Prima pagină » Stiri si curiozitati » Machiaj pleoapă căzută. Sfaturi și trucuri pentru a-ți pune în evidență privirea
Machiaj pleoapă căzută. Sfaturi și trucuri pentru a-ți pune în evidență privirea

Machiaj pleoapă căzută. Sfaturi și trucuri pentru a-ți pune în evidență privirea

10 nov. 2023, 11:00,
în Stiri si curiozitati

Ai încercat vreodată să-ți aplici tuș pe pleoape, și pur și simplu să nu-ți iasă oricât te-ai strădui? Cu toate că ascuțeai creionul și părea că tragi o linie dreaptă, la final linia era fie strâmbă, fie ascunsă în pliul pleoapei tale, ca și cum nici nu te-ai machiat. Make-up artiștii fac să totul să pară atât de ușor. Află în continuare ce tehnică de machiaj să aplici dacă ai pleoapa căzută.

Pentru ce fel de machiaj să optezi dacă ai pleoapa căzută

Pleoapele căzute pot fi descrise ca piele în exces sub osul sprâncenei, care face aplicarea machiajului de ochi un pic mai complicată. Încercarea anumitor look-uri de machiaj având pleoapele căzute poate fi frustrantă, dar vestea bună este că există multe modalități de a te machia frumos având această trăsătură facială des întâlnită.

Să începem cu faptul că această trăsătură facială este aboslut normală și comună la orice formă a ochilor. O persoană cu pleoape lăsate are piele mai relaxată sau un exces de piele în jurul sprâncenelor care atârnă puțin, acoperind parțial sau complet pleoapa. Acest lucru formează o cută vizibilă deasupra ochilor, care te pot face să pari somnoros și îngreunează realizarea anumitor look-uri de machiaj.

Dacă ai sau vei dezvolta pleoape căzute depinde în mare măsură de genetică. Unele persoan10e se nasc cu pleoape căzute, în timp ce la alte persoane se dezvoltă pe măsură ce îmbătrânesc. Indiferent cât de subtile sau pronunțate sunt acestea, ele nu reprezintă niciun pericol pentru sănătate, și nu sunt un aspect de care să fii complexată. Multe celebrități superbe se afișează având astfel de pleoape chiar pe covorul roșu, precum este și Jennifer Aniston. Pielea lăsată peste pleoape ar putea afecta un machiaj cu tuș, dar nu ar trebui să-ți afecteze și stima de sine. Acest aspect este atât normal, cât și natural, și în afara unei operații costisitoare la pleoape, nu există nimic altceva ce ai putea face pentru a le corecta. Fie că îți plac sau nu, pleoapele căzute sunt o realitate a procesului de îmbătrânire. Așa că hai să vorbim despre ce tehnici poți aplica, folosind mascara, eyeliner și multe altele.

Sfaturi de machiaj pentru această trăsătură a ochilor

Chiar daca poate nu îți place să porți un machiaj care să sară în evidență, la ocazii speciale probabil că tot vei opta pentru un fard fumuriu sau chiar o codiță de tuș. Iată ce tehnică să abordezi dacă ai pleoape căzute. Un truc pentru a aplica tușul mergând la sigur, este să o faci cu ochii deschiși, privind înainte, deși acest lucru poate părea dificil la început. Însă, doar așa poți reuși să tragi o linie de tuș tip “ochi de pisică” și să îți pui în evidență forma naturală a ochilor.

Pentru a face asta, începe cu un creion de eyeliner sau un tuș cu vârf subțire. Trasează câteva linii scurte pentru a contura forma dorită, oprindu-te periodic pentru a vedea cum arată din mai multe unghiuri. În funcție de cât de lăsate sunt pleoapele tale, aplicarea tușului cu ochii deschiși va lăsa o mai mare suprafață a pleoapei neacoperită. După aceea, va trebui să umpli liniuțele pe care le-ai trasat cu ochii deschiși pentru a le conecta între ele. Dacă preferi tușul lichid, treci la el abia după ce ai stăpânit tehnicile cu creionul de eyeliner.

Pe lângă utilizarea unui iluminator pentru a-ți evidenția ochii, încearcă să folosești și un fard de pleoape care se potrivește cu nuanța naturală a ochilor tăi. De exemplu, dacă ai ochi verzi, încearcă un fard de pleoape auriu sau cupru. Pentru ochii albaștri, fardul mat maro va face culoarea să iasă în evidență. Ajută-te de roata culorilor pentru a identifica nuanțele care se potrivesc cel mai bine cu cea a ochilor tăi sau experimentează cu farduri de pleoape acasă până când găsești un look care să te mulțumească. Femeile cu pleoapele căzute complet, ar putea încerca să folosească un fard de pleoape într-o nuanță flatantă cu puțin sidef sau sclipici în compoziție. S-ar putea să te simți intimidată de un astfel de look îndrăzneț, dar micile puncte strălucitoare pe care sclipiciul le adaugă creează senzația de ridicare și conferă luminozitate ochilor.

Scopul machiajului pentru pleoapă căzută este să te ajute să arăți și să te simți cât mai bine. Nu-ți fie frică să încerci variații ale acestor recomandări și diverse trucuri de la profesioniști. Look-ul cel mai flatant este cel în care tu te simți cel mai bine, iar pentru a găsi tehnica de machiaj care ți se potrivește este important să experimentezi cât mai mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`