Prima pagină » Sanatate » Mă doare în stânga jos sub burtă la femei. Disconfortul nu indică întotdeauna o boală gravă

Mă doare în stânga jos sub burtă la femei. Disconfortul nu indică întotdeauna o boală gravă

20 mai 2022, 12:24,
în Sanatate

Mă doare în stânga jos sub burtă la femei este un simptom extrem de des întâlnit. Disconfortul poate fi cauzat pur și simplu de o mișcare nereușită sau de efort excesiv, care va trece cu timpul. Însă, această durere, în acest loc poate semnala și cauze grave și boli periculoase, deoarece această zonă găzduiește multe organe vitale. Și dacă durerea reapare, cu siguranță nu merită să amâni o vizită la medic.

Durerea în partea stângă a abdomenului poate fi primul semn al unei amenințări la adresa vieții unei persoane. Majoritatea organelor sunt cavități, astfel încât inflamația sau rănile pot duce la umflare sau sângerare internă și, în cele din urmă, la moarte. În stânga avem multe organe vitale, precum rinichiul stâng și glanda suprarenală, splina și o parte din intestine, pancreasul și partea stângă a stomacului, partea stângă a diafragmei, vezica urinară, uterul și ovarele la femei.  Adevărat, disconfortul nu indică întotdeauna o boală. Mușchii se pot răni, cauza disconfortului poate fi creșterea formării de gaze, constipația sau efortul fizic excesiv. Pentru a înțelege ce medic să contactați pentru problema dumneavoastră, acordați atenție naturii durerii. Poate fi ascuțit sau mai puțin dureroasă.

grafica femeie care sufera de dureri in jos sub burta in partea stanga

Această durere apare din cauza faptului că stomacul începe să se umfle

Mă doare în stânga jos sub burtă la femei. De ce sunt cauzate durerile ascuțite din abdomen

Durerile ascuțite în abdomenul inferior stâng sunt cauzate de spasme, trecerea uroliților prin tractul urinar, ruptura ligamentelor inghinale, inflamația, ruptura ovarului, extinderea pelvisului renal sau a vezicii urinare.

Ai putea să exagerezi la antrenament sau să stai la un draft. Sau poate ai o postură proastă, stres sau o boală autoimună. Uneori acest disconfort poate apărea și din cauza unei diete pentru slăbit burta. Durerea musculară are zeci de cauze. Dacă durerea în lateral a apărut după exerciții fizice sau, de exemplu, după ce te-ai așezat sub aparatul de aer condiționat. Pentru ameliorare, luați un analgezic fără prescripție medicală. Dar dacă disconfortul nu dispare timp de 3-4 zile, se intensifică sau dacă habar nu ai despre cauzele apariției disconfortului, nu uitați să vizitați un terapeut. Medicul va clarifica diagnosticul și va prescrie tratamentul.

femeie care se tine de josul abdomenului din cauza durerii

Durerea ascuțită sau surdă în partea stângă poate fi provocată și de diverse afecțiuni cardiace, de la angina pectorală până la un atac de cord

Durerea ascuțită sau surdă în partea stângă poate fi provocată și de diverse afecțiuni cardiace, de la angina pectorală până la un atac de cord. Dacă sunteți deranjat în mod regulat de dureri în hipocondrul stâng, extinzându-se până la umăr sau braț, în niciun caz nu le lăsați nesupravegheate. Asigurați-vă că consultați cel puțin un terapeut sau contactați imediat un cardiolog. O durere ascuțită în hipocondrul stâng, însoțită de slăbiciune, probleme de respirație, dureri abdominale, aritmie este un indiciu clar pentru apelarea imediată la ambulanță. Putem vorbi despre un atac de cord și apoi fiecare secundă contează.

Dureri în partea de jos a abdomenului cauzate de pietrele la rinichi și patologia intestinului gros

Urolitiaza, pielonefrita, alte tulburări renale se manifestă ca durere bruscă chinuitoare în abdomenul inferior. O astfel de durere radiază în mod clar în partea inferioară a spatelui care se intensifică și apoi slăbește. Dacă bănuiți o problemă cu rinichii, nu ezitați să vizitați un nefrolog. Medicul va pune un diagnostic precis și va prescrie medicamentele necesare. De asemenea, este bine să știi că disconfortul poate apărea și din cauza eozinofilelor scăzute.

femeie care se tine de partea stanga în josul abdomenului din cauza durerii

Durerea în partea stângă a abdomenului poate fi primul semn al unei amenințări la adresa vieții unei persoane

În acest departament, cel mai adesea apar neoplasme și alte patologii. Durerea ascuțită poate provoca boala Crohn, formarea de noduri în colon și inflamarea acestora. În același timp, există slăbiciune, pierderea poftei de mâncare, greață și diaree. Cauza poate fi obstrucția intestinală, o încălcare a mișcării fecalelor din cauza spasmelor, neoplasmelor și altor obstrucții în intestine.

Din cauza acumulării de fecale, cu siguranță poți spune că „mă doare în stânga jos sub burtă la femei”. Această durere apare din cauza faptului că stomacul începe să se umfle. Un alt motiv este colita, inflamația mucoasei. Provoacă disconfort de intensitate diferită, diaree amestecată cu sânge și puroi și febră periodică. De asemenea, hemoroizii pot provoca dureri, cu varice ale rectului. Astfel, durerea apare după o evacuare și poate dura câteva zile. Este însoțită de alte simptome, precum sângerare, disconfort, senzație de greutate și constipație frecventă.

grafica femeie care se tine de josul abdomenului din cauza durerii

Urolitiaza, pielonefrita, alte tulburări renale se manifestă ca durere bruscă chinuitoare în abdomenul inferior

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *