Medicii romani trag un semnal de alarmă cu privire la mai multe forme de coronavirus care nu răspund la tratament. Potrivit cadrelor medicale în spitale ajung tot mai mulți pacienți cu forme grave sau moderate de COVID-19, iar reacția la tratament este tot mai slabă.
Managerul institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler spune că din ce în ce mai multe forme de coronavirus răspund mai greu la tratament.
„Nu am simțit deloc o relaxare în ceea ce privește numărul de cazuri, dimpotrivă, cazurile care sunt prezente pe secție sunt cu forme severe și moderate, tot mai multe forme care se remit mult mai dificil sub tratament, pacienți care sunt pe toate grupele de vârstă, n-aș putea spune că sunt doar pacienți vârstnici sau pacienți cu comorbidități”, a spus Mahler la Digi24.
Avertisment de la medici: Sunt tot mai multe forme de coronavirus care nu răspund la tratament
Aceste forme dificile de coronavirus sunt mult mai greu de manageriat în cazul pacienților în vârstă sau a celor cu comorbidități.
Managerul institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler îi îndeamnă e cei care au simptome de boală să nu vină la spital – și în niciun caz cu transportul în comun – ci să îi cheme pe cei de la DSP pentru recoltarea de probe necesare testului COVID.
„Un lucru pe care îl sesizăm tot mai mult în ultimele zile și care a crescut foarte mult presiunea pe activitatea colaterală activității din secție sunt cazurile de pacienți cu simptomatologie, pacienți suspecți, care se prezintă de bunăvoie la spital pentru evaluare și testare.
E foarte bine că fac asta. Ar fi și mai bine dacă ar respecta reglementarea în care telefonul dat către DSP aduce cu sine recoltarea la domiciliu. Atunci pacientul nu s-ar mai deplasa – și sper că nu se deplasează cu mijloacele de transport în comun”, a precizat medicul român.
O nouă descoperire îngrijorătoare a oamenilor de ştiinţă. Cum ajungi să te infectezi cu Covid-19, chiar şi fără oameni în jur
Oamenii de ştiinţă americani au făcut o nouă descoperire îngrijorătoare. Aceştia au atras atenţia şi au arătat cum ajungi să te infectezi cu Covid-19, chiar şi fără oameni în jur. După ce au făcut o serie de investigaţii, virusologii americani au ajuns la concluzia că noul coronavirus este transportat prin aer de aerosoli, nişte particule minuscule ce se pot dovedi, iată, extrem de periculoase în aceste vremuri!
Sunt tot mai multe dovezi care indică prezenţa Covid-19 în aerosolii din atmosferă, relatează Washington Post, care citează surse din cadrul Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor. Spre deosebire de particulele mai mari, provenite din strănut ori tuse, aerosolii rămân în aer, ca potenţial pericol pentru sănătatea noastră, mai mult timp.
Cum ajungi să te infectezi cu Covid-19, chiar şi fără oameni în jur
„Aerosolii sunt principala cale de răspândire a virusului SARS-CoV-2”, arăta Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA .Totodată, specialiştii americani mai susţin şi că spaţiile interioare prost ventilate sunt foarte periculoase:
„Există dovezi din ce în ce mai mari care arată că picăturile şi particulele din aer pot rămâne suspendate şi pot fi respirate de alţii. În general, mediile interioare fără o bună ventilaţie cresc acest risc”.
Jose Luis Jimenez, de la Universitatea Colorado, a declarat pentru publicaţia citată că „este un lucru bun dacă putem reduce transmiterea. Oamenii înţeleg cum se răspândeşte virusul şi acum ştiu ce să facă pentru a-l opri. Particulele mici, cum ar fi cele din aerosoli, sunt cel mai important vector de transmitere a coronavirusului”.