Prima pagină » Sanatate » Mă mănâncă pielea pe tot corpul tpu. Cauzele manifestării fenomenului

Mă mănâncă pielea pe tot corpul tpu. Cauzele manifestării fenomenului

22 dec. 2022, 12:49,
BZI.ro, în Sanatate

Tot mai multe persoane se plâng și spun că „mă mănâncă pielea pe tot corpul” căutând metode de tratament pe tpu. Toată lumea se confruntă ocazional cu mâncărimi și cu nevoia de a se scărpina într-o anumită zonă a corpului. Unele persoane se confruntă cu mâncărimi tot timpul. În acest caz, este necesar să se identifice cauzele acestui fenomen, deoarece mâncărimea însoțește multe boli și condiții patologice care au consecințe grave și necesită asistență medicală.

În funcție de amploarea mâncărimii, aceasta poate fi de două tipuri, localizată și generalizată. Mâncărimea localizată afectează zone individuale, în timp ce forma generalizată implică întregul corp. De regulă, mâncărimea localizată apare cel mai adesea în perineu, anus sau scalp. Cauzele se pot datora unor boli de piele și trichologice. Helmintiaza provoacă de obicei mâncărimi în zona anusului. Procesele inflamatorii pelviene, candida, bolile cu transmitere sexuală, nerespectarea regulilor de igienă intimă provoacă prurit la nivelul mucoasei genitale. Merită să apelați la un medic specialist dacă vă mănâncă tot corpul sau mâncărimea persistă mai mult de șase săptămâni. Acest lucru indică faptul că disconfortul este cronic. Până la 9% dintre oameni se confruntă cu acest fenomen din cauza diferitelor patologii.

femeie care sufera de mancarimi a pielii

Mâncărimile pe tot corpul pot apărea o dată cu depresia, atacuri de panică, fobii sau frică severă

Mă mănâncă pielea pe tot corpul tpu. Ce trebuie să faci dacă pielea este uscată

Lipsa de hidratare provoacă iritații ale pielii, la care pielea reacționează prin mâncărimi. Se agravează și mai mult dacă persoana afectată petrece mult timp la soare. Obiceiurile greșite de a consuma apă dură de la robinet, exfolierea frecventă, utilizarea săpunurilor și a produselor cu adaos de alcool pot cauza uscarea pielii.

Dacă pielea dumneavoastră este prea uscată, veți observa acest lucru vizual și tactil. De regulă, mâncărimile dispar de obicei după utilizarea cremelor hidratante. Pentru a o evita, ar trebui să vă protejați pielea de lumina directă a soarelui și să folosiți detergenți blânzi.

femeie care sufera de mancarimi a pielii

Obiceiurile greșite de a consuma apă dură de la robinet, exfolierea frecventă, utilizarea săpunurilor și a produselor cu adaos de alcool pot cauza uscarea pielii

Este important să evitați apa excesiv de caldă sau rece și să evitați metodele dure de epilare. Același sfat se aplică și în cazul vârstei înaintate, când schimbările fiziologice fac ca pielea să se subțieze, să se usuce și să provoace mâncărimi.

Cum să calmezi mâncărimile provocate de stres și afecțiuni neurologice?

Stresul constant perturbă sistemul nervos, care, la rândul său, reacționează negativ la stres în diferite moduri. Una dintre acestea este senzația de mâncărime, care nu este cauzată de afecțiuni ale pielii. În acest fel, organismul semnalează o defecțiune și se protejează de mediul extern.

Mâncărimile pe tot corpul pot apărea o dată cu depresia, atacuri de panică, fobii sau frică severă. Atunci când o persoană trăiește emoții negative, începe să se scarpine agresiv. În cazul anorexiei nervoase, până la 60% dintre persoane se confruntă cu mâncărimi și piele de găină.

femeie care sufera de mancarimi a pielii

De regulă, mâncărimea localizată apare cel mai adesea în perineu, anus sau scalp

Pacienții cu scleroză multiplă au, de asemenea, mâncărimi ale pielii. Mâncărimile nervoase în sine nu pot dăuna sănătății, dar nevoia constantă de a se scărpina pe corp provoacă înroșirea și microdeteriorarea pielii și poate duce la infecții și la apariția unor boli de piele.

În plus, cauzele care provoacă să vă plângeți și să spuneți că „mă mănâncă pielea pe tot corpul”, căutând metode de tratament pe tpu trebuie identificate la timp. Boala sau solicitarea excesivă a sistemului nervos, sunt dăunătoare și periculoase pentru organism. Pentru a scăpa de mâncărimea nervoasă, trebuie să identificați cauza acesteia și să normalizați starea psihologică. De asemenea, este important să găsiți un tratament adecvat pentru bolile neurologice.

femeie care sufera de mancarimi a pielii

În funcție de amploarea mâncărimii, aceasta poate fi de două tipuri, localizată și generalizată

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *