Prima pagină » Actualitate » MAE confirmă că 100 de muncitori români din Germania sunt infectați cu COVID-19
MAE confirmă că 100 de muncitori români din Germania sunt infectați cu COVID-19

MAE confirmă că 100 de muncitori români din Germania sunt infectați cu COVID-19

24 iun. 2020, 14:47,
Cristian Zavastin, în Actualitate

MAE confirmă că 100 de muncitori români din Germania sunt infectați cu COVID-19.

„În continuarea informațiilor transmise cu privire la testarea pozitivă pentru infecția cu COVID-19 a mai multor cetățeni români din localitatea Magdeburg, Republica Federală Germania, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, potrivit datelor comunicate de către autoritățile locale reprezentanților diplomatici români, până la acest moment, au fost confirmate 100 de cazuri de infectare în rândul cetățenilor români.

De asemenea, autoritățile locale au instituit carantina pentru 19 imobile în care locuiesc 523 de persoane, respectarea acesteia fiind supravegheată de către echipaje de poliție”, informează MAE.

În acest context, a fost stabilit un sistem de aprovizionare cu alimente și produse de strictă necesitate, iar începând de ieri, 23 iunie, a fost instituită o linie telefonică specială la care persoanele afectate pot obține informații cu privire la reglementările specifice carantinei și pot solicita furnizarea de alimente sau alte produse necesare. Informațiile sunt asigurate atât în limba germană, cât și în limba română.

MAE confirmă că 100 de muncitori români din Germania sunt infectați cu COVID-19:

De asemenea, MAE precizează că, până la acest moment, la nivelul Ambasadei României la Berlin nu au fost primite solicitări de asistență consulară cu privire la situația menționată.

Ambasada României la Berlin continuă dialogul pe această temă cu autoritățile locale, fiind pregătită să acorde asistență consulară, conform competențelor legale și cu respectarea măsurilor adoptate de autoritățile locale în contextul pandemiei de COVID-19.

Carantină în zona abatorului din Germania

Este vorba despre zona din jurul abatorului unde e activ cel mai mare focar de coronavirus din Europa.

Decizia a fost anunțată de premierului landului Renania de Nord-Westfalia, Armin Laschet, unde este această regiune. Aici, cel mai recent bilanț arată 1.553 de bolnavi în rândul angajaților.

Marea temere este legată de faptul că bilanțul infectărilor ar putea fi mult mai mare dacă ar fi incluse și familiile angajaților respectivi.

Carantina vizează, așadar, 365.000 de locuitori, câți sunt în zona respectivă.

Până pe 30 iulie cel puțin nimeni nu poate părăsi zona

Măsura este luată cel puțin până la finalul lunii, cu posibilitatea de extindere.

Decizia ca zona să fie plasată în carantină a fost luată în discuție la finalul săptămânii trecute, dar a fost amânată. Duminică, în urma întâlnirii celulei de criză, premierul landului Armin Laschet a decis să trimită echipe mobile de testare pentru locuitorii din regiunea abatorului.

Armin Laschet făcea apel către angajații străini de la abator, să nu părăsească țara, să aibă răbdare să fie testați și le-a dat asigurări că vor primi cel mai bune tratament în spitalele din Germania. Apelul venea după ce 17 români au fugit din carantină.

Renania de Nord Westfalia a fost unul dintre primele landuri grav lovite de epidemia de coronavirus. Laschet a fost unul dintre responsabilii germani care au pledat viguros pentru relaxarea măsurilor de restricţie impuse din cauza COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *