Macroul prăjit cu mălai și usturoi este un fel de mâncare iubit de toată lumea! Iată cum să îl prepari și de ce ingrediente ai nevoie, pentru a pregăti cea mai bună garnitură pentru pește.
Peștele prăjit se numără printre cele mai populare feluri de mâncare din România. Fie că alegi să prăjești macrou, cod sau somon, nu vei regreta, fiincă te vei linge pe degete la cât este de bun. Preparat cu usturoi și zeamă de lămâie, peștele prăjit are o aromă aparte și este incredibil de gustos.
În rândurile care urmează, află cum să prepari cel mai bun macrou prăjit pe care l-ai încercat vreodată. Rețeta preluată de la bunica este simplă, economică și rapidă.
Dacă ești iubitor sau iubitoare de rețete cu pește, încearcă și rețeta de macrou la cuptor cu lămâie sau rețeta de macrou la cuptor cu umplutură de lămâie și usturoi.
Macrou prăjit cu mălai și usturoi: Ingrediente și mod de preparare
Pentru această rețetă, ai nevoie de: doi pești macrou, mălai, usturoi ras fin, sare și piper după gust, ulei și zeamă de lămâie.
Spală peștii și curăță-i foarte bine, apoi porționează-i. Presară peste bucățile de pește sare, piper, zeamă de lămâie și răzătură de usturioi, apoi dă-i prin mălai și pune-i la prăjit în ulei încins. Rumenește peștii macrou pe ambele părți, apoi scoate-i și pune-i pe un șervețel absorbant.
Poți servi macroul cu garnitură de cartofi fierți și să îi asezonezi cu sare, piper, ulei, oțet și mărar proaspăt tocat. Poți prepara și un mujdei, în cazul în care usturoiul folosit nu ți se pare că este îndeajuns.
Pentru a scoate și mai bine în evidență preparatul, poți pregăti o garnitură inedită. Citește în continuare și află despre ce garnitură este vorba.
Recomandare de garnitură pentru rețeta de macrou prăjit
Dacă vrei să îți uimești familia, prepară o garnitură mediteraneană din: patru roșii, trei căței de usturoi, zece frunze de busuioc, o lingură de ulei de măsline, sare, piper, semințe de ardei iute și puțină nucșoară.
Această garnitură se prepară rapid. Este suficient să tragi toate ingredientele la tigaie timp de 1-2 minute, după gust. Astfel, obții o garnitură incredibil de savuroasă, care se potrivește perfect cu macroul pe care l-ai prăjit. Dacă vrei, pentru un plus de gust, poți adăuga și o jumătate de avocado, tăiat feliuțe, după ce ai tras legumele la tigaie.
O altă garnitură ideală pentru pește este salsa de mango. Aceasta se prepară dintr-un mango bine copt, un ardei roșu, câteva boabe de fasole roșie, coriandru proaspăt (dacă nu ai, e bun și cel uscat), sucul de la o lămâie, sare și piper după gust.
Tot ce trebuie să faci este să speli foarte bine mango și să îl tai cubulețe, alături de ardei și de ceapă. Fasolea roșie fierbe-o și adaug-o în vasul pentru salsa. Taie, apoi, coriandrul proaspăt și stoarce zeama de la o lămâie peste toate ingredientele. Amestecă foarte bine și nu uita să adaugi sare și piper.
Poftă bună!