Prima pagină » Sanatate » Magneziu citrat. Ce beneficii are consumul regulat al vitaminei?

Magneziu citrat. Ce beneficii are consumul regulat al vitaminei?

27 feb. 2023, 14:00,
BZI.ro, în Sanatate

Un magneziu citrat are o capacitate de absorbție ridicată. Acesta este fără alergeni. Magneziu de 100% pur, organic, pentru adulți și copii începând cu vârsta de 5 ani. Consumul regulat de magneziu asigură buna funcționare a sistemului cardiovascular.

Nivelul de magneziu afectează producția de energie în celule și menține echilibrul acido-bazic în organism, menține țesutul osos și cartilaginos. Acesta asigură și stabilitatea nivelului de zahăr din sânge și a colesterolului.

Magneziu citrat. Căror persoane le este recomandată administrarea substanței

Magneziul citrat conține o formă organică de magneziu. Acesta este similar cu forma de magneziu care se găsește în unele specii de plante. Magneziul organic are o capacitate de absorbție ridicată. Nu provoacă iritații gastrointestinale. Acesta este recomandat persoanelor cu alergii, gută, niveluri ridicate de acid uric.

Magneziul citrat nu conține OMG-uri, substanțe E artificiale, amidon, gluten, lactoză, zahăr, soia sau drojdie. În plus, acesta îndeplinește cele mai recente standarde de siguranță ISO, BRC. Magneziul este potrivit și pentru vegetarieni. Efectul magneziului organic asupra organismului uman este destul de bun.

Acesta previne diferite tipuri de crampe, precum crampe musculare și vasculare, hipertensiune și dureri de inimă, bronhospasm în astmul bronșic și crampe intestinale și uterine.Magneziul ajută la asigurarea unui ritm cardiac stabil și reglează tonusul mușchilor vasculari. Pereții vasculari și cardiaci conțin mult mai mult magneziu decât alte țesuturi din organism, astfel încât deficitul de magneziu la aceștia este deosebit de periculos. Magneziul acționează ca un „material izolator” pentru impulsurile nervoase.

Funcția protectoare a magneziului. Contribuțiile acestuia pentru organismul uman

Magneziul protejează sistemul nervos de efectele negative ale stresului și ale tensiunii psiho-emoționale. Magneziul susține sistemul imunitar, acționează împotriva inflamațiilor și alergiilor. În plus, magneziul participă la procesele de detoxifiere prin neutralizarea toxinelor, iar pentru ficat, protejează împotriva metalelor grele care intră în organism și le elimină din metabolism.

Magneziul activează enzimele necesare pentru un metabolism corect și producerea de energie din alimente. Magneziul este esențial pentru întărirea oaselor, a dinților, a părului și a unghiilor, fără magneziu, calciul și zincul nu pot fi absorbite. Citratul de magneziu contribuie la densitatea minerală a țesutului osos și a smalțului dentar.

Citratul de magneziu contribuie la inhibarea cristalizării oxalatului în urină și la prevenirea formării de calculi urinari, precum și la prevenirea calcifierii vaselor de sânge și a formării plăcilor aterosclerotice. Citratul de magneziu îi ajută pe sportivi în timpul antrenamentelor și competițiilor, în cazul tulburărilor metabolismului hidro-electrolitic.

Pentru ce este bun agentul antiinflamator. Părerile medicilor specialiști

Citratul de magneziu este un agent antiinflamator natural, care ajută la suprimarea cristalizării oxalatului în urină și previne formarea pietrelor la vezica urinară. Pereții vaselor de sânge ale inimii conțin mult mai mult magneziu decât alte țesuturi ale corpului, astfel încât o deficiență de magneziu este deosebit de periculoasă.

Magneziul este recomandat în special pentru un consum regulat de către persoanele cu probleme cardiace, persoanele cu stres mental sau fizic ridicat. Substanța trebuie administrată de persoanele cu crampe musculare sau convulsii și cele care folosesc apă purificată prin osmoză inversă.

Adulții trebuie să ia un comprimat de magneziu citrat de 2 ori pe zi, la mese. Acesta nu trebuie administrat de persoanele care suferă de intoleranță individuală la componente, femeile însărcinate și cele care alăptează trebuie să consulte un medic înainte de utilizare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *