Prima pagină » Eveniment-Social » Mădălina Muscalu a rămas văduvă, cu trei copii, după ce soțul său a fost operat de Dan Tesloianu! Bărbatul de 38 de ani s-a stins în fața fiicei sale: „L-a bușit sângele pe nas și pe gură, iar fetița plângea lângă dânsul”

Mădălina Muscalu a rămas văduvă, cu trei copii, după ce soțul său a fost operat de Dan Tesloianu! Bărbatul de 38 de ani s-a stins în fața fiicei sale: „L-a bușit sângele pe nas și pe gură, iar fetița plângea lângă dânsul”

11 mart. 2023, 02:00, 20 ,
Sorin Pavelescu, în Eveniment-Social

Joi, 9 martie 2023, procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au audiat, la Iași, peste 20 de pacienți operați de către dr. Dan Tesloianu. Audierile au avut loc în mai multe locații, precum sediul IPJ Iași și Parchetul Militar ieșean. Printre persoanele audiate s-a numărat și Mădălina Muscalu, o tânăra de 26 de ani, care a rămas văduvă în urmă cu aproape un an

Mădălina Muscalu, o ieșeancă în vârstă de 26 de ani, a rămas văduvă, cu trei copii, după ce soțul său a încetat din viață acum aproape un an. Bărbatul în vârstă de 38 de ani avea probleme cardiace, însă starea s-a agravat după ce dr. Dan Tesloianu l-ar fi convins să-i monteze un stimulator cardiac prelevat de la o persoană decedată, pentru care medicul ar fi cerut 3 mii de euro.

Acesta i-a schimbat bărbatului stimulatorul cardiac de patru ori, iar starea de sănătate s-a agravat până când, în data 23 aprilie 2022, bărbatul a încetat din viață. Acum, trei copii, o fetiță de 7 ani, alta de 2 anișori și un băiețel de 9 luni, vor fi nevoiți să crească fără tată.

Mădălina Muscalu a rămas văduvă, cu trei copii, din cauza medicului Dan Tesloianu

Soțul Mădălinei Muscalu a fost operat pentru prima dată de medicul Dan Tesloianu, de la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” din Iași, în anul 2020. Medicul l-ar fi convins pe bărbat că are nevoie neapărat de stimulator cardiac pentru a putea supraviețui. Convins că ia cea mai bună decizie, soțul Mădălinei Muscalu i-a dat lui Dan Tesloianu 3 mii de euro.

În scurt timp, bărbatul a început să se simtă din ce în ce mai rău și a revenit la Clinica de Cardiologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” din Iași. Stimulatorul cardiac i-a fost schimbat de 4 ori, iar Dan Tesloianu l-a convins de fiecare dată că situația este sub control.

„Soțul meu avea 38 de ani când a încetat din viață, a murit pe 23 aprilie 2022, face acuși un an. Prima dată și prima dată a fost operat în anul 2020. I s-a pus un stimulator cardiac de la morți, care a fost schimbat de 4 ori. Când a ajuns prima dată la spital avea o mică problemă la inimă, se înădușea, spunea că nu poate să respire. Mama lui a avut probleme cu inima, dar ea s-a tratat, iar acum e bine.

Lui i-a pus stimulator și mai rău s-a simțit. Domnul doctor i-a spus că neapărat trebuie să-și pună stimulator. Când mergea la controale, soțul meu îi explica că se simte tot mai rău, iar domnul doctor Tesloianu îi spune că o să fie totul bine, dar binele nu a mai venit și el se simțea tot mai rău. Domnul doctor era foarte arogat, vorbea răstit cu pacienții, nu avea răbdare să-i asculte”, a declarat Mădălina Muscalu.

Mădălina Muscalu: „A murit chiar de ziua fetiței noastre de 7 ani”

Soțul Mădălinei Muscalu s-a stins din viață chiar în fața fiicei sale de 7 ani. Bărbatul se afla în vizită, la un vecin, când s-a prăbușit din picioare, l-a bușit sângele pe nas, pe gură și a murit. De atunci, fetița cea mare a Mădălinei Muscalu este de nerecunoscut.

„Am un bebeluș de nouă luni, eram însărcinată când soțul meu a murit. A murit chiar de ziua fetiței noastre de 7 ani, în fața ei, de a rămas traumatizată. S-a dus la un vecin, a stat de vorbă cu el și a căzut jos din picioare. Vreau ca domnul doctor să plătească, deoarece trei copii au rămas fără tată. L-a chinuit de atâtea ori, l-a deschis și a stat pe masa de operație.

Nu-mi pot explica prin ce dureri a trecut săracul. Mereu se plângea că nu mai poate și Tesloianu îi zicea: «Lasă că o să-ți treacă». Am plătit și noi pentru stimulator. Am rămas văduvă, cu trei copii, noroc de soacra mea că mă ajută cu ei”, a precizat Mădălina.

Fetița Mădălinei Muscalu are nevoie de ajutor specializat pentru a depăși trauma cauzată de moartea tatălui său.

„Nepoțica are o stare de nervi de când s-a întâmplat nenorocirea asta, spui că e gata să-și ia zilele. De la spaimă a căpătat niște crize, nu știi ce e cu ea. Tatăl ei a căzut de față cu ea, l-a bușit sângele pe nas și pe gură, iar fetița plângea lângă dânsul, să-l ia acasă: «Hai, tătica, acasă».

De atunci nu ne mai putem înțelege cu dânsa. Eu am 80 de ani, nu pot sta internată cu ea în spital, mama ei nu are cu cine să-i lase pe ăștia mici, e foarte greu. Are nevoie de un medic bun care să-i liniștească creierașul. Fata era foarte atașată de tatăl ei, cu dânsul dormea, cu dânsul mânca, iar acum, ferească Dumnezeu să-i zică cineva ceva de tătica ei, așa îi spunea ea, e în stare să-l omoare. Acum, poate se odihnește, că a chinuit cât lumea, dar e greu că i-au rămas trei copii mici”, a spus mama bărbatului.

Au început audierile pacienților operați de medicul ieșean Dan Tesloianu

Joi, 9 martie 2023, procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au audiat, la Iași, peste 20 de pacienți operați de doctorul Dan Tesloianu. Potrivit surselor, anchetatorii au făcut verificări și în cazul a doi pacienți care au murit.

Deoarece, în perioada 2017-2022, anchetatorii susțin că rețeaua de cadre medicale, condusă de Dan Tesloianu, ar fi refolosit 238 de stimulatoare cardiace prelevate de la persoane decedate, se crede că este aproape imposibil ca toate aceste stimulatoare să fi fost luate de la pacienți decedați doar în Iași și Brașov. Este posibil ca aceste stimulatoare să provină de la pacienți din Europa sau chiar din SUA. Un număr mare de locuitori ai SUA suferă de afecțiuni cardiace și au montate asemenea dispozitive.

În cazul în care persoanele cu stimulare cardiace decedează și sunt incinerate, stimulatoarele le sunt scoase din corp. Astfel, dispozitivele medicale ar fi putut cu ușurință să ajungă în România, unde au fost reutilizate de Dan Tesloinau. Trebuie precizat că medicul Dan Tesloianu este în relații foarte apropiate cu un medic român stabilit în SUA, care era anual invitat de onoare la International Iași Arrhythmia Forum, conferință organizată de Dan Tesloianu.

Pacienții susțin că medicul Dan Tesloianu avea o atitudine total nepotrivită. Una dintre pacientele sale ar fi auzit zgomote ciudate generate de stimulatorul cardiac care îi fusese implantat de medicul ieșean. Deoarece nu putea să-și explice de unde vine sunetul, a revenit după două săptămâni la Clinica de Cardiologie, iar Dan Tesloianu i-ar fi zis:

„Dacă nu vă place melodia, putem să o schimbăm”.

Pentru un stimulator cardiac implant de Dan Tesloianu, pacienții plăteau 3 mii de euro. Acum, după ce a izbucnit scandalul stimulatoarelor cardiace, aceștia sunt speriați, neștiind la ce să se aștepte.

„Persoanele chemate la audieri erau foarte speriate. Un bătrânel de 70 de ani chiar se întreba dacă nu are și el un dispozitiv luat de la morți”, a spus Mădălina Muscalu.

Vinovat de drama acestei familii este și dr. Dan Timofte, fost director medical, manager al Spitalului „Sf. Spiridon” din Iași, dar până în prezent nu a fost audiat de procurori.

Comentarii
  • Cei mai vinovati sunt managerii spitalelor, gen dr. Dan Timofte, deoarece accepta solicitarea acestor spagi de catre medicii din subordine. Nu exista sa nu cunoasca aceste lucruri, mai ales in contextul in care majoritatea managerilor, inclusiv Timofte, cer si primesc, la randul lor, spagi. Toti inchid ochii la aceste practici, considerand normal sa li se dea, in conditiile in care au salarii de mii de euro, multe mii. Majoritatea medicilor sunt niste nesimtiti aroganti, spagari, care trebuie, de urgenta, deconspirati de institutiile abilitate! Doar in fostele state comuniste se intalnesc aceste practici, caci in restul UE, un medic abia iti primeste o cutie cu bomboane sau un buchet de flori! Deci, responsabilitatea principala o poarta institutiile statului, care se multumesc sa aresteze toti amaratii muritori de foame, dar pe medici ii lasa sa zburde prin spitale, sau in cele mai grave situatii le da control judiciar, dupa care… liber la produs! Si noi, la randul nostru, ar trebui sa-i demascam pe toti medicii care cer spagi, sau primesc desi nu cer ei direct, ci prin interpusi, ca altfel nu se va schimba nimic in acest sistem medical, care a devenit un sistem complet privat, atat timp cat ne platim inclusiv medicamentele pe perioada spitalizarii. Nu mai vorbim de faptul ca multi dintre medicii cu expertiza presteaza mai mult in clinici private, chiar in timpul programului de lucru din spitalul in care sunt angajati, desi ei se ponteaza minim 8 ore, eventual si-n weekend, chiar daca nu dau prin spitale! Deci trebuiesc luate masuri de urgenta, daca dorim sa nu ne mai plangem dupa tot felul de incidente nefericite care duc la tragedii!

  • Am fost internat la acest nemernic de doctor în 2015.Pacientilor în vârstă le spunea mortaciuni iar vizita de dimineață a bolnavilor era o bătaie de joc unde NU asculta bolnavul,fără milă sau preocupare,arogant,zeflemitor și atotștiutor.
    Cum a reușit să pătrundă un asemenea specimen de neom în sistemul medical?

  • Verificați cine/ce /cum va operează.La norma la hectar-se fac multe intervenții inutile -doar sa iasă banul.Verificați la sange totu managerii pusi politic și toți doctorii care cer șpagă.La ce salarii nesimțite au -sunt o rusine!

  • Sa i se anuleze dreptul de libera practica,sa plateaca daune victimelor malpraxis ului,sa fie trimis la inchisoare.
    Asta, chiar este un pericol public.

  • Si cum femeie, tii fetita cu asa stari si crize fiindca nu ai cu cine sa lasi copiii acasa? Du-te fato cu copilu la spital , ca o sa ajuna sa testranga de gat noaptea,, iresposabilo.
    Aloooo, Protectia Copilului, ajutati-o sa nu-si chinuiasca fetita, ca n-are ea cu cine lasa copiii acasa.

  • problema e in toate spitalele de stat din romania,intri viu si iesi mort,iar doctorii si asistentele pun jar pe foc,daca dai spaga corespunzatoare se schimba treaba radical,icoanele religioase de le vedeti prin sectii sunt la locul potrivit

  • Oamenii vor ajunge sa își facă singuri dreptate. Deja e prea mult. Acest nenorocit nu va pati nimic. Poate va primi 2 ani cu suspendare și cam atât. Procesul va dura ani de zile și viermele in halat albnu va plăti pentru ce a făcut. Nu va faceți speranțe deșarte. Nu exista dreptate, nu exista autoritati. Exact cum spunea dl Iohannis, România e un stat eșuat.

  • Prin urmare omul avea doar o mica problema, se ‘nadusea’,nu putea sa respire,in rest era bine . Aloo,voi vedeti ce declaratii aiurea,numai nu respira in rest era bine :)) Speculati senzationalul ca merge la aia care respira dar nu gindesc.

  • Daca vreti sa capatati dreptate se poate!! Porniti functia de inregistrare de la telefon inainte de a vorbi cu doctorii sau asistentele care va zic ce, cat, cum si cui trebuie sa dati, apoi mergeti la DGA sau la un procuror sa auda si el, iar de acolo nu mai este treaba voastra!! E foarte simplu!! Doar sa doriti!! Sa vedeti cum se linistesc dupa ce sunt luati la intrebari de unde si cum au acumulat averile avute, case, masini!!

  • Omul era grav bolnav , a fost operat de 4 ori, timp in care a făcut 2 copii (2 ani și 9 luni). Cum este posibil?

  • Articolul e plin de propozitii infantile fara nici o noima.

  • Mergeti la Institutul de Boli Cardiovasculare “Prof. Dr. George IM Georgescu” Iasi,să vedeti ticălosi.mediocri ca medici dar în posturi de conducere cum ”tratează” pacientii!

  • I a facut nevadta nu el,el putea sa contribute in cateva secunde

  • Poate e nevoie de câteva secunde, dar daca te gândești că nu poți avea o viață normală, nu poți munci, cum poți condamna niste copii la o viață chinuita?

  • Dar ce,copiii sunt abandonați?
    Ce are s..a cu prefectura?

  • Ei nu judeca,doar fuck copii

  • Doctorii pun pe primul loc banul sau palmaresul profesional. Omul nu conteaza pentru ei. Niciunde nu vezi atata bataie de joc fata de viata omului cum vezi in spitale. Ce te intreaba doctorul prima data? Ce ocupatie ai. Asta ca sa te evalueze dpdv financiar, sa vada cat poate stoarce de la tine.

  • Doctorii sunt cei mai buni clienti ai agentiilor de turism. Pe banii primiti din spagi, ca aia din salariu raman in cont. Le zici cat costa si platesc fara sa comenteze. Comisioanele mari se iau de pe urma vacantelor cumparate de ei. Ce sa mai zicem?

  • Bine spus @Anonim. Pentru doctori, viata omului valoreaza cat patrunjelul. In spital e cel mai rau. Bataie de joc maxima fata de om si de viata lui.

  • Daca justitia ar face ceva am incepe sa avem o tara curata din toate pct. dar pensiile speciale si-au aratat valoarea …..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *