Prima pagină » Local » Mai multe drumuri sătești din comuna Balș vor fi modernizate cu 200.000 de euro! La licitație s-au prezentat 5 firme
Mai multe drumuri sătești din comuna Balș vor fi modernizate cu 200.000 de euro! La licitație s-au prezentat 5 firme

Mai multe drumuri sătești din comuna Balș vor fi modernizate cu 200.000 de euro! La licitație s-au prezentat 5 firme

16 nov. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Local

Drumurile sătești din comuna Balș, județul Iași, vor fi reabilitate. La procedura pentru execuția lucrărilor au fost depuse nu mai puțin de 5 oferte. Prețul cel mai mic este un criteriu de departajare în cadrul licitației organizată de autoritatea contractantă

Primăria comunei Balș, din județul Iași, anunță noi investiții în localitate. Recent a fost lansată licitația pentru reabilitarea mai multor drumuri sătești prin asfaltare sau betonare. Valoarea estimată a contractului este de 1.073.357 de lei, fără TVA, adică aproape 200.000 de euro. La procedură au fost depuse 5 oferte din partea societăților Eky – Sam SRL (Iași), Danlin XXL (Neamț), Construct & Drum SRL (Iași), Bauer One SRL (Iași) și Cadvyll Const SRL (Bacău). Comisia de evaluare va alege oferta constructorilor cu prețul cel mai mic.

„Înainte de începerea lucrărilor de terasamente se execută lucrări pregătitoare în limita zonei de lucru: curățarea terenului de frunze, crengi, iarbă și buruieni, decaparea și depozitarea pământului vegetal, asanarea zonei drumului prin îndepărtarea apelor de suprafață și adâncime. Pământul decapat și alte produse care sunt improprii vor fi puse în depozitul definitiv. Pământul vegetal va putea fi pus într-un depozit provizoriu, în vederea unei eventuale reutilizări. În porțiunile de drum pe care apele superficiale se pot scurge spre rambleul sau debleul drumului, acestea trebuie abătute prin șanțuri de gardă care să colecteze și să evacueze apa în afara drumului”, se arată în caietul de sarcini.

Totodată, în comuna Victoria urmează să fie implementat un proiect major pentru aducțiunea gazelor naturale.

Primăria comunei Bârnova vrea să reabiliteze o stradă din localitate

Nu în ultimul rând, Primăria comunei Bârnova, din județul Iași, anunță investiții în localitate. Recent a fost lansată licitația pentru realizarea lucrărilor de întreținere cu îmbrăcăminte bituminoasă ușoară în satul Pietrăria din comună. Valoarea estimată a contractului este de 721.218 lei, fără TVA, adică aproape 150.000 de euro.

„Compactarea se execută pentru fiecare strat în parte. Compactoarele cu pneuri vor trebui echipate cu sorturi de protecție. Numărul atelierelor de compactare se va stabili în funcție de dotarea antreprenorului cu compactoare (grele, în tandem) și de numărul punctelor de așternere-compactare. Operația de compactare a mixturilor asfaltice trebuie executată astfel încât să se obțină valori optime pentru caracteristicile fizico-mecanice de deformabilitate și suprafațare”, se arată în documentația procedurii.

La procedură au fost depuse două oferte, din partea societăților Pao International Grup SRL și Construct & Drum SRL, ambele cu sediul social în Iași. Firma care va câștiga contractul trebuie să realizeze lucrări pe o lungime de 2.480 de metri. Intervențiile vor fi realizate pe strada Sf. Apostol Petru. Durata maximă de realizare a lucrărilor este de 6 luni. În trecut, în comuna Bârnova, gospodăriile au fost afectate de inundații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *