Prima pagină » Culinar » Măgura, o prăjitură delicioasă care poate fi făcută acasă. Secrete din rețeta marilor bucătari pentru un desert reușit

Măgura, o prăjitură delicioasă care poate fi făcută acasă. Secrete din rețeta marilor bucătari pentru un desert reușit

30 nov. 2023, 14:18,
în Culinar

Măgura este o prăjitură delicioasă care poate fi făcută rapid acasă. Acest desert este ideal de servit la mesele festive, dar și ori de câte ori vrem să ne răsfățăm papilele gustative cu un adevărat deliciu. Prăjitura Măgura se face cu un blat pufos și însiropat și cu multă cremă de ciocolată. Iată câteva secrete din rețeta marilor bucătari pentru un desert reușit.

Măgura, o prăjitură delicioasă care poate fi făcută acasă

Dacă vrem să ne răsfățăm papilele gustative cu un desert cremos, gustos și aromat, ideală este Măgura, prăjitura pe placul celor mari și mici. Prăjitura Măgura cu cremă de ciocolată și glazură fină este alegerea perfectă pentru orice ocazie.

Pentru a face acest desert acasă vom avea nevoie de ingrediente de calitate și de un strop de imaginație, iar la final ne vom răsfăța papilele gustative. Prăjitura Măgura are o savoare deosebită și merge de minune la orice masă, fie că este vorba de o zi aniversară, fie de o masă în familie.

Pentru iubitorii de deserturi rafinate putem face și o prăjitură cu ananas. Aceasta este pufoasă, gustoasă și poate fi ornată cu frișcă sau cu fulgi de ciocolată. Prăjitura Măgura este ideală pentru iubitorii de deserturi cu ciocolată și blat pufos însiropat.

Rețeta cu care vei obține un desert irezistibil

Pentru delicioasa prăjitură Măgura vom avea nevoie de 8 ouă, 200 g de zahăr, 180 g de făină, 1 pliculeț de praf de copt, 40 ml de ulei, 30 ml de apă și 1 praf de sare. Pentru cremă vom folosi 250 ml de smântână și 250 g de ciocolată, iar pentru ornat vom folosi 200 g de ciocolată cu lapte și 150 ml de smântână.

Mai întâi vom pregăti crema. Se pune smântâna pentru frișcă într-o cratiță la foc mic apoi se adaugă ciocolata ruptă în bucățele și se topește crema la foc mic. Când este gata se ia de pe foc și se lasă la răcit. După aceea se pregătește blatul pentru prăjitura Măgura. Se separă albușurile de gălbenușuri. Gălbenușurile se mixează cu uleiul, iar albușurile se bat spumă cu un praf de sare și un pic de apă. La final se amestecă cele două compoziții și se adaugă zahărul, făina și praful de copt.

Compoziția de blat se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coace blatul timp de 25 de minute. Când este gata, se scoate blatul din cuptor, se lasă la răcit apoi se taie în jumătate. Peste primul blat se toarnă crema apoi se așază al doilea blat. La final, se pregătește o glazură fină.

Pentru glazură se topește ciocolata cu lapte în smântâna încălzită. Glazura fină se toarnă peste prăjitură și se uniformizează. Prăjitura Măgura este gustoasă, aromată și are un aspect deosebit. Aceasta se face rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat. Prăjitura Măgura poate fi ornată cu frișcă, dar și cu fructe proaspete. Savurosul desert merge de minune și la masa de Crăciun sau de Revelion alături de alte bucate alese. Rețetele de prăjituri de casă sunt delicioase și pot fi adaptate după gust și preferințe.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024