Prima pagină » Sanatate » Mă doare genunchiul stâng când îl îndoi: Remedii la domiciliu pentru artroză  

Mă doare genunchiul stâng când îl îndoi: Remedii la domiciliu pentru artroză  

14 ian. 2022, 10:18,
BZI.ro, în Sanatate

Tot mai frecvent auzim – mă doare genunchiul stâng când îl îndoi, cauzând diverse dificultăți. Durerile de genunchi apar din cauza leziunilor acute. Tratamentul disconfortului este stabilit în funcție de cauză. Există situații în care este necesară o intervenție chirurgicală.

Durerile de genunchi se accentuează atunci când efectuezi exerciții fizice intense. Acest disconfort se poate răsfrânge asupra întregului picior, cauzând durere și la pulpa piciorului. Când la nivelul genunchiului a început să se dezvolte o infecție, piciorul se va umfla. Atât o infecție, cât și un chist poate provoca durerea la nivelul genunchiului.

persoana care se tine de genunchi din cauza durerii

În situațiile în care ți-ai fracturat un os sau un ligament, acesta se va umfla

Mă doare genunchiul stâng când îl îndoi: Din ce cauza apare acest disconfort

Majoritatea persoanelor se confruntă cu durerea de genunchi când îl îndoaie la coborârea sau la urcarea unor trepte sau din cauza unor bătături la picioare. Acest disconfort apare și în cazurile în care genunchiul se blochează. În momentul în care o infecție acaparează genunchiul, acesta se va înroși și se va umfla. Este important să te asiguri că nu ai suferit o entorsă. În cazurile în care ai o luxație la nivelul piciorului, aceasta poate provoca durere și la nivelul genunchiului.

În cazul în care sunteți sportiv și un atlet de performanță, durerea este manifestată din cauza „genunchiului alergătorului”. Sportivii se confruntă de la un timp cu durerea din spatele genunchiului. Aceasta fiind mai accentuată atunci când îndoi genunchiul. De cele mai multe ori, durerea se intensifică atunci când mergi mult pe jos. Această afecțiune poate fi tratată cu ajutorul medicamentelor antiinflamatoare sau a antibioticelor.

În situațiile în care ți-ai fracturat un os sau un ligament, acesta se va umfla. Umflătura va afecta întregul picior, provocând durere la nivelul genunchiului. În momentele în care afecțiunea evoluează, există probabilitatea să transformi durerea în una cronică. Pentru a identifica afecțiunea de care suferi trebuie să consulți un medic pentru un diagnostic corect.

persoana care se tine de genunchi din cauza durerii

În cazul în care sunteți sportiv și un atlet de performanță, durerea este manifestată din cauza „genunchiului alergătorului”

Remedii naturiste: Cum să ameliorezi imediat durerea de genunchi

De cele mai multe ori, o infecție este tratată cu ajutorul antibioticelor. Acesta sunt extrem de eficiente atât pentru tratarea unor infecții precum cea urinară, cât și pentru ameliorarea durerilor de articulații. Recomandate de către specialiști sunt și remediile naturiste. Cele mai eficiente pentru a scăpa de disconfort sunt odihna și bandajele.

Pentru a ameliora intensitatea durerii de la nivelul genunchiului, articulația are nevoie de odihna. Astfel, atunci când simți că durerea este tot mai ascuțită trebuie să iei o pauză de la activitățile obișnuite. Un alte remediu foarte utilizat este aplicarea gheții pe genunchi. Acesta reușește să calmeze inflamația, ameliorând durerea.

Din cele mai vechi timpuri, pentru piciorul umflat sau pentru diverse răni se foloseau bandajele. Un bandaj sau un compres poate ajuta la prevenirea umflăturii. Acesta nu trebuie aplicat pe timpul nopții. Atunci când dormi este indicat să ridici piciorul mai sus. Această poziție a piciorului te poate ajuta să ameliorezi umflătura.

grafica persoana care se tine de genunchi din cauza durerii

Majoritatea persoanelor se confruntă cu durerea de genunchi când îl îndoaie la coborârea sau la urcarea unor trepte

Proceduri ortopedice pentru disconfortul de la nivelul articulațiilor

Din moment ce remediile naturiste și tratamentul medicamentos nu te ajută să calmezi durerea de la nivelul genunchilor trebuie să apelezi la proceduri ortopedice. Cele mai indicate sunt injecțiile cu cortizon.

Proprietățile ce se conțin în cortizon pot calma durerile articulare. Atunci când este efectuată procedura, medicul specialist are grijă să amorțească întreaga zonă din jurul articulației afectate. Ulterior, medicamentul este injectat în articulație. Această procedură trebuie efectuată de 4 ori pe an. Doar astfel vei observa o ameliorarea a disconfortului.

O altă procedură foarte utilizată în cazul problemelor de genunchi este infiltrarea cu acid hialuronic. Acest acid are proprietăți de calmare și ameliorare a durerii. Acidul hialuronic este extrem de asemănător cu o componentă care se regăsește în lichidul articular.

Pentru a uita definitiv de expresia „mă doare genunchiul stâng când îl îndoi” este indicat să apelezi la o consultație la un medic specialist. Este important să adopți și un stil de viață aferent pentru a ameliora durerea de la nivelul articulațiilor.

grafica persoana care se tine de genunchi din cauza durerii

Durerile de genunchi se accentuează atunci când efectuezi exerciții fizice intense

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *