Prima pagină » Local » Mai multe incendii au avut loc în județul Iași în ultima perioadă. Pompierii de la ISU au găsit nereguli grave la instalațiile de încălzire
Mai multe incendii au avut loc în județul Iași în ultima perioadă. Pompierii de la ISU au găsit nereguli grave la instalațiile de încălzire

Mai multe incendii au avut loc în județul Iași în ultima perioadă. Pompierii de la ISU au găsit nereguli grave la instalațiile de încălzire

13 feb. 2021, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

O serie de incendii din unele localități ieșene au dus la intervenții extreme ale angajaților din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Mihail Grigore Sturdza” Iași. Pompierii ieșeni, alături de secțiile din județ, au intervenit la o serie de incendii care amenințau să se extindă și la alte locuințe din jur. O astfel de intervenție a avut loc și în localitatea Cristești, comună aflată în apropierea municipiului Pașcani

Incendiul din comuna Cristești, județul Iași, a pornit de la instalația de încălzire din locuință. Conform celor de la ISU Iași, din cauza jarului căzut din sobă, flăcările s-au propagat, iar focul a cuprins aproape toată locuința.

„În data de 11 februarie 2021, ora 07:55, echipaje din cadrul Secției de Pompieri Pașcani au intervenit în localitatea Cristești, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit. În urma incendiului au ars aproximativ 500 de kilograme de materiale textile, documentele personale, elemente de tâmplărie și s-a degradat tencuiala pereților. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost jarul căzut din sobă”, au menționat reprezentanții ISU Iași.

Recent, pompierii au avut de furcă cu alte incendii în județ.

Incendiu în comuna Aroneanu

Un alt incendiu a fost cel din comuna Aroneanu. Focul a plecat de la coșul de fum, pompierii de la ISU Iași fiind nevoiți să intervină de urgență.

„În data de 11 februarie 2021, ora 18:19, echipaje din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au intervenit în localitatea Aroneanu la stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit. În urma incendiului au ars acoperișul din lemn și plăci de azbociment pe aproximativ 40 de metri pătrați, obiecte de mobilier și produse electrocasnice, aproximativ 200 de kilograme de materiale textile, actele de identitate și de proprietate, mobilierul din bucătărie și s-au degradat un aragaz, un frigider, două butelii. Cauza probabilă de producere a incendiului: coșul de fum neprotejat corespunzător față de materialele combustibile”, au mai spus cei de la ISU Iași.

Din cauza vremii nefavorabile, pompierii au avut și alte intervenții.

Intervenții ISU Iași. Măsuri contra virusului COVID-19

Pompierii ISU Iași au avut și o serie de misiuni legate de pandemia COVID-19 în toată această perioadă.

„Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, în data de 11 februarie 2021, echipaje din cadrul inspectoratului au executat 22 de misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuie respectate de către populație. În data de 11 februarie 2021, echipe din cadrul Detașamentelor 1 și 2 de Pompieri Iași au efectuat misiuni de recunoaștere o obiectivelor din zona de competență în coordonarea Inspecției de Prevenire la unitățile sanitare cu spitalizare continuă”, au mai transmis cei de la ISU Iași.

Măsuri noi derulate de ISU în municipiul Iași

De asemenea, pompierii ISU Iași au avut și alte intervenții în aceste zile legate de misiuni referitoare la pacienții bolnavi de COVID-19.

„În data de 11 februarie 2021, echipaje din cadrul Detașamentelor 1 și 2 de Pompieri Iași au executat, împreună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Iași, două misiuni pentru prelevarea de probe biologice la pacienții suspecți de infectare cu virusul SARS-CoV-2. În data de 11 februarie 2021, la orele 21:34 și 22:24, un echipaj din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit în localitatea Dancu, comuna Holboca, pentru evacuarea fumului dintr-o locuință”, au arătat pompierii ieșeni.

În plus, pompierii au intervenit și la transportul unor persoane supraponderale.

„În data de 11 februarie 2021, ora 05:48, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, pe Aleea Mușatini, pentru transportul unei persoane supraponderale căzute în locuință. Au fost efectuate și intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, cu prim-ajutor calificat. Astfel, echipajele SMURD au intervenit la 21 de cazuri medicale”, au mai spus cei de la ISU Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *