Prima pagină » Local » Mai multe persoane au fost arestate pentru trafic de droguri, la Iași 

Mai multe persoane au fost arestate pentru trafic de droguri, la Iași 

14 oct. 2024, 12:38,
în Local

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iași, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi, au documentat activitatea infracțională a trei persoane (două dintre acestea membre ale aceleiași familii) cu vârste de 34, 35 și 36 de ani, cercetate pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

„Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că, în cursul anului 2024, persoanele în cauză ar fi înființat și dezvoltat, în comuna Rediu, județul Iași, 3 culturi de canabis outdoor, destinate comercializării. În faza inițială, acestea s-ar fi sprijinit reciproc, oferindu-și atât semințe, cât și răsaduri de canabis, care ar fi fost plantate pe trei parcele de teren distincte. La data de 10 octombrie 2024, au fost efectuate 3 percheziții domiciliare, unde au fost descoperite și ridicate 12 plante de canabis aflate în stare de vegetație, o parte din acestea având inflorescențele recoltate, peste 18 kilograme fragmente vegetale de canabis, 200 de grame de canabis, precum și alte mijloace de probă.

La data de 10 octombrie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi au dispus reținerea celor trei persoane, pentru 24 de ore. La data de 11 octombrie 2024, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iași a dispus arestare preventivă a acestora, pentru 30 de zile. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași – Secția 8 de Poliție Rurală Lețcani și al jandarmilor din Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași. Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, a transmis DIICOT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`