Prima pagină » Local » Mai merg românii la biserică? Părintele Dan Damaschin: „Am stat până la miezul nopții să spovedesc oameni care vin să își facă curățenie în inima lor” – VIDEO

Mai merg românii la biserică? Părintele Dan Damaschin: „Am stat până la miezul nopții să spovedesc oameni care vin să își facă curățenie în inima lor” – VIDEO

19 dec. 2022, 12:03, 1 ,
în Local

Mai merg românii la biserică? Iată ce răspuns a oferit părintele Dan Damaschin, în cadrul emisiunii BZI LIVE.

Părintele Dan Damaschin este preot misionar la Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie Cuza-Vodă, Iaşi. La inițiativa acestuia, în anul 2012, a fost înființată asociația „Glasul Vieții”, care derulează proiecte sociale de anvergură în județul Iași. Prin intermediul asociației, părintele Dan Damaschin trimite în fiecare an copii săraci la școală, le oferă haine, încălțăminte, medicamente, rechizite și produse de igienă. De Crăciun și de Paște, acesta se asigură că cei mici vor primi daruri, iar cei merituoși vor primi burse. În acești ani, au fost construite sute de case pentru familiile sărmane, au fost îmbrăcați mii de copii, au fost protejate zeci de femei abuzate, părintele Damaschin fiind atât tată, cât și prieten pentru cei care au nevoie de el.

Mai merg românii la biserică? Părintele Dan Damaschin: „Deși este foarte obositor, este o bucurie să văd și copii, și vârstnici, și tineri care vin la biserică”

Potrivit unor statistici, românii au renunțat să mai meargă la biserică, dar părintele Dan Damaschin le demonstrează contrariul. La acesta vin la spovedit, în număr mare, copii, vârstnici și tineri, care doresc să își facă curățenie în suflet. Deși este foarte obositor să spovedească până la miezul nopții, pentru îndrăgitul duhovnic este o mare bucurie să îi vadă venind la biserică.

„Nu mai spuneți, că aseară am stat până la 12 la spovedit. Nu știu de unde își iau statisticile acolo, dar pentru mine, deși este foarte, foarte obositor, este o mare bucurie să văd și copii, și vârstnici, și tineri, efectiv vin în biserică. Cine dă astfel de statistici, înseamnă că e rău intenționat sau plătit bine. În realitate, mărturisesc, deși este miercuri seara, am stat până la miezul nopții să spovedesc oameni care vin să își facă curățenie în inima lor. Până la urmă este un nou sens. Ce fel de Crăciun este ăla, dacă te urci în avion și pleci la capătul lumii, să te bucuri de ce? De soare? Dar soare avem și noi. Te duci la solar dacă vrei. Să te bucuri de mâncare? Mâncare ca a noastră nu găsești nicăieri în lumea aceasta. De ce să lăudăm pe alții? Dar dacă tu îți păcătuiești inima curată, îți aduni familia, mergi la o Liturghie de sărbători, primești un colindător sincer, cu inima deschisă și ești și curat, nu cred că lucrurile acestea se pot compara cu orice senzație tare, la orice resort de lux sau în orice zonă a lumii.”, a declarat părintele Dan Damaschin, la BZI LIVE.

Părintele Dan Damaschin: „Îl întâlnim pe Hristos în inima celui de lângă noi”

Părintele Dan Damaschin îi încurajează pe credincioși să meargă la biserică, fiindcă acolo se pot întâlni cu Iisus Hristos. În biserică este prezență harică, locul în care ne putem întâlni cu Mântuitorul în mod plenar.

„Dacă tu nu te întâlnești cu Hristos în mod plenar, noi unde îl întâlnim pe Hristos? Îl întâlnim pe Hristos în inima celui de lângă noi, acolo unde te dăruiești, dar este în mod real prezență harică, adică nu vorbim de iluzie, e prezență reală, harică, în Sfântul Potir, în biserică. Dacă tu nu reușești să te cureți cu harul lui, tot în mod real, prin spovedanie, nu reușești să postești, să îți pregătești inima, să o transformi în iesle pentru Iisus Hristos, Crăciunul doar cu porc, cu sarmale și cu băutură multă, este un dezastru pentru sănătatea noastră.”, a mai spus părintele Dan Damaschin, în cadrul emisiunii BZI LIVE.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *