Prima pagină » Local » Magia și generozitatea se împletesc la „Balul de la Castel”, cel mai mare eveniment caritabil din regiunea Moldovei

Magia și generozitatea se împletesc la „Balul de la Castel”, cel mai mare eveniment caritabil din regiunea Moldovei

18 mai 2023, 02:00,
Ștefana Șovea, în Local

Iașul devine gazda celui mai mare eveniment caritabil din regiune, „Balul de la Castel”, organizat de către Fundația Serviciilor Sociale Bethany, acțiune ce vine în sprijinul copiilor și tinerilor aflați în dificultate

A zecea ediție a celui mai mare eveniment filantropic din regiunea Moldovei va fi organizată pe data de 14 iunie 2023 și va avea loc în locația La Castel.

Cel mai mare eveniment caritabil din regiunea Moldovei are loc la Iași

o poză cu hotelul restaurant „La Castel”

Cel mai mare eveniment caritabil, „Balul de la Castel” este o dovadă a unității și solidarității comunității din Iași

„Balul de la Castel” reprezintă o inițiativă unică ce aduce împreună oameni din toate colțurile orașului Iași și din întreaga regiune. Scopul acestui eveniment este acela de a strânge fonduri pentru finanțarea unor centre sociale pentru sprijinirea copiilor cu dizabilități și a celor care provin din familii vulnerabile.

„Balul este la a zecea ediție, ediție aniversară, iar acest lucru este destul de special pentru noi pentru că ne arată că avem o comunitate unită de ceva timp. Estimăm că se vor strânge în jur de 100.000 de euro în cadrul balului, cu tot cu sponsorizări și cu licitația ce va fi. Asta ne-ar ajuta să sprijinim, pentru cel puțin jumătate de an, persoanele pe care le avem în toate centrele deschise”, declară Adelina Tîrnovanu, reprezentant al Fundației Bethany.

Pe parcursul serii, oaspeții se bucură de momente artistice memorabile. Dansatori talentați impresionează publicul cu coregrafii sofisticate, iar artiști locali și invitați speciali aduc emoție și farmec prin interpretarea melodiilor ce unesc oamenii.

Licitația de caritate este punctul culminant al serii

o poză cu Adelina Tîrnovanu

Punctul culminant al serii este licitația de caritate, în care oaspeții au ocazia de a licita pentru obiecte de colecție sau tablouri realizate de artiști locali

„Balul de la Castel” este un proiect creat de Fundația Serviciilor Sociale Bethany în urmă cu 9 ani. Prezentatorii evenimentului de anul acesta sunt Olimpia Melinte și Pavel Bartoș. Punctul culminant al serii este licitația de caritate în care oaspeții au ocazia de a licita pentru obiecte de colecție sau tablouri realizate de artiști locali. Toate fondurile strânse sunt direcționate către persoanele aflate în dificultate, copii sau adulți.

„Gazdele de anul acesta sunt aceleași ca și anul trecut, Olimpia Melinte și Pavel Bartoș. Pavel este deja un susținător activ de ani buni al evenimentului și revine în poziția de gazdă la Iași. Ca invitat special îl vom avea pe maestrul Tudor Gheorghe, care va avea, în deschidere, un concert dedicat evenimentului. Va fi și o licitație cu produse de artă care sunt donate și mai apoi se licitează pentru ele.

Sunt undeva la 15 artiști care vor dona, inclusiv artiști locali. Vom avea și câteva branduri care vor dona, începând de la Stil Diamonds, care donează o bijuterie, de asemenea, Tudor Personal Teilor, care donează un costum de colecție, un nai de la maestrul Gheorghe Zamfir, și mulți alții”, declară Adelina Tîrnovanu, reprezentant al Fundației Bethany.

Prin licitația ce are loc în cadrul evenimentului nu se strâng doar fondurile pentru susținerea fundației, ci se pun în valoare și artiști români, designeri talentați, creatori în diverse domenii, care prin generozitate și dorință de a face bine aduc în fața publicului creațiile realizate special pentru seara balului.

Cel mai mare eveniment caritabil, „Balul de la Castel”, este o dovadă a unității și solidarității comunității din Iași. Oamenii se reunesc pentru a-și arăta compasiunea față de cei mai puțin norocoși și pentru a contribui la dezvoltarea unei societăți mai bune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
06 iulie 2024
06 iulie 2024