Prima pagină » Local » Mai multe drumuri din județul Iași vor fi modernizate! Peste 9 milioane de lei vor fi cheltuiți pentru realizarea proiectului
Mai multe drumuri din județul Iași vor fi modernizate! Peste 9 milioane de lei vor fi cheltuiți pentru realizarea proiectului

Mai multe drumuri din județul Iași vor fi modernizate! Peste 9 milioane de lei vor fi cheltuiți pentru realizarea proiectului

12 feb. 2024, 02:00, 1 ,
Alexandra MAISNER, în Local

Mai multe drumuri din județul Iași vor fi modernizate. Este vorba despre străzile din comuna Costuleni

Primăria comunei ieșene Costuleni a publicat, recent, procedura de licitație pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), cu privire la contractarea serviciilor de execuție a lucrărilor la obiectivul „Modernizare drumuri de interes local în comuna Costuleni, județul Iași”. Valoarea contractului depășește 9 milioane de lei.

Mai multe drumuri din județul Iași vor fi modernizate. Constructorii trebuie să depună ofertele financiare până la sfârșitul lunii februarie 2024

Potrivit informațiilor publicate pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice, proiectul propune reabilitarea şi modernizarea a 4,174 km de drumuri amplasate în comuna Costuleni, județul Iași. Durata contractului este de 12 luni, iar valoarea totală a contractului este de 9.204.242,09 lei, fără TVA.

„Valoarea estimată a contractului ce urmează a fi atribuit nu cuprinde suma aferentă cheltuielilor diverse și neprevăzute precizată în bugetul proiectului (devizul general), acestea putând fi accesate, după caz, în funcție de necesități, prin modificarea contractului în condițiile prevăzute la art.221 din Legea nr.98/2016 privind achizițiile publice. Prin acest proiect se propune reabilitarea si modernizarea drumurilor comunale din Comuna Costuleni pe o lungime de 4,174 m. Structura rutieră predominantă este : 4 cm strat de uzura din beton asfaltic tip BAPC16/ MAS16; 6 cm strat de legătura din beton asfaltic deschis BADPC 22.4; 15 cm strat de baza din piatra sparta, 15 cm de fundație din balast, 10 cm strat de forma din balast din zestrea recuperată”, se arată în caietul de sarcini al procedurii de licitație publicate pe SEAP.

Este important de știut faptul că firmele interesate pot depune ofertele financiare până cel târziu la data de 26 februarie 2024.

Niciun constructor nu a fost interesat de contractul de peste 4 milioane de lei, pentru asfaltarea drumurilor din comuna Ruginoasa

Potrivit platformei Sistemului Electronic de Achiziții Publice, primăria din comuna Ruginoasa a publicat procedura de licitație pe data de 13 ianuarie 2024. Contractul în valoare de 4.631.107,51 lei, fără TVA, prevedea execuția lucrărilor de modernizare prin asfaltarea străzilor din localitate. Firmele interesate au avut timp pentru depunerea ofertelor financiare până la data de 31 ianuarie 2024, ora 15:00, însă niciun constructor nu a fost interesat de proiect.

Străzile ce făceau obiectul investiției sunt amplasate în intravilanul satelor Ruginoasa și Dumbrăvița, comuna Ruginoasa, județul Iași. Este important de știut faptul că pe arterele care erau prinse în proiect se întâlnesc utilități de alimentare cu apă, canalizare și energie electrică. Potrivit informațiilor publicate în documentele procedurii de licitație, străzile studiate însumează o lungime totală de 4.400 m, au partea carosabilă cu o lățime variabilă de 4,0 – 5,0 m şi o pietruire existentă de 10-15 cm din balast care prezintă numeroase degradări sub formă de gropi, făgașe şi văluiri, ca urmare a fenomenelor de îngheţ-dezgheţ, a precipitaţiilor din ploi şi ninsori şi a traficului cu autovehicule care depăşesc capacitatea portantă a sistemului rutier.

Mai multe drumuri din județul Iași vor fi modernizate. Este vorba despre străzile din comuna Costuleni iar, valoarea contractului depăşeşte 9 milioane de lei.

Comentarii
  • Cand faci din tantar armasar: Mai multe drumuri „Potrivit informațiilor publicate pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice, proiectul propune reabilitarea şi modernizarea a 4,174 km de drumuri amplasate în comuna Costuleni, județul Iași.”
    Cat de mare este Costuleniul de are 4 mii de kilometri de drumuri? Cu doar 9 milioane de lei, asta inseamna apropate 2200 de lei pe kilometru.
    Doar ca nu,
    „Prin acest proiect se propune reabilitarea si modernizarea drumurilor comunale din Comuna Costuleni pe o lungime de 4,174 m. ” metri, nu kilometri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *