Prima pagină » Economic Local » Mădălina Apetre, specialist în resurse umane și antreprenoare din Iași: „Putem începe să studiem la orice vârstă pentru a evolua”

Mădălina Apetre, specialist în resurse umane și antreprenoare din Iași: „Putem începe să studiem la orice vârstă pentru a evolua”

02 sept. 2024, 02:00,
Raluca COSTIN în Economic Local
Mădălina Apetre, specialist în resurse umane și antreprenoare din Iași: „Putem începe să studiem la orice vârstă pentru a evolua”

Mădălina Apetre, specialist în resurse umane și antreprenoare din Iași, discută într-un episod de #PodcastBZI despre dinamica de pe piața muncii, care este candidatul ideal în viziunea angajatorilor, ce compromisuri nu ar trebui să facem la un loc de muncă, dar și ce sfaturi are pentru viitorii angajați care vor să își găsească rapid un job.

Interviul poate fi urmărit AICI.

Tânăra specialistă susține că, în momentul în care vrem să ne angajăm, trebuie să ne punem mai multe întrebări. „Cu ce contribui? Ce nevoi ai tu și cu ce vin în întâmpinarea nevoii tale, diferit? Pentru că, din cinci oferte, tu alegi una. De ce alegi oferta respectivă? Putem începe să studiem la orice vârstă pentru a evolua. Am observat că la angajare contează acum și ce profil ai pe rețelele sociale. Este analizat și acest aspect”, susține Mădălina Apetre, specialist în resurse umane și antreprenoare din Iași.

Mădălina Apetre, specialist în resurse umane și antreprenoare din Iași: „Cred în discuții între oameni”

Aceasta adaugă faptul că este important ca angajații să discute cu managerii când au nelămuri. „Eu cred în discuții între oameni și cred că e mai sănătos să mergi să discuți ce te apasă și ești mai ferm cu angajatorul în felul acesta, decât să rămâi cu întrebările și tot tu să-ți răspunzi, prin presupuneri, la acele întrebări. De ce nu ți s-a mărit salariul, poate. Companiile, în principal, au procese interne prin care fac măriri salariale, bazate pe performanță. La anumite intervale de timp, fac evaluări. Compania se calibrează cu piața, cu valoarea oamenilor, cu munca pe care o primesc, cu ceea ce livrează oamenii respectivi. Atunci, e important să purtăm aceste discuții”, mai spune Mădălina Apetre. Persoanele cu studii medii au mai multe oferte de muncă în Iași.

Sute de interviuri cu specialiști din diverse domenii, în cadrul podcasturilor marca BZI

În cadrul proiectului #PodcastBZI, au fost prezenți sute de specialiști, din diverse domenii de activitate. Antonio Bejinariu, specialist în educație financiară, discută într-un nou episod de #PodcastBZI despre cursuri de educație financiară, care este diferența între un credit sănătos și unul nesănătos, dar și despre sistemul de pensii și de ce nu ar trebui să ne bazăm doar pe pensia de la stat.

Interviul poate fi urmărit AICI:

Diana Voiniciuc, consultant financiar din Iași, oferă mai multe sfaturi în cadrul unui interviu, respectiv despre creditele bancare, economisire sau despre cum putem transforma alocația copilului într-un venit pentru copil. Astfel, poate fi urmărit și interviul cu Mădălina Apetre, specialist în resurse umane și antreprenoare din Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *