Prima pagină » Culinar » Macrou la cuptor cu legume. Deliciul perfect pentru orice masă

Macrou la cuptor cu legume. Deliciul perfect pentru orice masă

07 nov. 2023, 13:05,
în Culinar

Dacă vrem să pregătim acasă un preparat gustos, sănătos și sățios, ideal este un macrou la cuptor cu legume. Acesta se face rapid, cu doar câteva ingrediente, iar dacă adăugăm câteva condimente deosebite, la final ne vom răsfăța papilele gustative. Iată rețeta cu care vei obține deliciul perfect pentru orice masă.

Macrou la cuptor cu legume

Când vine vorba de mâncărurile cu pește, gospodinele pricepute în bucătărie se întrec în tot felul de rețete. Peștele poate fi gătit la tigaie, la cuptor sau poate fi folosit ca ingredient de bază pentru niște salate cu pește delicioase sau niște rulade savuroase.

Un preparat pe placul multora dintre noi este savurosul macrou la cuptor cu legume. Acesta se face rapid și avem nevoie de doar câteva legume proaspete și de un strop de imaginație, iar rezultatul va fi unul încântător.

Macroul poate fi făcut și la tigaie, prăjit și servit alături de mămăliguță și usturoi. Pentru iubitorii de mâncăruri rafinate, putem face și un escalop de pui cu ciuperci. Acest preparat culinar va fi o adevărată încântare pentru toți cei de la masă. Acest deliciu culinar se servește cu câteva felii de pâine de casă gustoasă și pufoasă. Macroul la cuptor cu legume este aromat, gustos și ideal de servit la orice masă alături de alte bucate alese.

Rețeta cu care vei obține un preparat savuros la tine în bucătărie

Pentru deliciosul macrou cu legume la cuptor vom avea nevoie de 4 pești macrou, 1 kg de cartofi, 3 cepe, 1 ardei gras roșu, o cutie de roșii cubulețe, 1 lămâie, cimbru, sare, piper și 4 linguri de ulei de măsline.

Mai întâi se pregătește peștele. Se spală foarte bine și se lasă la scurs. După aceea se curăță cartofii și se taie apoi se pun într-o tavă peste care vom pune și ceapa tăiată felii și condimentată cu sare, piper și cimbru. După aceea se taie ardeiul gras și se amestecă cu celelalte legume apoi se toarnă uleiul de măsline. Se amestecă toate legumele foarte bine împreună cu sosul de roșii, iar pentru a mai reduce din gustul acru se adaugă o linguriță de zahăr.

Macroul se condimentează cu sare și piper apoi se rade cu coajă de lămâie. Peste el se stoarce zeamă de lămâie apoi se așază macroul în tavă. Peste pește se mai pun câteva linguri de suc de roșii apoi se dă tava la cuptor. Se lasă peștele la cuptor până se frăgezește, iar legumele se înmoaie, iar când macroul este gata se scoate tava din cuptor și se pune pătrunjel tocat deasupra pentru a oferi preparatului un plus de savoare.

Macroul poate fi și umplut cu legume și condimentat cu cimbru, pătrunjel, coriandru, sare și piper. Macroul la cuptor cu legume este aromat, gustos și se face rapid, cu doar câteva ingrediente. Acest deliciu este ideal la mesele de sărbătoare, dar și atunci când vrem să ne răsfățăm cu un preparat gustos și sănătos. Macroul cu legume este ideal și celor care se află la dietă sau vor să aibă o alimentație echilibrată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
07 august 2024
07 august 2024