Prima pagină » Local » Mai ceva ca în filme: o israeliancă își caută tatăl din Iași! Bărbatul a dispărut din viața ei acum 15 ani și nu este de găsit! – GALERIE FOTO

Mai ceva ca în filme: o israeliancă își caută tatăl din Iași! Bărbatul a dispărut din viața ei acum 15 ani și nu este de găsit! – GALERIE FOTO

29 apr. 2022, 02:00, 1 ,
Violina GORCINSCHI, în Local

O israeliancă își caută tatăl din Iași. Ovidiu Lupu este căutat de fiica sa din Israel după ce nu a mai dat niciun semn de mai bine de 15 ani. Haia Andrea Goldemberg Lupu nu își mai ascunde strigătul disperat, încercând să își găsească speranța că va reuși să primească vești de la părintele său. Tânăra este internată la spital cu diagnosticul de cancer osos și este ajutată de mamă în încercarea de a-și găsi tatăl

Lucica Goldemberg a făcut auzit strigătul disperat al fiicei sale în căutarea tatălui pierdut. Femeia a fost într-o relație cu Ovidiu Lupu între 1995 și 2001, timp în care au avut împreună o fetiță. Bărbatul a trebuit să își părăsească a doua familie și să se întoarcă în România, fiind deportat din Israel. O lungă perioadă a ținut legătura cu fetița, însă, într-un final, a dispărut din viața ei. Acum, fata încearcă să îl găsească, simțindu-i lipsa din ce în ce mai mult.

Ieșeanul Ovidiu Lupu este căutat de fiica sa pe care nu a mai contactat-o de 15 ani

Haia Andrea Goldemberg Lupu este o israeliancă de origine română, în vârstă de 24 de ani, născută și crescută în străinătate. Lucica Goldemberg, mama sa, a încercat să dea de urma lui Ovidiu Lupu, tatăl fetei, însă fără izbândă. Femeia povestește că, deși este stabilită în Israel din 1990, a călătorit în România ca să îl caute, ajungând să ceară și ajutorul Poliției. Aceștia au fost reticenți și i-au spus că sunt necesare mai multe acte pe care femeia nu le avea la acea vreme.

Ieșeanul a emigrat singur în Israel în 1991, și-a găsit de muncă și nu s-a mai întors în România decât după 10 ani, forțat de împrejurări. În tot acest timp, a cunoscut-o pe Lucica Goldemberg și au început o relație amoroasă din care a rezultat un copil, Haia Andrea Goldemberg Lupu. Acesta a fost prezent ca tată în viața ei până la vârsta de 4 ani, după care autoritățile israeliene l-au deportat în România, în 2001, pentru că nu a prezentat actele necesare șederii, având pașaportul expirat încă din 1992. După plecarea sa, vreme de 5 ani, Andrea a călătorit în România pentru a-l vedea și a petrece măcar o oră în prezența lui.

„Eu îi trimiteam lui Ovidiu bani de autobuz dus-întors ca să meargă la Bacău, la mama mea, să o vadă pe Andrea, măcar pentru o oră. La un moment dat, fata l-a așteptat până era să piardă avionul, însă nu a venit. Când fata l-a sunat, a observat ca tatăl vorbea în șoaptă ca să nu țipe soția la el. I-a spus că nu poate să vină să o vadă și Andrea i-a zis că nu dorește să mai comunice cu el”, povestește Lucica Goldemberg.

De atunci nu și-au mai vorbit și nu a mai știut nimic de el.

O israeliancă își caută tatăl din Iași: Lucica Goldemberg face auzit strigătul disperat al fiicei sale

Între timp, Andrea a primit diagnosticul crunt de cancer osos, a trecut prin multe operații și, în acest moment, se află internată într-un spital din Israel. De mai bine de un an a început căutările, fără reușită, după ce s-a trezit în toiul nopții cu sentimentul că ceva nu este în regulă cu tatăl ei.

„Am o senzație că tatăl meu nu este bine. Aș vrea să știu dacă e sănătos, dacă trăiește. Aș vrea să îl văd. Nu vreau să îi fac probleme. Nu sunt sigură de ce voi afla, probabil va durea dacă voi primi vești rele despre el, dar nu va fi la fel de greu ca acum, când totul este incert. Starea de nesiguranță m-a adus la disperare. Dacă aflu că nu mai este în viață, sper să pot vorbi cu fiul lui, fratele meu vitreg, și să îmi povestească despre viața lui tata din perioada în care nu mai știam nimic de el”, spune Andrea de pe patul de spital.

Rămânând fără soluții, Lucica Goldemberg a postat pe Facebook un anunț despre bărbatul căutat. Făcându-i o descriere, femeia povestește că Ovidiu Lupu era căsătorit cu o femeie zisă „Rica” și că trăia la Iași, în zona Copou. Acum, bărbatul ar trebui să aibă în jur de 66 de ani și are un frate pe nume Radu.

„Ar fi o bucurie ieșită din comun dacă am reuși să îl găsim și să îi împlinesc dorința copilei mele. Eu sunt conștientă că ea e legată sufletește de tatăl ei. El a crescut-o, dar, pe de altă parte, dacă nu mai e in viață, măcar se împacă cu gândul că nu mai este. Poate îi găsim mormântul și, dacă am avea acceptul medicilor, aș duce-o la el”, spune Lucica Goldemberg, mama fetei.

Lucica Goldemberg l-a întâlnit pe Ovidiu Lupu când și ea își căuta părintele pierdut

Ironia sorții, Lucica a părăsit România și a plecat în Israel în 1990, ca să își găsească tatăl despre care nu știa aproape nimic. De atunci locuiește acolo și călătorește rar în țara natală. După câțiva ani s-a întâlnit cu Ovidiu Lupu și au început o relație.

„Eu pe vremea aia, în 1995, stăteam departe de Tel Aviv și m-am dus să îl caut pe unul din frații mei și știam că e acolo, dar nu știam exact locația. M-am oprit la un restaurant lângă hotelul unde lucra Ovidiu și, fiind seară, nu l-am găsit pe fratele meu. Ovidiu s-a apropiat de mine și mi-a spus că nu e un loc de preferat unde să stea o femeie singură. M-a luat și m-a dus la el în cameră și mi-a promis că a doua zi îl găsește pe fratele meu, că el cunoaște lume. A doua zi a venit fratele, am rămas la el și a doua seară, dar nu m-a atins cu un deget. Între timp i-am povestit situația mea si nu m-a crezut că nu am iubit. I-am dat cheia de la casă și i-am spus că poate să vină să verifice. A venit la mine într-o seară și acolo a rămas. Îmi plăcea la el că era un bărbat înalt și avea un tatuaj făcut în pușcărie, dar avea probleme cu băutura”, povestește plină de nostalgie Lucica Goldemberg.

După 2 ani, în timp ce era însărcinată cu fata, i-au fost confirmate bănuielile că Ovidiu nu a fost sincer cu tot ce i-a povestit despre viața lui, aflând că acesta este căsătorit în România și că are și alți copii. Cu toate acestea, Andrea povestește că a fost un tată foarte bun pentru ea în perioada lor împreună, fiind prezent și grijuliu. De când a plecat din viața ei, fata în vârstă de 24 de ani îi simte constant lipsa.

Acum, o israeliancă își caută tatăl din Iași, Haia Andrea Goldemberg Lupu sperând să își găsească părintele.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *