Prima pagină » National » Mai multe ceasuri de lux, confiscate de poliţiştii de frontieră la vama Albița – FOTO

Mai multe ceasuri de lux, confiscate de poliţiştii de frontieră la vama Albița – FOTO

04 nov. 2020, 10:57,
Elena Nicoleta Bujor, în National

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au demarat cercetări în ceea ce priveşte cazul unui individ cu dubla cetățenie, română și a Republicii Moldova. Asupra sa au fost descoperite trei ceasuri de lux inscripţionate cu brandul unor firme consacrate în domeniu. Acestea nu au fost declarate la intrarea pe teritoriul României.

Ieri, 3 noiembrie 2020, după amiază, la vama din Albita, poliţiştii de frontieră au oprit pentru control un cetăţean, în vârstă de 43 de ani, care era şoferul unui autocar cu numere de Republică Moldova, ce se deplasa pe cursă regulată Chişinău – Timişoara.

„În data de 03 noiembrie a.c., în jurul orei 17.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a intra în ţară, A.N., cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 43 de ani, conducând un autocar înmatriculat în R. Moldova, cursă regulată pe ruta Chișinău-Timişoara”, a declarat purtător de cuvânt al S.T.P.F. Vaslui, subcomisar de poliţie Irina Mirică.

Trei ceasuri de brand nu au fost declarate autorităţilor vamale

În urma procedurii obişnuite efectuate la punctul de trecere a frontierei, autorităţile au descoperit în mijlocul de transport mai multe obiecte ascunse şi nedeclarate. Acestea se aflau în bagajele lui A. N. şi urmau să fie introduse în România. Trei ceasuri de lux care îi aparţineau conducătorului auto nu au fost declarate din cauza faptului că individul nu ştia că există această obligativitate.

„În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi persoanelor, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a descoperit, ascunse și nedeclarate, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în bagajele personale ale lui A.N., trei ceasuri având inscripționate numele unor firme consacrate în confecționarea de ceasuri de lux. Cu privire la bunurile descoperite, acesta a declarat că îi aparțin și că nu știa că există obligativitatea de a le declara autorității vamale în momentul intrării în țară”, a declarat sursa citată.

Potrivit prevederilor legale, a fost luată măsura reținerii ceasurilor, în vederea confiscării și expertizării acestora pentru a se stabili autenticitatea și valoarea lor şi sancţionarea contravenţională a bărbatului cu amendă în valoare de 3.000 lei.

Infracțiuni, descoperite de polițiștii de frontieră la vama Albița

Autoritățile ieșene în urma unei cercetări au descoperit în Vama Albița o serie de documente falsificate și autovehicule furate din străinătate utilizate de cetățeni din Republica Moldova pentru a ieși din România.

În urmă cu o săptămână, polițiștii de frontieră au găsit mai multe documente falsificate și autoturisme furate din diaspora care erau utilizate de cetățeni din Republica Moldova. La sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pentru a ieși de pe teritoriul statului român, un cetățean din Republica Moldova, având vârsta de 39 de ani. Bărbatul transporta cu ajutorul unei platforme un autoturism, marca Renault Clio, înmatriculat în Franța.

„Existând suspiciuni cu privire la situația juridică a autoturismului în cauză, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că atât acesta, cât și certificatul de înmatriculare prezentat la controlul de frontieră pentru autoturismul de pe platformă, figurează în bazele de date ca fiind bunuri căutate pentru folosirea ca probe în cadrul procedurilor penale, semnalări introduse de autoritățile din Franța”, au declarat reprezentanții din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *