Prima pagină » Actualitate » MAE anunță noile măsuri luate de autoritățile de la Sofia pentru românii care vor să intre în Bulgaria
MAE anunță noile măsuri luate de autoritățile de la Sofia pentru românii care vor să intre în Bulgaria

MAE anunță noile măsuri luate de autoritățile de la Sofia pentru românii care vor să intre în Bulgaria

30 aug. 2021, 14:25,
în Actualitate

În data de 29 august 2021, Bulgaria a intrat în zona galbenă, fapt care a determinat schimbările măsurilor de protecție împotriva COVID-19. Schimbările au avut loc atât pe plan intern cât și extern.

Printre cele mai importante reguli noi impuse de către autoritățile bulgare, se specifică prezența certificatului digital european COVID-19 care să ateste vaccinarea, testarea sau trecerea prin boală. Acestea vor urma a fi impuse de la 1 Septembrie 2021.

Care sunt condițiile de intrare în Bulgaria pentru cetățenii străini

Începând cu luna iulie 2021, autoritățile de la Sofia au adoptat sistemul de clasificare a statelor de sosire a persoanelor care intenționează să intre în Republica Bulgaria ce includ mai multe zone (verde, portocalie, roșie, zone speciale), în funcție de răspândirea COVID-19.

Astfel încât, în ceea ce privește zona verde, unde se regăsește și România avem următoarele condiții:

„Ministerul Afacerilor Externe precizează că autoritățile bulgare au revizuit condițiile de intrare în Republica Bulgaria, în contextul pandemiei de COVID-19. Noile măsuri se aplică începând cu data de 1 septembrie 2021. Conform noilor prevederi, cetățenii români care sosesc din România (menținută în zona verde) pot intra în Republica Bulgaria sub condiția prezentării, pe lângă documentele de călătorie, a unuia dintre următoarele documente:

  1. un certificat digital european COVID-19 care atestă vaccinarea sau un document similar, care conține aceleași date precum certificatul digital european COVID-19;
  2. un certificat digital european COVID-19 care atestă vindecarea sau un document similar, care conține aceleași date precum certificatul digital european COVID-19;
  3. un certificat digital european COVID-19 care atestă testarea sau un document similar, care conține aceleași date precum certificatul digital european COVID-19”, potrivit unui comunicat de presă.

Tranzitarea reprezintă excepția de la regulă

Persoanele care tranzitează teritoriul Republicii Bulgaria, garantând că va părăsi teritoriul acestui stat nu va fi obligat să prezinte documentele anterior menționate. Aplicându-se măsurile categoriei persoanelor ce tranzitează.

Toate informațiile referitoare la noile măsuri ce au fost adoptate de către Republica Bulgară sunt disponibile pe pagina Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

„MAE reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Sofia: 0035929733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: 00359879440758. Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: https://www.mae.ro/node/51904 și http://sofia.mae.ro/, informarea temeinică anterior deplasării în străinătate și respectarea cu strictețe a măsurilor aplicabile în contextul pandemiei de COVID-19”, se menționează în comunicatul MAE

Spania a impus noi reguli de călătorie pentru București

O altă țară care a făcut schimbări în ceea ce privește măsurile de intrare în țară a străinilor este Spania.
Aceasta a introdus Capitala, dar și județul Ilfov, pe lista roșie a regiunilor cu risc epidemiologic în contextul pandemiei de COVID-19.

Turiștii care ajung în Spania și sunt din București sau din județul Ilfov, regulile de călătorie s-au schimbat, în timp ce pentru turiștii din restul țării nu, județele rămânând în continuare pe lista verde.

Conform noilor reguli, turștii din aceste locuri trebuie să prezinte certificat digital european care atestă vaccinarea cu schema completă, recuperarea post-Covid sau testarea PCR cu rezultat negativ realizată în ultimele 72 de ore anterioare călătoriei. Dar și să completeze formularul electronic de pe aplicația Spain Travel Health sau pe pagina www.spth.gob.es.

Aproape 700 de cazuri noi de persoane infectate SARS- CoV- 2 în ultimele 24 de ore

Amintim faptul că în data de 30 august 2021, au fost raportate 699 de cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 699 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Pe teritoriul României, 6.989 de persoane izolare la domiciliu pentru infectare cu noul coronavirus, iar 2.115 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 52.309 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 45 de persoane.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *