Prima pagină » National » Mai multe orașe din România ies din carantină. Ce restricții rămân în vigoare
Mai multe orașe din România ies din carantină. Ce restricții rămân în vigoare

Mai multe orașe din România ies din carantină. Ce restricții rămân în vigoare

03 dec. 2020, 14:10,
BZI.ro, în National

Mai multe orașe din România ies din carantină după analizarea ratei de infectare cu noul COVID-19. Este vorba despre municipiile Bistriţa, Baia Mare, Satu Mare şi Gherla. Pentru cele patru localități carantina ar urma să fie ridicată de mâine, la ora 5:00.

Cu toate ca masurile de carantina vor fi ridicate, o serie de restricții vor rămâne în vigoare.

Mai multe orașe din România ies din carantină

Prefectura Bistrița-Năsăud a anunțat că municipiul Bistrița iese din carantină începând cu data de 3 decembrie. Prefectura Cluj a anunțat, de asemenea, ieșirea din carantină a municipiul Gherla, unde rata incidenţei a scăzut la 5,17. Totodată, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş a anunţat că nu vă fi prelungită măsura de carantină zonală pentru municipiul Baia Mare, respectiv pentru localitatea Vişeu de Jos. O decizie similară a fost luată de CJSU Satu Mare.

Pentru localitățile mai sus menționate vor rămâne în vigoare anumite restricții. Concret, activităţile instituţiilor muzeale, bibliotecilor, librăriilor, şcolilor populare, de artă şi de meserii, precum şi evenimentele culturale în aer liber se desfăşoară numai în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii şi al ministrului sănătăţii. Organizarea şi desfăşurarea activităţii cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte în spaţii închise este interzisă.

Ce restricții rămân în vigoare

Mai multe orașe din România ies din carantină după analizarea ratei de infectare cu noul COVID-19. În zonele menționate se interzice organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private, sau a altor evenimente culturale și se interzice organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive, etc.) atât în spaţii deschise, cât şi închise (saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente, terase, etc). Se interzice desfăşurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private.

De asemenea, se interzice circulaţia în interiorul localităţilor pentru persoanele aflate în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparţîn aceleiaşi familii, precum şi formarea unor asemenea grupuri. Se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 23:00-05:00, cu câteva excepţii. Nu este permisă activitatea în baruri, cluburi şi discoteci, iar activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este interzisă.

Care este situaţia din două focare de COVID-19 din Iași

O noua informare cu privire la actualizarea numărului de persoane confirmate cu noul coronavirus în cadrul a 2 focare Covid-19 din Judeţul Iaşi a fost trimisă de către DSP.

Astfel, AGENT ECONOMIC DIN IAŞI – au fost confirmaţi pozitiv cu COVID-19 încă 4 salariaţi.

În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi pozitiv 23 de salariaţi.

Măsuri: Personalul pozitiv a fost izolat la domiciliu sub monitorizarea medicilor de familie. Contacţii direcţi au fost carantinaţi la domiciliu. S-au luat măsuri de dezinfecţie a spaţiilor.

INSTITUTUL REGIONAL DE ONCOLOGIE – Secţia Chirurgie Oncologică I – au fost confirmaţi pozitiv cu COVID-19 încă 3 salariaţi şi 3 pacienţi.

În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmaţi pozitiv 7 salariaţi şi 10 pacienţi.

Măsuri:

La testarea întregului efectiv a s-au mai depistat 6 pozitivi. Pacienţii pozitivi sunt izolaţi la domiciliu. S-au luat măsuri de dezinfecţie a spaţiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *