Prima pagină » National » Mai multe infracțiuni au fost depistate de polițiștii de frontieră Albița și Foltești

Mai multe infracțiuni au fost depistate de polițiștii de frontieră Albița și Foltești

18 ian. 2021, 11:59,
Elena Nicoleta Bujor, în National

Noi infracțiuni descoperite de poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa în weekend. Forțele de ordine efectuează cercetări în privinţa unui cetățean din Republica Moldova, asupra căruia a fost descoperită un document fals.

Potrivit informațiilor deținute de polițiști, bărbatul avea asupra sa o carte de identitate cu însemnele autorităților române falsă.

Infracțiuni la Punctul de Trecere a Frontierei Albița

Duminică, 17 ianuarie 2021, un călător dintr-un autocar cu numere de Republica Moldova, un bărbat în vârstă de 36 de ani, deținea documente false care au fost descoperite de organele legii în urma unor formalități de control. Actul nu îndeplinea condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind declarat fals.

„În data de 17 ianuarie a.c., în jurul orei 00.01, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, ca pasager într-un autocar, înmatriculat în Republica Moldova, un cetăţean moldovean, în vârstă de 36 de ani. Deoarece colegii noștri au avut suspiciuni cu privire la faptul că bărbatul ar deţine documente false, au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care a fost descoperită asupra persoanei o carte de identitate, având însemnele autorităţilor române. Astfel, în urma verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că documentul în cauză nu îndeplineşte condițiile de formă și fond ale unuia autentic, acesta fiind fals”, potrivit declarației purtătorului de cuvânt al I.T.P.F. Iaşi, comisar-şef de politie Denis Lazăr.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat cartea de identitate descoperită la controlul de frontieră în vederea obţinerii unui loc de muncă pe teritoriul Germaniei.

„În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale”, a declarat purtător de cuvânt al I.T.P.F. Iaşi, comisar-şef de politie Denis Lazăr.

Lucrări penale la regimul circulaţiei rutiere pentru doi gălățeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti au demarat o serie de cercetări în ceea ce privește situația a doi cetăţeni români, care au săvârşit infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere. Bărbații, în vârstă de 48, respectiv 28 de ani, se aflau într-un autoturism marca Ford Mondeo și nu au prezentat documentele cerute de forțele de ordine.

„La sfârșitul săptămâni trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti – I.T.P.F. Iași, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe raza localităţii de frontieră Stoicani, au efectuat semnalele regulamentare de oprire pentru un autoturism marca Ford Mondeo, înmatriculat în România, în care se aflau doi cetăţeni români, în vârstă de 48, respectiv 28 de ani, domiciliați pe raza județului Galați”, a declarat purtător de cuvânt al S.T.P.F. Galați, inspector de poliție Mădălina Carp.

La solicitarea documentelor pentru control, conducătorul auto nu a putut prezenta permisul de conducere, fapt pentru care poliţiştii de frontieră au efectuat verificări, în urma cărora au constatat că bărbatul nu deținea permis de conducere, iar autoturismul aparținea tânărului care era pasager.

„În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi încredinţarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că nu posedă permis de conducere”, a declarat purtător de cuvânt al S.T.P.F. Galați, inspector de poliție Mădălina Carp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *