Prima pagină » Economic Local » Mai multe firme vor contractul de 4 milioane de euro pentru centrul medico-social din comuna Ciortești
Mai multe firme vor contractul de 4 milioane de euro pentru centrul medico-social din comuna Ciortești

Mai multe firme vor contractul de 4 milioane de euro pentru centrul medico-social din comuna Ciortești

26 mai 2022, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Aproximativ 4 milioane de euro este valoarea unei investiții din comuna Ciortești, județul Iași. La licitația pentru execuția lucrărilor au fost depuse mai multe oferte. Prețul cel mai mic este un criteriu de departajare a ofertelor

Primăria comunei Ciortești, județul Iași, a lansat licitația pentru construirea unui centru medico-social. Recent, la sesiunea de deschidere a ofertelor au participat mai multe firme de construcții: Das SRL, asocierea Bahm Construcții Civile Industriale – General Construct SRL – ABC-con International SRL, Bizantine Art Proiect SRL – Cube Structure Engineering, asocierea Grup Construcții EST SA – Mihul SRL, Obitory Construct SRL – Alpenside SRL – Contrast Studio asocierea Inside Construction SRL – Consulting Grup Expert SRL, SRL, Conest SA – Treixa SRL – Moldproiect – ASD SRL. Valoarea estimată a contractului este de 23.245.955 lei, fără TVA, aproape 4 milioane de euro. Procedura de atribuire a contractului de achiziție publică este inițiată sub incidența unei clauze suspensive. Asta înseamnă că licitația va fi finalizată cu semnarea contractului doar după ce va fi asigurată finanțarea. Totodată, în comuna Holboca a fost a anunțată o investiție de 4 milioane de euro într-un complex sportiv.

Mai multe firme vor contractul de 4 milioane de euro, după obținerea finanțării

Conform unei expertize tehnice, noul centru va fi extins dup reabilitarea actualei clădiri.

„Pereții prezintă fisuri și crăpături pe suprafața lor, mai ales pe fațadele longitudinale și infiltrații de apă la partea superioară și inferioară. La partea superioară cărămizile sunt zdrobite de căpriorii prefabricați din beton armat. Tencuielile exterioare sunt foarte degradate și se desprind de pe ziduri. Nu există centuri, grinzi, stâlpi și buiandrugi din beton armat. Planșeul peste parter ce este realizat din elemente prefabricate din beton reazemă direct pe ziduri”, se arată în expertiza tehnică comandată de Primăria Ciortești.

Comisia de evaluare va alege oferta constructorilor cu prețul cel mai mic. În comuna Comarna alocarea bugetară a fost de aproape 2 milioane de euro pentru reabilitarea drumurilor.

Compania Națională de Investiții a alocat fonduri pentru județul Iași

În altă ordine de idei, Compania Națională de Investiții a lansat licitația pentru reabilitarea drumurilor sătești din comuna Țibănești. Sunt vizate satele Glodenii Gândului și Jigoreni. Valoarea estimată a contractului este de 3.043.118 lei, fără TVA, aproape 600.000 euro. La procedură au fost depuse două oferte din partea asocierilor de firme Danlin XXL SRL – Geo Mike SRL și Daroconstruct SRL – Meme Project SRL. Conform proiectului, vor fi asfaltate 7 străzi cu o lungime de 2.432 metri.

„Starea precară a drumurilor influenţează negativ viaţa şi activitatea locuitorilor localităților Glodenii Gândului si Jigoreni. Drumurile se prezintă la nivel de pământ. Prin realizarea proiectului propus se asigură accesul foarte uşor către punctele de interes comun din localitate (dispensar, primărie, poliție, şcoală)”, se arată în descrierea situației actuale.

Mai multe firme vor contractul de 4 milioane de euro pentru centrul medico-social din comuna Ciortești, dar totul depinde de decizia comisiei de evaluare.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *