Prima pagină » National » Magazinul lui ÎPS Teodosie comercializează insigne cu stema Rusiei! Legătură dintre acest simbol și biserică
Magazinul lui ÎPS Teodosie comercializează insigne cu stema Rusiei! Legătură dintre acest simbol și biserică

Magazinul lui ÎPS Teodosie comercializează insigne cu stema Rusiei! Legătură dintre acest simbol și biserică

22 aug. 2023, 12:31,
BZI.ro, în National

În magazinul de suveniruri al Arhiepiscopiei Tomisului, printre icoane și alte obiecte religioase, pot fi găsite și insigne cu stema Rusiei. Vânzătoarea din magazin a detaliat că insignele prezintă vulturul bicefal, un simbol slavon al ideii că puterea statului este sub autoritatea Bisericii. ÎPS Teodosie comercializează insigne cu stema Rusiei, iar vânzătoarea a explicat că “este încadrat și Sfântu Gheorghe, în centru, și e mai solemn”.

ÎPS Teodosie comercializează insigne cu stema Rusiei

În anul precedent, Arhiepiscopul Tomisului, cunoscut pentru declarațiile sale care stârnesc controverse, a vorbit elogios despre Vladimir Putin, afirmând că acesta „nu este atât de negru pe cum îl prezintă toată lumea”, fiind „cel mai mare ctitor la Sfântul Munte şi la Ierusalim”.

„Domnul Putin, care este atât de vehiculat în zilele acestea şi văzut atât de negru, nu-i negru cum îl prezintă toată lumea. Am spus-o şi o spun fără frică şi fără nicio ezitare. Este cel mai mare ctitor la Sfântul Munte şi la Ierusalim. În ţara sa, şi Putin, şi Medvedev, sunt ctitori. Şi am fost pe urmele lor în excursie şi m-am minunat câtă jertfă au făcut. Şi noi îi judecăm ca pe nişte răufăcători. Sigur că au păcatele lor. Ei nu răspund pentru păcatele înaintaşilor care au adus comunismul. Dar nu l-au adus ei. Cei care au adus comunismul, cei din vest, ei au plantat comunismul. Că Marx şi Engels nu sunt din Rusia. Sunt de altă origine”, a transmis Arhiepiscopul Tomisului, pe 8 februarie 2022.

Recent, Arhiepiscopia Tomisului a fost implicată într-un alt scandal, după ce preotul Eugen Tănăsescu a demisionat din funcția de consilier media și purtător de cuvânt, ca urmare a unor dezvăluiri din presă locală.
Mai multe înregistrări audio au ieșit la iveală, în care Tănăsescu discută cu o femeie despre o fostă clarvăzătoare și fost consul în Israel, care se presupunea că avea o mare influență asupra deciziilor luate de ÎPS Teodosie.

Purtătorul de cuvânt al ÎPS Teodosie a fost demis din funcție în urma unui scandal public

Aneta Badiu a lucrat anterior pentru grupul parlamentar al PRM în Camera Deputaților și a fost consul coordonator al Direcției Consulare a Ambasadei României la Tel Aviv între 2009 și 2014.
Arhiepiscopia Tomisului a transmis public faptul că a inițiat o anchetă internă pentru a identifica persoana care a înregistrat convorbirile telefonice private.

Arhiepiscopia Tomisului a luat act cu surprindere şi regret de publicarea în presă, tocmai în importanta perioadă a Postului Adormirii Maicii Domnului, a unor înregistrări audio ale conversaţiilor private dintre (posibili) actuali şi foşti colaboratori ai instituţiei, cu încălcarea flagrantă a articolului 28 din Constituţia României, care stipulează: «Secretul scrisorilor, al telegramelor, al altor trimiteri poştale, al convorbirilor telefonice şi al celorlalte mijloace legale de comunicare este inviolabil»”, se precizează în comunicatul de presă.

În Republica Moldova a avut loc recent o controversă legată de stema Rusiei, care a fost gravată deasupra ușii unei biserici din orașul Sângera, potrivit unui ziar național.
Enoriașii au refuzat atunci să mai intre în lăcașul de cult din cauza acestei situații. Preotul a răspuns că își exprimă regretul și că a ordonat îndepărtarea stemei Rusiei de pe clădirea bisericii, însă a menționat că Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii este și va rămâne în rugăciunile sale.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *