Prima pagină » Sanatate » Mă ustură pielea pe picioare: Ce afecțiuni semnalează acest simptom

Mă ustură pielea pe picioare: Ce afecțiuni semnalează acest simptom

18 nov. 2021, 15:15,
în Sanatate

„Mă ustură pielea pe picioare“ spun multe persoane în vârsta care suferă de diabet. Această senzație se întâlnește frecvent la aceste persoane care resimt o combinație între durerea provocată de arsură a picioarelor și o pierdere a simțului tactil în tălpi.

Această senzație apare de cele mai multe ori ca urmare a consumului excesiv de alcool pentru o perioadă lungă de timp. Uneori, usturimea pielii pe picioare este resimțită din cauza disfuncției al glandei tiroide sau din cauza obezității. De asemenea, unele infecții sau schimbările neurologice sunt cauze care accentuează senzația de usturime la nivelul pielei.

grafica persoana care tine mana pe glezna piciorului bolnav

Uneori, usturimea pielii pe picioare este resimțită din cauza disfuncției al glandei tiroide

De ce mă ustură pielea pe picioare: Afecțiunile care produc această senzație

Una dintre afecțiunile care provoacă senzația de usturime la nivelul pielii de pe picioare este trombocitopenia. Acest simptom apare cel mai des la persoanele care suferă de o astfel de boală. De asemenea, un grup de persoane care simt frecvent această senzație sunt diabeticii. Aceștia sunt insulino-dependenți de mulți ani, din această cauză au simptome secundare precum deficiența de vitamina B1. Insuficiența acestei vitamine provoacă senzația de usturime a pielii de pe picioare.

Una dintre cauzele apariției senzației de usturime include sindromul blocării nervilor sau sindromul tunelului tarsal. Aceste două sindroame cauzează compresia nervului ce intră în laba piciorului dinspre gleznă. Durere provocată de un nerv aflat dintre al 3-lea și al 4-lea deget accentuează usturimea la nivelul picioarelor.

picioarele unei persoane cu vinele umflate

Una dintre afecțiunile care provoacă senzația de usturime la nivelul pielii de pe picioare este trombocitopenia

Cum scapi de senzația de usturime de la nivelul pielii de pe picioare

Tratamentul care contribuie la dispariției senzației de usturime de la nivelul pielii de pe picioare este prescris de medic este legat de diagnosticul stabilit. Pentru a reuși să scapi de acest disconfort este importantă o diagnosticare corectă.

Unii medici încearcă să testeze viteza de transmitere a informațiilor prin sistemul nervos, alții stabilesc diagnosticul ținând cont de rezultatele oferite de o radiografie sau de analizele de sânge.

Senzația de usturime de la picioarelor poate fi ușoară sau gravă, fiind atât de puternică încât dereglează somnul. O senzație de arsură ușoară poate apărea și din simplul fapt că picioarele sunt obosite sau din cauza unei micoze. În cazurile mai grave, această senzație de arsură poate fi simptomul unei leziuni a nervilor sau al unei boli vasculare.

Dacă senzația de arsură durează mai mult de câteva săptămâni, iar durerea devine tot mai intensă sau dacă nu îți mai simți degetele sau piciorul, trebuie să consulți de urgență un medic.

femeie asezata pe un scaun care se tine de piciorul bolnav

O senzație de arsură ușoară poate apărea și din simplul fapt că picioarele sunt obosite

Pentru a scăpa de această senzație poți administra analgezice sau antiinflamatoare. Medicii recomandă pentru ameliorarea arsurii de piele de la nivelul picioarelor să iei anticoagulante, acestea fiind benefice pentru circulația normală a sângelui.

Dacă dorești să scapi de acest disconfort folosind un tratament naturist poți să aplici acupunctura sau electroacupunctura. Aceste proceduri, dacă sunt efectuate timp de 2 săptămâni, te pot scăpa de usturimea pielii a picioarelor.

Remedii naturiste pentru usturimea pielii de pe picioare

Spanacul este un remediu naturist care te poate ajuta să ameliorezi durerea. Dacă bei zilnic un suc făcut din 100 g de spanac, o perioadă de 10 zile pe lună, de 2 ori pe an, poți scăpa de senzația de usturime.

De asemenea, un amestec de plante poate ameliora durerea. Mai exact infuzia din castan sălbatic, coaja acestuia, împreună cu coaja salciei, coada șoricelului, păducel și urzici.

picioarele bolnave a unei persoane

Una dintre cauzele apariției senzației de usturime include sindromul blocării nervilor

După ce amesteci toate plantele trebuie să infuzezi o linguriță din ierburi la 250 de ml de apă clocotită. Amestecul se lasă pentru 2 minute, ulterior se bea 3 căni pe zi până vezi că usturimea nu este atât de accentuată. Aceste plante au proprietăți antiinflamatorii care te vor face să uiți de expresia „mă ustură pielea pe picioare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *