Tot mai multe persoane merg la stomatolog și spun că „mă doare măseaua de mor”. Tot mai multe persoane încearcă să calmeze durerea acasă înainte de a merge la un medic stomatolog. Pentru a scăpa de durere sau măcar pentru a-i reduce intensitatea puteți să aplicați gheață în zona cu probleme sau clătiți-vă gura cu apă rece. Nu trebuie să încălziți măseaua acest lucru va crește durerea.
Pentru a calma durerea de măsea atunci când numai poți aplicați un tampon de vată înmuiat în uleiuri esențiale, de pin, arbore de ceai și cuișoare. De asemenea, clătește-ți gura cu o soluție de sifon, pentru a pregăti remediul vei avea nevoie de o linguriță de sifon la 200-250 ml apă sau sare. Pentru a spori efectul, în soluție pot fi picurate 2-4 picături de iod, soluția Lugol cu glicerină este, de asemenea, potrivită. Pentru calmarea durerilor mestecă o bucată de pâine cu un cățel de usturoi. De asemenea, clătiți-vă gura cu un decoct de scoarță de stejar, coada-calului, salvie și alte plante medicinale cu proprietăți antiinflamatorii. Unii medici recomandă să folosiți tinctură de valeriană, propolis, eucalipt pentru a scăpa de durere. Poate fi o aplicare, pe un tampon de bumbac, sau o clătire.
Mă doare măseaua de mor. Cum să ameliorezi rapid disconfortul
Unele persoane pentru a scăpa de durere fac presopunctură. Punctele „dinților” sunt situate între degetele mari și arătătoare, sub lobii urechii, pe partea degetului arătător la 2-3 mm sub unghie. Trebuie să apăsați ritmic pe aceste puncte până când obțineți efectul dorit. Însă această procedură poate provoca unele înțepături în cap.
De cele mai multe ori, disconfortul simțit la nivelul dinților este simțită mai ascuțit noaptea. Astfel, durerile de dinți care se agravează noaptea trebuie ameliorate cu anumite metode. Cea mai probabilă cauză a unei dureri de dinți care se agravează noaptea este pulpita.
În acest caz, țesuturile moi ale dintelui, în care se află nervul, devin inflamate. Medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene pe bază de ketoprofen sau dexketoprofen ajută la ameliorarea temporară a durerii.
Pentru calmarea disconfortului se folosește 1-2 comprimate de Ketanov, Ketorol sau Dexalgin. Acestea vă vor ajuta să reziste între 4 și 6 ore. Medicamentele pe bază de antibiotic și ibuprofen, Nurofen, Faspik, paracetamol, indometacin nu au un efect atât de puternic. Aceste medicamente atenuează durerea și ameliorează parțial inflamația, dar numai un dentist o poate vindeca complet. De asemenea, de durere poți scăpa dacă iai untură de bursuc în formă de capsule.
Cum să atenuezi durerea provocată de alimentele reci și calde. De ce apar senzațiile neplăcute în zona unei proteze
Dinții reacționează la temperatura alimentelor sau băuturii atunci când smalțul este distrus. O astfel de reacție poate apărea și cu inflamația nervului. Cu cât începe tratamentul mai devreme, cu atât pacientul va avea nevoie de mai puține îngrijiri dentare.
La adulți, senzațiile dureroase în timpul dentiției apar atunci când coroana nu poate tăia rapid gingia și iese sau apasă pe dintele adiacent. În ambele cazuri, ajutorul unui stomatolog este indispensabil. Dacă dintele crește corect, medicul dentist va tăia gingia sau va îndepărta „capota”, astfel încât coroana să iasă mai repede.
Senzațiile neplăcute și sentimentul de „mă doare măseaua de mor” în primele zile după montarea protezei sunt normale. Disconfortul care a apărut în zona unei proteze de lungă durată este un simptom al procesului inflamator. Pentru a calma durerea severă, luați un medicament antiinflamator, clătiți și grăbiți-vă la dentist pentru o programare. Trebuie să fii pregătit că vei simți durere nu doar de dinți ci și de cap.