Prima pagină » Sanatate » „Mă doare piciorul drept din șold până jos”. Sursa disconfortului și metode de tratament

„Mă doare piciorul drept din șold până jos”. Sursa disconfortului și metode de tratament

11 nov. 2022, 14:40,
în Sanatate

Multe persoane se plâng și spun că „mă doare piciorul drept din șold până jos”. Dacă piciorul doare de la șold la genunchi, nu se poate spune întotdeauna că sursa disconfortului se află la nivelul membrului. Puteți experimenta diferite grade de durere, de la cea ușoară, de tragere, severă sau ascuțită. De asemenea, pot apărea tulburări de mers și rigiditate a mișcărilor. Durerea poate implica întregul șold sau poate apărea doar în partea din față.

Cel mai frecvent tip de durere este cea însoțită de o ușoară amorțeală. Acest lucru apare intermitent și la începutul dezvoltării patologiei dispare fără utilizarea de medicamente. În cazurile mai severe, durerea poate apărea și în repaus. Diferiți factori pot provoca dureri la picior. Acestea includ, leziuni sub formă de fracturi, entorse, luxații și afectarea sciaticii. Nervi încorporați în nervul sciatic, oboseală, suprasolicitare, dureri de picior. Uneori durerea poate fi doar răspunsul organismului la condițiile meteorologice. Multe persoane se plâng de această problemă din cauza supraponderabilității, sarcină mare asupra articulațiilor sau din cauza unor creșteri tumorale.

grafica barbat care se tine de sold din cauza durerii

Pentru a evita apariția unei dureri la nivelul șoldului urmați o dietă sănătoasă

Mă doare piciorul drept din șold până jos. Cum să scapi de acest deranj

Cursul tratamentului depinde de cauza durerii la nivelul piciorului. Se folosesc următoarele grupe de medicamente pentru tratarea durerii. Astfel, medicii prescriu antiinflamatoare nesteroidiene, Nimesil, Diclofenac, Indometacin, Naproxen și analgezice. Din ultimul grup fac parte aspirina, metamizolul, ketorolac și condroprotectoarele, Alflutop, Mucartrine și Artra.

barbat care se tine de sold din cauza durerii

Dacă durerea este rezultatul unui efort fizic sever, poți ameliora disconfortul acasă printr-o baie caldă

De asemenea, de mare folos sunt antibioticele, dacă durerea este cauzată de o infecție, utilizați Azitromicina, Lincomicina și Doxiciclina. Ameliorarea durerii se obține prin proceduri de fizioterapie, cum ar fi ultrasunetele, terapia cu laser, electrostimularea, hidroterapia și crioterapia. După ameliorarea durerii, se prescrie un curs de exerciții terapeutice. Este bine să mergeți la o piscină în perioada de remisiune pentru bolile articulare.

Dacă durerea este rezultatul unui efort fizic sever, poți ameliora disconfortul acasă printr-o baie caldă, în apă se pot adăuga decocturi de plante sau uleiuri esențiale de mușețel, gălbenele, scoarță de stejar, tei sau mentă. De asemenea, un masaj ușor și relaxant cu creme sau uleiuri esențiale te vor ajuta să scapi de durere. Foarte multe persoane folosesc o compresă rece pentru calmarea disconfortului. Astfel, se pun cuburi de gheață învelite în pânză pe locul dureros.

Măsuri de prevenire. Controalele regulate te vor ajuta să eviți apariția unei boli

Pentru a reduce riscul de reapariție a durerii de picior sâcâitoare sau acute și pentru a preveni dezvoltarea acesteia, se pot lua următoarele măsuri preventive. În primul rând efectuați controale regulate pentru întregul corp.

barbat care se tine de sold din cauza durerii

Cursul tratamentului depinde de cauza durerii la nivelul piciorului

Pentru a evita apariția unei dureri la nivelul șoldului urmați o dietă sănătoasă. Pentru a reuși să menții articulațiile într-o stare bună este indicat să beți multă apă, lichidul ajută la creșterea lubrifierii oaselor.  Duceți un stil de viață activ, cu o activitate fizică moderată.

Pentru a uita de fraza „mă doare piciorul drept din șold până jos” nu lăsați bolile să se dezvolte. Evitați să deveniți supraponderali. Purtați îmbrăcăminte și încălțăminte confortabilă. Este bine să alocați suficient timp pentru somn. Evitați fumatul și consumul de băuturi alcoolice. Dacă aveți grijă de sănătatea dumneavoastră, puteți evita multe probleme, inclusiv durerea.

barbat care se tine de sold din cauza durerii

Cel mai frecvent tip de durere este cea însoțită de o ușoară amorțeală

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`