Magenta este o culoare ce semnifică dragostea, afecțiunea, sinceritatea, puterea, regalitatea și noblețea. Oamenii care preferă violetul sunt oameni foarte puternici cărora le place să conducă pe alții sau să fie în centrul atenției. Aceștia sunt extrem de entuziasmați, impulsivi, fiind capabili să rezolve toate problemele deodată. Pe când, oamenii care nu sunt siguri de ei înșiși, având o mulțime de complexe, încearcă să evite această culoare.
Simbolurile negative ale culorii magenta includ nebunia, tristețea, pocăința, violența, păcătoșenia, dorința sălbatică de a deține ceva, egoismul și aroganța. Din cele mai vechi timpuri, magenta a fost asociată cu măreția și noblețea. Culoarea purpurie era purtată doar de regi și nobilime. Această culoare simboliza timpul schimbării, așteptarea a ceva grandios. Era prezent la orice festivități și în uniforma militarilor fruntași. Magenta este una dintre culorile semnificative din simbolismul bisericii. Culoarea hainelor purpurie ale cardinalilor este un simbol al spiritului, focului și sângelui. În plus, această culoare este un semn de disponibilitate de a accepta martiriul. În veșmintele liturgice, violetul este folosit în primul rând în perioada Adventului și a Postului Mare. Acesta poate fi văzut ca un simbol al luptei dintre spirit și corp. Culoarea violetă este, de asemenea, obligatorie în timpul slujbei de pomenire.
Magenta culoare. Psihologia nuanței în haine
Magenta este culoarea sărbătorii. Prin urmare, hainele de această culoare nu sunt recomandate a fi purtate zilnic, mai ales la serviciu. O persoană în violet poate fi respingătoare. Violetul prezintă o persoana ca pe o fire prea mândră care nu poate fi abordată. Prin urmare, doar adolescenții aleg haine de această nuanță.
Pe lângă toate, violetul este o culoare pentru oamenii îndrăzneți, hotărâți, care știu ce vor de la viață. Nu le este frică să-și asume riscuri, merg înainte fără să asculte sfaturile altor oameni. Această culoare este numită și culoarea ametistului.
Îmbrăcămintea de culoare ametist oferă unei persoane curaj, determinare și în unele situații chiar viteză. Cel mai bine este să combinați culorile violet cu galben și auriu. Aceasta combinație este ideală pentru un eveniment serios în care ar trebui să se decidă ceva în favoarea ta. Pentru un aspect proaspăt, este potrivită o combinație de violet cu verde strălucitor. Culoarea lăptoasă va adăuga eleganță, rafinament și feminitate violetului și, de asemenea, va „atenua” puțin puterea violetului.
Violet pentru interiorul locuinței tale. Cum să integrezi această culoare în designul casei
În interior, violetul este asociat cu bogăția, luxul, nobilimea, prosperitatea, abundența, puterea. Această culoare a fost folosită în antichitate și a decorat interioarele castelelor și moșiilor nobililor și conducătorilor nobili.
Designerii consideră că această culoare este prea puternică, așa că recomandă ca nuanța să fie folosită ca culoare complementară. De exemplu, pentru a evidenția o anumită parte a camerei. Violetul este cel mai adesea folosit pentru amenajările unei bucătării sau sufragerii, deoarece sporește apetitul și energia unei persoane.
Cel mai armonios este să folosiți o combinație de violet cu o culoare portocalie foarte aprinsă. De asemenea, nuanțele de violet se potrivesc bine cu nuanțele de măr, maro, wenge, măslinie turcoaz, roz și albastru. Culoarea poate fi completată de flori de cameră cățărătoare.
Albastrul, turcoazul și aqua, în combinație cu violetul, sunt ideale pentru băi și dușuri alături de plante. Pentru dormitor, magenta este cel mai bine folosit ca culoare complementară. Astfel, poți alege perdele, o cuvertură de pat, diverse accesorii sub formă de rame foto, figurine și tablouri de această nuanță.
Potrivit Feng Shui, magenta ca și culoare în sine trebuie combinată cu galben și portocaliu. Această combinație garantează longevitate, prosperitate și dezvoltarea afacerii. Cel mai bine este să combinați culoare cu plante verzi. Cel mai bine este să creați interiorul părții estice din locuința ta în aceste nuanțe.