Prima pagină » Sanatate » „Mă doare stomacul și mi-e greață”: O problemă frecventă

„Mă doare stomacul și mi-e greață”: O problemă frecventă

28 mart. 2022, 12:43,
BZI.ro, în Sanatate

Poate că a început să se audă din ce în ce mai des „mă doare stomacul și mi-e greață”. Acest lucru se datorează faptului că multe persoane sunt ignorante asupra a ceea ce mănâncă.

Poate că la ora actuală viața ne oferă o mulțime de beneficii, iar faptul că avem libertatea de a alege exact ceea ce avem nevoie, nu este ceva neapărat sănătos. Oamenii trebuie să fie mult mai atenți atunci când vine vorba de mâncare. Locurile dubioase cu mâncare foarte ieftină sau o dietă neadecvată poate duce în timp la manifestarea unor simptome datorată unor dezechilibre sau unei slăbiri ale organismului.

femeie care durere de stomac

Durerile de stomac pot fi provocate de către o hiperaciditate gastrică

„Mă doare stomacul și mi-e greață”. Ce să fac?

Această stare patologică poate fi indusă de către mai multe afecțiuni, iar de obicei problema dispare de la sine după o perioadă anume de timp. Dacă aceasta în schimb este una persistentă și are loc frecvent în viața unei persoane, reprezintă o posibilă afecțiune pe care corpul prin mecanismul său nu reușește să o elimine. Dacă durerea este puternică sau persistentă pentru mai multe zile, controlul unui specialist este o necesitate.

Această durere de stomac și senzație de greață poate fi datorată și unor factori mai puțini nocivi, dar deranjanți pentru organism. O masă copioasă poate produce aceste simptome, iar la fel se poate spune despre înghițirea unor alimente prea mari, nemestecate. Durerea este indusă de către încercările naturale ale stomacului de a digera mâncarea și de a o pune în circulație în tubul digestiv. Dar în anumite condiții aceste lucruri pot deveni o misiune dificilă.

Consumul excesiv de alcool poate să genereze aceeași senzație neplăcută, întreaga problemă avându-și originea în faptul că are loc o creștere puternică a acidității din stomac, urmat de starea de urgență indusă de organism pentru oprirea asimilării de substanță în exces (senzația de greață). Corpul are nevoie de o hidratare promptă, iar simptomele în scurt timp se ameliorează. Folosirea unui analgezic ar putea ajuta mult în oprirea simptomelor, chiar și un ceai cu efect analgezic.

barbat cu greata si doare stomacul

O masă copioasă sau ingerarea unor alimente nemestecate poate duce la manifestarea simptomelor

De asemenea, multe persoane spun cu foarte multă ușurință „mă doare stomacul și mi-e greață”, dar aceste simptome pot fi datorate și altor afecțiuni mai grave, ce au vindecări dificile. Infecțiile bacteriene nu sunt ceva exclus dacă persoana respectivă frecventează locurile ce servesc mâncare de tip fast-food. Mâncarea semipreparată ținută în medii neadecvate face posibilă foarte ușor o infestare, o problemă majoră căci se transmite repede la multe persoane.

Când să merg la medic? Momentul potrivit

Poate ca o durere de stomac sau un moment al zilei în care simțiți că vă este greață nu înseamnă decât ceva minor, însă sunt cazuri în care durerea poate persista sau chiar înrăutăți. Dacă se știe că o anumită persoană are parte frecvent de hiperaciditate, iar durerea este una neobișnuit de puternică, există o șansă foarte mare de a dezvolta ulcere, ce la rândul lor dacă nu sunt tratate pot pune viața în pericol.

barbat ma doare stomacul si mi e greata trist

O vizită la medic este ceva obligatoriu dacă simptomele sunt frecvente

Cele mai multe simptome se manifestă doar temporar și dispar de la sine după ceva odihnă, dar dacă o persoană este auzită spunând „mă doare stomacul și mi-e greață” pentru mai multe zile, ar trebui să apară întrebări. Acestea pot fi prime simptome în cadrul unei infecții bacteriene, iar medicul specialist poate să vă ofere un tratament adecvat pentru o vindecare promptă și eficace, fără urmări neplăcute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *