Prima pagină » Actualitate » Magistrații au decis! Dan Diaconescu a fost plasat în arest la domiciliu
Magistrații au decis! Dan Diaconescu a fost plasat în arest la domiciliu

Magistrații au decis! Dan Diaconescu a fost plasat în arest la domiciliu

07 apr. 2023, 21:20,
în Actualitate

Tribunalul Constanța a respins vineri arestarea preventivă a fostului patron OTV, Dan Diaconescu. El a primit măsura arestului la domiciliu și a plecat spre București împreună cu avocatul său.

Dan Diaconescu fusese reținut pentru o durată de 24 de ore și a fost prezentat în fața judecătorilor cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Dan Diaconescu, primele declarații

Fostul patron OTV este suspectat pentru act sexual cu un minor şi folosirea prostituţiei infantile.

„Un masacru, un linșaj, să sperăm că ușor, ușor se va dovedi că totul a fost o înscenare juridică”, a descris Diaconescu dosarul penal deschis pe numele său. Acesta a precizat că nu se afla în dulap la momentul descinderii mascaților la el acasă, așa cum s-a speculat în presă.

Dan Diaconescu pune ancheta penală pe seama unei presupuse tentative de a-i bloca revenirea în televiziune.

„Cu două, trei zile înainte ca mascații să intre peste mine domnul Murărescu m-a anunțat că interdicția mea de televiziune și alte activități s-a scurtat cu un an și ceva. Interdicția mea expira imediat după alegeri, acum expiră înainte de alegeri”, a mai afirmat Dan Diaconescu la Antena 3.

Dan Diaconescu, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de act sexual cu un minor

Anchetatorii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunilor de act sexual cu un minor şi folosirea prostituţiei infantile.

Potrivit procurorilor, la cazul lui Dan Diaconescu s-a ajuns după ce, în timpul perchezițiilor informatice asupra unui telefon mobil, într-o altă cauză penală, având ca obiect săvârşirea infracţiunii de furt calificat, au fost extrase mai multe fişiere audio-video din conţinutul cărora au rezultat indicii cu privire la comiterea unor alte infracţiuni.

„În urma probatoriului administrat în noua cauză a reieşit că în perioada septembrie-noiembrie 2020 şi în luna septembrie 2021 inculpatul D.D. (Dan Diaconescu – n.r.), un bărbat în prezent în vârstă de 55 de ani, a întreţinut raporturi sexuale şi acte sexuale orale, în mod consimţit şi repetat, contra unor sume de 300-400 de lei, cu două persoane vătămate minore, surori gemene, în vârstă de 15 ani, ce au împlinit vârsta de 16 ani în luna iulie 2021. Faptele au fost comise pe raza localităţilor Olimp, Constanţa şi Bucureşti, iar probele au relevat că inculpatul cunoştea vârsta persoanelor vătămate”, arată procurorii, potrivit Mediafax.

Percheziții la locuinţa lui Dan Diaconescu din Bucureşti şi la un alt imobil deţinut de acesta

În ziua de 6 aprilie 2023 la locuinţa lui Dan Diaconescu din Bucureşti şi la un alt imobil deţinut de acesta, situat în Constanţa, au fost efectuate două percheziții domiciliare.

„Cu ocazia percheziţiei efectuate la locuinţa din municipiul Bucureşti au fost ridicate mijloace de stocare a unor date informatice, respectiv telefoane mobile, laptopuri, hard diskuri externe şi stickuri de memorie.

În seara de 6 aprilie 2023 bărbatul în cauză a fost ascultat, în calitate de suspect, pentru comiterea, în stare de recidivă postexecutorie, a două infracţiuni de act sexual cu un minor, în formă continuată, şi a cinci infracţiuni de folosirea prostituţiei infantile, în formă continuată. Cu această ocazie el nu a recunoscut comiterea faptelor imputate. După ascultare, la data de 7 aprilie, ora 00:10, organul de cercetare penală din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa – Biroul de Investigaţii Criminale a dispus faţă de suspect luarea măsurii preventive a reţinerii, pe o durată de 24 de ore”, arată procurorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *