Prima pagină » Sanatate » Magneziu B6 beneficii pentru organism. Efectele sale la nivel psihologic

Magneziu B6 beneficii pentru organism. Efectele sale la nivel psihologic

01 mai 2023, 11:00,
în Sanatate

Multe persoane se întreabă ce este magneziu B6 și ce beneficii are pentru organism. Timp de multe secole, oamenii nici măcar nu au trebuit să se gândească la controlul cantității de magneziu pe care o primesc prin apă și alimente. Dar cu cât industria alimentară s-a dezvoltat mai mult, cu atât elementul a ajuns să fie mai puțin prezent în dieta omului occidental.

Cantitatea de magneziu din fructele și legumele cultivate industrial cu îngrășăminte a scăzut drastic în ultimii 50 de ani. Rolul magneziului în sănătate nu poate fi supraestimat: el intervine în peste 300 de reacții biochimice. Nu există niciun sistem al organismului care să nu aibă nevoie de acest macronutrient. Este imposibil să enumerăm toate funcțiile sale într-un singur articol, așa că le vom discuta pe cele mai importante.

Magneziu B6 beneficii. Funcțiile sale în organism

Rețineți că magneziul este important de unul singur, dar efectele sale sunt sporite și mai mult atunci când este combinat cu vitamina B6. Aceasta din urmă ajută la livrarea mineralului către celule. Nu este o coincidență faptul că cele mai eficiente tratamente combină aceste două elemente. Prin urmare, atunci când discutăm despre efectele biologice ale magneziului, ne vom referi în primul rând la combinația sa cu vitamina B6. Așadar, care este scopul magneziului B6 și care sunt cele mai importante funcții ale sale?

Reglarea activității SNC. Magneziul joacă un rol în transmiterea impulsurilor și în normalizarea sistemului nervos. La nivel psihologic, îmbunătățește rezistența la stres, reduce anxietatea și ameliorează iritabilitatea. Persoanele care consumă suficient magneziu au un somn mai bun și simt mai puțină oboseală.

Un studiu la care au participat 264 de persoane a arătat că aceste proprietăți sunt potențate atunci când se ia magneziu împreună cu vitamina B6. Toți subiecții de la începutul studiului aveau o deficiență de magneziu și niveluri ridicate de stres. Participanții au fost împărțiți în două grupuri.

Primul grup a primit o doză zilnică de magneziu aproximativ 300 mg, iar cel de-al doilea grup a primit în plus vitamina B6. Perioada de observație a fost de opt săptămâni. Rezultatele au arătat că participanții din al doilea grup au avut o reducere mai semnificativă a nivelului de stres.

Importanța magneziului pentru sănătate. De ce vitamine este recomandată copiilor?

Copiii din ziua de azi suferă adesea de excitabilitate nervoasă crescută, anxietate și deficit de atenție. Dificultăți de învățare, incapacitate de concentrare, temeri nerezonabile, coșmaruri, agresivitate nemotivată – toate aceste necazuri pe care suntem obișnuiți să le punem pe seama stresului și a încărcăturii excesive de informații.

Există un oarecare adevăr în acest lucru: nivelul general de stres fizic, mental și psiho-emoțional la care sunt expuși copiii noștri este într-adevăr foarte ridicat. Dar o deficiență de magneziu ar putea fi un alt motiv. Atunci când deficiența apare în timpul creșterii viguroase, ea este declanșată și exacerbată de influențele externe stresante.

Astfel, pentru o bună dezvoltare, copii au nevoie de magneziu B6 și beneficiile vitaminei. La copii, deficitul de magneziu afectează în principal sistemul nervos, fiind cea mai slabă verigă a organismului în dezvoltare. Sedativele nu vor rezolva problema, ele nu elimină cauza. Este important să se refacă echilibrul macronutrientului în organismul copilului dacă testele arată o deficiență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *