Prima pagină » Sanatate » „Mă dor toate oasele!” Fraza ce se aude din ce în ce mai des

„Mă dor toate oasele!” Fraza ce se aude din ce în ce mai des

07 ian. 2022, 13:52,
B, , h, , în Sanatate

Bolile ce afectează oasele încă sunt destul de frecvente. Auzim acasă, auzim în public, auzim peste tot „Mă dor toate oasele!”

Acesta este unul dintre subiectele ce au fost abordate foarte mult de către populație încă din timpuri străvechi. Durerile osoase sunt în general produse de diverse bacterii ce colonizează regiunile articulare ale oaselor. Cu cât numărul bacteriilor este în creștere, cu atât zona cartilajului, cât și anumite regiuni osoase se vor deteriora.

Adesea simptomele artritelor sunt ignorate de către majoritatea populației acuzând vârsta înaintată, însă multe dintre consecințele acestor colonii de bacterii pot fi reduse dacă se acționează la timp. Osul face parte din organismul uman și trebuie considerat ca fiind o componentă vie a acestuia, a nu se subestima si nici ignora afecțiunile de la nivelul acestuia.

grafica in care se observa coloana inflamata a unei persoane

Durerile de spate pot fi semnele unui început de osteoporoză

De ce mă dor toate oasele? Cauze și posibile afecțiuni

În cazul durerilor osoase o afecțiune des întâlnită este dată de deficiența mineralelor necesare corpului uman. La nivelul oaselor există 2 tipuri de celule importante (osteoblaste, osteoclaste) ce au rolul de a modela osul prin depuneri și „demolări” de construcții osoase.

Când nu există suficient calciu, fosfor, magneziu, zinc sau fier, osul va avea o structură lacunară cu mici părți ce lipsesc. Aceste dureri ar trebui să fie investigate în timp util, căci în cazuri mai rare s-au înregistrat și diagnosticări cu cancer pentru persoanele ce au manifestat aceste dureri. Artritele, de asemenea, sunt foarte populare și în general sunt cele responsabile pentru durerile de articulații.

Putem adăuga și o altă boală destul de populară la persoanele în vârstă, în ziua de azi, osteoporoza. O maladie ce se manifestă prin slăbirea osului din cauza unei probleme în realizarea funcțiilor a celor 2 celule. Se distruge mai mult decât se construiește, asta ducând la scăderea rezistenței osului și creșterea posibilității de fracturare. De asemenea, în cazul osteoporozei individul are parte de o descreștere a înălțimii și curbare a coloanei vertebrale.

persoana ce are o durere de genunchi

Pot fi neplăcute durerile în preajma unui eveniment important

Tratament medicamentos pentru ameliorarea durerii

Tratamentele acestor dureri depind de factorul ce produce durerile, tratamentul pentru o afecțiune, este adesea ineficient, iar efectul medicației nu se observă într-un timp scurt. Pentru persoanele ce au fost diagnosticate cu osteoporoză, medicii vor recomanda adesea substanțe pe bază de aledronat, ibandronate sau acid zoledronic, ce se găsesc în farmacii sub numele de Fosamax, Reclast, Zometa, Binosto, Boniva, etc.

Pentru demineralizările osoase se recomandă efectuarea de analize generale pentru a vedea cu exactitate ce minereu este nevoie, urmând apoi, depinzând de caz, o schimbare a dietei sau o administrare suplimentară de compuși, Inflamările și durerile produse de către artrite pot fi ameliorate prin administrare de antiinflamatoare (Diclofenac, Voltaren, Ibuprofen, Advil, Nurofen, Nalfon).

persoana ce prezinta durere de genunchi

Inflamațiile sunt frecvente în zona genunchiului

Vizitează-ți medicul la timp și fii cel ce nu spune „Mă dor toate oasele”

În general, oamenii vizitează medicii doar atunci când durerea devine una insuportabilă, dar din păcate atunci când se întâmplă asta, este deja târziu. În cazul în care este vorba de un tip de bacterie ce a colonizat zona articulară a genunchiului, trebuie vizualizat faptul că acea bacterie continuă în fiecare zi să producă daune, iar pe zi ce trece daunele sunt mai mari.

persoana ce sta jos din cauza unei dureri de oase

Durerile osoase pot fi foarte solicitante

Corpul uman nu se poate vindeca de unul singur mereu, iar în diverse cazuri nici măcar cu ajutor extern. Este important de contactat medicul specialist pentru a vă oferi un diagnostic precis. Dacă există posibilitatea unei vieți mai bune de trăit, ar fi păcat să nu fie aleasă din cauza faptului că este mai confortabil să nu se facă nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
03 august 2024
03 august 2024