Prima pagină » Local » Mai multe activități de prevenire au fost desfășurate de polițiștii ieșeni
Mai multe activități de prevenire au fost desfășurate de polițiștii ieșeni

Mai multe activități de prevenire au fost desfășurate de polițiștii ieșeni

10 oct. 2019, 04:00,
Dragos Savin în Local

Polițiștii Secției nr. 6 Poliție Iași au desfășurat o activitate informativ-preventivă, la Colegiul Tehnic „Ion Holban”, din municipiul Iași. În cadrul întâlnirilor au fost oferite informații cu caracter preventiv pe linie de siguranță personală, de combatere a violenței și de prevenire și combatere a traficului și consumului de droguri, în incinta și în proximitatea unităților de învățământ. Polițiștii au transmis elevilor cadrul legislativ, cauzele care generează aceste fenomene și drepturile victimelor.

Totodată, au fost oferite informații referitoare la anturaj și influențele acestuia, formele de exploatare, cauzele și modalitățile de recrutare, însoțite de recomandări preventive.

Nu în ultimul rând, s-a făcut referire la cauzele și consecințele consumului de substanțe psihoactive. Cei prezenți au primit sfaturi și recomandări utile ce trebuie respectate pentru siguranța personală, elevii fiind îndrumați să apeleze la sfatul părinților sau al cadrelor didactice atunci când se află în situații dificile.

Întâlnirile cu elevii au avut un caracter interactiv și au îmbinat problematica preventivă cu spețe concrete, informațiile și mesajele transmise de polițiști fiind adecvate vârstei și nivelului de înțelegere al elevilor.

La activități au participat aproximativ 120 de persoane. Si polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității Iași împreună cu reprezentanți ai A.N.A .- C.P.E.C.A. Iași au desfășurat o activitate de informare, la Colegiul Național „Costache Negruzzi”, din municipiul Iași.

În cadrul întâlnirii au fost oferite informații cu caracter informativ-preventiv pe linie de siguranță personală și de prevenirea traficului de persoane și a traficului și consumului de droguri.

Cei prezenți au primit sfaturi și recomandări utile ce trebuie respectate pentru siguranța personală, elevii fiind îndrumați să apeleze la sfatul părinților sau al cadrelor didactice atunci când se află în situații dificile. Întâlnirile cu elevii au avut un caracter interactiv și au îmbinat problematica preventivă cu spețe concrete, informațiile și mesajele transmise de polițiști fiind adecvate vârstei și nivelului de înțelegere al elevilor. La activități au participat 6 cadre didactice și aproximativ 120 de elevi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *