Prima pagină » International » Mai multe persoane au fost înjunghiate pe stradă, în Birmingham – FOTO/ VIDEO/ UPDATE

Mai multe persoane au fost înjunghiate pe stradă, în Birmingham – FOTO/ VIDEO/ UPDATE

06 sept. 2020, 11:16,
Elena Nicoleta BUJOR în International

S-a declanșat o alertă în Marea Britanie. Mai multe persoane au fost înjunghiate în noaptea de sâmbătă spre duminică la Birmingham, al doilea oraş ca mărime din Anglia, au transmis autoritățile, citat de AFP.

UPDATE: Un bărbat a fost ucis şi şapte persoane au fost rănite în urma atacurilor cu cuțitul care au avut loc azi în Birmingham, oraş din centrul Angliei, transmite Agerpres, citând Reuters. Două dintre persoanele rănite se află în stare gravă

„Suntem în prezent în măsură să confirmăm că am lansat o anchetă pentru omucidere în urma evenimentelor din noaptea trecută. Un bărbat a murit şi un bărbat şi o femeie au suferit răni grave. Alţi cinci au mai fost răniţi”, a informat poliţia din West Midlands.

Alertă în Marea Britanie. Mai multe persoane au fost rănite

Forțele de ordine britanice au catalogat înjunghierile drept un „incident major” şi nu au putut preciza momentan numărul exact al persoanelor rănite şi nici cât de gravă este starea lor de sănătate.

„Poliţia a indicat că a primit un apel la orele locale 00:30 (23:30 GMT) cu privire la înjunghierea unei persoane în centrul oraşului Birmingham (centrul Angliei), iar ulterior a fost anunţată că fapte similare au mai avut loc la scurt timp de la primul apel.”, se arată într-un comunicat.

“Avem cunoştinţă de faptul că sunt rănite câteva persoane, dar în acest moment nu suntem în situaţia de a preciza câte sau care este starea lor. Se lucrează pentru a se stabili ce s-a întâmplat şi ar putea dura ceva timp până când vom putea confirma ceva. În această fază nu ar fi potrivit să speculăm în privinţa cauzelor incidentului”, a anunţat poliţia din West Midlands.

Bogdan Chirieac: „Ar putea fi un val de atentate”

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat incidentul din Marea Britanie unde mai multe persoane au fost înjunghiate pe stradă, în Birmingham. Acesta a precizat că dacă acest incident este un atac terorist, va urma un val de astfel de atentate în Europa. Astfel de evenimente tragice când se întâmplă într-un stat occidental, se vor întâmpla și în țări din Uniunea Europeană, afirmă analistul politic.

„De când a început pandemia ISIS a anunțat că Europa e un teren nesigur și a oprit atentatele. E modul lor de a reacționa. Deci dacă este opera unui dement, sigur, nebunia, schizofrenia sunt boli umane până la urmă și se manifestă și în acest mod. Dacă este un atac terorist eu mă aștept să fie revendicat în perioada următoare și asta înseamnă din nou un val de atentate în Europa. De obicei când se întâmplă într-un stat occidental se întâmplă și în alte țări europene”, a declarat Bogdan Chireac în direct România TV.

Mai multe persoane au fost înjunghiate în noaptea de sâmbătă spre duminică la Birmingham, al doilea oraş ca mărime din Anglia. Poliţia a catalogat înjunghierile drept un „incident major”. Oamenii legii nu au precizat care este numărul exact al răniților și nici în ce stare se află aceștia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *