Prima pagină » Actualitate » Mai multe nereguli descoperite la Spitalul din Constanța după un raport. S-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală
Mai multe nereguli descoperite la Spitalul din Constanța după un raport. S-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală

Mai multe nereguli descoperite la Spitalul din Constanța după un raport. S-a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală

01 oct. 2021, 11:43,
BZI.ro, în Actualitate

După raportul efectuat asupra problemelor din spitale, înfăptuit după tragedia de la Spitalul din Piatra Neamț, în ceea ce privește Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța raportul a descoperit nenumărate nereguli în special la instalațiile de semnalizare și la cele electrice, potrivit Mediafax.

Astfel că, în spitalul incendiat, instalațiile de detecție, semnalizare și avertizare a incendiilor nu funcționau deloc iar instalațiile electrice nu au mai fost verificate cu personal atestat de ceva timp.

Nereguli la Spitalul din Constanța. S-a deschis dosar penal

Raportul realizat a arătat faptul că la instalațiile electrice s-au descoperit defecțiuni, improvizaţii. De asemenea se arată probleme când se  generează supracurenţi sau suprasolicitări din cauza racordării unor consumatori care depăşesc puterea nominală a circuitelor.

Mai mult decât atât, în raport se arată faptul că 28% dintre spitale nu au rezervor de apă pentru incendii; 71% din saloanele de terapie intensivă nu au sistem de ventilație mecanică prin exhaustare; 60% din saloanele de terapie intensivă nu au sisteme de tratarea aerului cu 3 trepte de filtre HEPA; 71% din secțile de ATI controlate nu se asigură distanțele între paturi (de 2, 5 m); doar 40% din secțile ATI respectă asigurarea normativului de medici pe timpul efectuării unei garzi; la 56% dintre paturi nu sunt amplasate cel puțin 12 prize pe ambele părți ale patului.

Amintim faptul că în incendiul Spitalul Județean din Piatra Neamţ, unde 12 pacienţi au murit, Inspecţia sanitară de stat a început să facă controale în toate secţiile ATI din spitalele publice şi private.

Aceste controale au început pe 17 noiembrie, iar o parte de rezultate au fost publicate la jumătatea lunii decembrie.

Incendiu la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, ATI

Vineri dimineață, 1 octombrie 2021, un incendiu violent a izbucnit la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constața, la secția ATI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *