Prima pagină » Actualitate » Magistrații din Sibiu au decis să îl elibereze din închisoare pe omul de afaceri Călin Donca

Magistrații din Sibiu au decis să îl elibereze din închisoare pe omul de afaceri Călin Donca

12 dec. 2023, 16:00,
BZI.ro, în Actualitate

Magistrații din Sibiu au decis să îl elibereze din închisoare pe omul de afaceri Călin Donca. Cercetările pentru constituirea de grup infracțional organizat, delapidare și evaziune fiscală vor fi continuate, însă Donca va sta în arest la domiciliu.

Magistrații Tribunalului Brașov au dat următoarea soluție:

„Respinge propunerea D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Braşov relativ la inculpaţii Donca Oncioiu Călin şi Buzatu Ileana-Oana. baza art 242 al 2 C.pr.pen dispune înlocuirea măsurii arestării preventive a inculpatilor : Donca Oncioiu Călin şi Buzatu Ileana-Oana cu măsura arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile, începând cu data rămănerii definitive a prezentei încheieri.

Obligă inculpatul Donca Oncioiu Călin ca pe durata acestei măsuri să nu părăsească imobilul în care locuieşte, fără permisiunea instanţei în faţa căreia se află cauza, cu excepţia situaţiilor în care trebuie să se prezinte în faţa organelor judiciare, la chemarea acestora.

Câți bani a pierdut, de fapt, Dorian Popa după ce a fost țepuit de Călin Donca

Influencerul Dorian Popa a investit în afacerea cu panouri fotovoltaice a afaceristului Călin Donca, arestat preventiv pentru 30 de zile. Dorian Popa susține că el a investit 24.000 de euro în afacere, dar arată că pierderea sa este una mică, în comparație cu alți oameni care ”au investit sume sănătoase”.

Mi s-a propus să investesc în ceea ce se dorea a fi un parc cu panouri fotovoltaice, lucru care nu apare în niciuna dintre acuzațiile ce se vehiculează în presă (…) nu vizează acele parcuri fotovoltaice unde unii oameni, și eu, adică noi mai mulți investitori, am băgat și noi un bănuț pe care l-am muncit. Nu m-am aruncat să investesc o sumă mare. Am investit 24.000 euro, dar vă pot spune că sunt oameni care au investit sume sănătoase”, a spus Dorian Popa la Antena 3 CNN.

Dorian Popa susține că l-a urmărit pe Călin Donca în mediul online și i s-a părut un om de afaceri serios, mai ales că lucra deja de 8 ani în domeniul energiei.

„S-a creat un context pentru care vă datorez părerea mea, nu explicații, pentru că e doar o părere legat de domnul Călin Donca. Consider că l-am considerat și prieten pentru că atât de frumos s-a purtat cu mine și atât de frumos mi-a vorbit încât pot să consider că l-am avut drept prieten.

Acum, voi cei care sunteți mai maturi, din publicul ăsta de “copii” pe care îl am eu, înțelegeți voi dinozaurii, că în viață, de multe ori, cine îți e prieten e posibil să nu îți fie neapărat prieten și din păcate ești surprins și dezamăgit de oameni de la care nici nu te aștepți. Conform facturilor pe care le vedeți acum pe ecran, mi-am achitat panourile voltaice de pe casa mea la domnul Călin Donca și a lui firmă, în urma recomandărilor unor apropiați. Nu o să vorbim nici de apropiați pentru că suntem aici să aruncăm în pietre cu nimeni.

Dar văzând că este în domeniul energiei de peste opt ani de zile, fraților – bă, peste opt ani de zile – în care ce crezi, justiția nu a găsit nimic. Bun, văzând că este de peste opt ani în domeniul energiei, este drept, lăsându-mă și eu un pic indus în eroare de faptul că am văzut pe platformele sociale o viață a unui om ce părea un afacerist de succes, am zis ok, vreau să eu panouri de la Călin Donca. Vedeți facturile care confirmă faptul că el a primit bani de la mine pentru acele panouri fotovoltaice de pe casa mea. După cum vedeți sunt două tranșe (…) Pentru că în domeniul construcțiilor, după cum a învățat, se achită o parte în avans, adică jumătate și jumătate la sfârșitul lucrărilor”, a spus Dorian Popa într-un nou vlog pe canalul său de Youtube.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *