Prima pagină » National » Maghiarii din România îl susţin pe Viktor Orban! Ce spune liderul UDMR despre alegerile parlamentare din Ungaria

Maghiarii din România îl susţin pe Viktor Orban! Ce spune liderul UDMR despre alegerile parlamentare din Ungaria

12 apr. 2022, 13:47,
în National

Maghiarii din România îl susţin pe Viktor Orban, afirmă liderul UDMR, Kelemen Hunor. Vicepremier în Guvernul Ciucă, Hunor a transmis faptul că maghiarii din Transilvania a manifestat un interes crescut pentru alegerile parlamentare din Ungaria.

Vă aducem aminte faptul că Viktor Orban a obținut incă un mandat de premier după ce a câștigat alegerile parlamentare. Acesta a obținut o majoritate confortabilă în parlamentul Ungariei. Altfel spus, Viktor Orban a pompat mulți bani în România, în regiunile în care etnicii maghiari

Maghiarii din România îl susţin pe Viktor Orban și susțin politicile de la Budapesta

Liderul UDMR, Kelemen Hunor a acordat un amplu interviu în presa din Ungaria. Vicepremierul a transmis că maghiarii din România îl susţin pe Viktor Orban. Acesta a salutat victoria pe care a înregistrat-o liderul de la Budapesta și a menţionat faptul că prezența crescută la vot este una bucuroasă.

Altfel spus, numărul voturilor prin corespondență a crescut cu 24% față de alegerile precedente și că la consulatul Ungariei a crescu prezența la vot.

Conform statisticii făcute de politicieni, în afara granițelor Ungariei, sprijinul pentru Fidesz (partidul lui Viktor Orban) se ridică la procentul de 94%. Acest lucru este incă o mărturie asupra faptului că maghiarii din afara țării aprobă schimbările și politicile guvernamentale care fac referire la etnicii maghiari din străinătate. El a afirmat că victoria cu o majoritate de două treimi este importantă întrucât îi conferă guvernului de la Budapesta o legitimitate solidă într-o perioadă dificilă.

Referitor la raporturile româno-ungare, liderul UDMR a spus că formarea unui nou guvern ungar poate impulsiona relaţiile bilaterale. ”Acest lucru este tot mai important pentru că există un război într-o ţară vecină şi totul se va schimba în jurul nostru în anii care vin”, a afirmat el.

Viktor Orban a câștigat alegerile parlamentare din Ungaria

Vă aducem aminte faptul că a existat o victorie imensă a lui Viktor Orban în alegerile parlamentare din Ungaria. Viktor Orban și-a asigurat incă un mandat de premier, fiind cel mai longeviv premier din Uniunea Europeană. Menţionăm faptul că premierul Ungariei a dus o politică împotriva multor aspecte impuse de Uniunea Europeană
După ce s-a stabilit marele câștigător, Viktor Orban a susţinut un discurs în fața celor prezenţi. Acesta a atacat în mod subtil Uniunea Europeană cu care în ultimii ani a intrat în conflict:

„Am câștigat o victorie atât de mare încât o poți vedea de pe lună, dar cu siguranță o poți vedea de la Bruxelles”, a spus el duminică seara.

Vă aducem aminte că înainte de alegerile parlamentare din Ungaria, sute de buletine de vot au fost găsite aruncate pe un câmp din Mureș.  Așadar, faptul că maghiarii din România îl susţin pe Viktor Orban nu ar trebui să ne mire. În contextul în care Ungaria a investit sume mari de bani în regiunile din România în care trăiesc etnicii maghiari. Viktor Orban a susţinut mereu voalat Ținutul Secuiesc și ruperea de România.

 

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024