Prima pagină » Local » Mai multe cămine din Iași vor fi reabilitate. Proiectul de hotărâre a fost aprobat de Consiliul Local

Mai multe cămine din Iași vor fi reabilitate. Proiectul de hotărâre a fost aprobat de Consiliul Local

12 apr. 2023, 02:00,
Alexandra MAISNER în Local

Patru cămine din Iași urmează să fie reabilitate. Proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice a primit vot favorabil

Plenul Consiliului Local s-a reunit în cursul zilei de ieri, 11 aprilie 2023, pentru a supune votului proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea documentației tehnico-economice pentru proiectul „Renovare energetică: cămin situat în bulevardul Tudor Vladimirescu, numărul 79A, cămin situat în strada Decebal, numărul 1, cămin situat în strada Bularga, numărul 14A, cămin situat în strada Canta, numărul 60B”.

Renovare cladire

Potrivit proiectului de hotărâre aprobat de Consiliul Local, patru cămine din Iași vor fi reabilitate, valoarea proiectului depășește 4 milioane de lei

Mai multe cămine din Iași vor fi reabilitate

Camin

Patru cămine din Iași vor fi reabilitate

Patru cămine din Iași vor fi reabilitate. Aleșii locali au supus votului și aprobat proiectul de hotărâre în cursul zilei de ieri, 11 aprilie 2023. Mai exact, este vorba despre acceptarea indicatorilor tehnico-economici. Astfel, pentru renovarea energetică a căminelor a fost alocată suma de 4,130 milioane de lei, fără TVA. Din această sumă, 3,125 milioane de lei reprezintă capitolul construcții-montaj. Durata execuției va fi de 12 luni.

„Prin realizarea sa se ating parametrii de eficiență energetică a clădirilor, prioritate de rang zero a politicilor europene privind energia și schimbările climatice, dar și a celor privind securitatea aprovizionării cu energie și combaterea «sărăciei energetice». Prin Programul Național de Redresare și Reziliență se pune accentul puternic pe eficiența energetică a clădirilor publice”, se arată în proiectul de hotărâre publicat.

„În ceea ce privește căminul din Bulevardul Tudor Vladimirescu, suprafața terenului pe care este amplasată construcția este de 1.152 mp. Clădirea are un regim de înălțime P+4E (n.r. – parter și 4 etaje). În privința căminului situat în strada Canta, suprafața terenului pe care este amplasată construcția este de 437 mp. Regimul de înălțime este de P+4E”, se mai arată în cadrul documentației.

Valoarea totală a proiectului, cu tot cu TVA, este de 4.914.872 de lei, iar finanțarea este prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

Reabilitare cladire

Proiectul de hotărâre a fost aprobat de Consiliul Local

Două școli din Iași vor fi reabilitate energetic

Plenul CL

Plenul CL s-a reunit în cursul zilei de ieri 11 aprilie pentru votarea și adoptarea proiectului

Două școli din Iași vor fi reabilitate energetic. Proiectele ce fac referire la aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție a indicatorilor tehnico-economici și a devizului general privind proiectul au fost aprobate de aleșii locali. Astfel, reabilitarea termică a Colegiului Tehnic „Dimitrie Leonida” și a Școlii Gimnaziale „Alexandru Vlahuță” a fost votată și aprobată de către aleșii Iașului în luna februarie 2023. Astfel, două școli din Iași vor fi reabilitate energetic.

În ceea ce privește proiectul referitor la Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida”, consilierii locali au aprobat atunci valoarea totală a investiției, în sumă de 5,9 milioane de lei, dar și indicatorii tehnico-economici. Durata estimativă de execuție a obiectivului de investiții este de 12 luni. Legat de reabilitarea termică a Școlii Gimnaziale „Alexandru Vlahuță”, investiția are o valoare de puțin peste 8 milioane de lei.

Astfel, în cadrul ședinței, plenul Consiliului Local a votat și aprobat atât finanțarea, cât și indicatorii tehnico-economici. Durata estimativă a lucrărilor este de 12 luni. Municipalitatea ieșeană a depus cererea pentru finanțare, iar pe data de 9 noiembrie 2022 a fost semnat contractul pentru reabilitarea termică a Școlii „Alexandru Vlahuță”. Ambele proiecte vor fi finanțate prin Programul Național de Redresare și Reziliență, prin intermediul pilonului I, componenta C5 – Valul Renovării.

Precizăm că Uniunea Europeană are ca obiectiv reducerea emisiilor de gaze de seră până în anul 2030, cu un procent de 55 la sută. Clădirile reprezintă, la nivelul UE, 40 la sută din energia consumată și 36 la sută din emisiile directe și indirecte de gaze cu efect de seră.

Potrivit proiectului de hotărâre aprobat de Consiliul Local, patru cămine din Iași vor fi reabilitate, valoarea proiectului depășește 4 milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
07 august 2024
07 august 2024