Prima pagină » Sanatate » Mă doare burta jos și urinez des. Din ce cauză apare durerea ascuțită

Mă doare burta jos și urinez des. Din ce cauză apare durerea ascuțită

27 apr. 2022, 12:25,
BZI.ro, în Sanatate

„Mă doare burta jos și urinez des” este o frază folosită de tot mai multe persoane. Durerea ascuțită, de tragere sau arsură în timpul urinării la bărbați apare adesea din cauza inflamației. În sistemul genito-urinar masculin, acest lucru nu este un eveniment atât de rar. La femei, durerea apare de obicei o dată cu inflamarea ureei și sunt adesea însoțite de iritații sau arsuri neplăcute.

Durerea perceptibilă în timpul urinării la bărbați este un motiv pentru tratament. Este necesar să începeți tratarea bolii cât mai devreme posibil, nu amânați examinarea. În caz contrar, fenomenele dureroase se vor agrava, iar patologia se va dezvolta, ceea ce va duce la probleme de sănătate mai grave. Acest lucru este valabil atât pentru sexul puternic, cât și pentru femei.

femeie care se tine de zona intima

Adesea bolile de natură virală sau fungică sunt însoțite de aceste simptome

Mă doare burta jos și urinez des. Principalele cauze care provoacă acest deranj

Atunci când la un bărbat apare durere severă atunci când urinează, cauzele sunt provocate atât de procese inflamatorii, cât și de neinflamatorii. Indiferent de aceasta, pacientul trebuie să consulte un specialist care va diagnostica și va forma un plan de tratament optim.

Sfera genito-urinară este în general supusă influenței active a microorganismelor patogene. Prin urmare, durerea și disconfortul în timpul urinării la bărbați și la femei nu sunt neobișnuite. Aceste fenomene neplăcute indică o inflamație care a afectat mucoasa ureei. Mai mult, datorită specificului anatomiei, cistita afectează în principal sexul slab.

barbat care se tine de zona intima

Un alt fenomen comun este inflamația mucoasei ureterale

Un alt fenomen comun este inflamația mucoasei ureterale. Simptome tipice ale uretritei sunt arsurile și durere la urinare la bărbați. Tratamentul neefectuat la timp duce la complicații. Apar adesea spasme. Alte cauze comune care provoacă durerea în burtă sunt cauzate de prezența unei infecții cu transmitere sexuală, patologia rinichilor, apariția neoplasmelor în uree, uretră, patologie virală, ciuperca și prostatita.

Durerea severă în timpul urinării la bărbați se manifestă foarte des din cauza bolilor infecțioase cu transmitere sexuală. Grupul de risc este în primul rând tineri și persoane de vârstă mijlocie. Pe măsură ce boala progresează, starea persoanei se înrăutățește. Este necesar ajutorul unui medic.

Metode de diagnosticare. Cum să afli cauza principală care a provocat afecțiunea

Adesea bolile de natură virală sau fungică sunt însoțite de aceste simptome. Când sunt exacerbate, provoacă, de asemenea, disconfort și durere. Când o răceală este severă, bărbații pot prezenta durere la urinare și febră.

persoana care sta asezata pe pat si se tine de burta

Sfera genito-urinară este în general supusă influenței active a microorganismelor patogene

Pentru a afla de ce un bărbat are durere în timpul urinării trebuie să efectuezi o diagnosticare complexă. Este important să contactezi clinica cât mai curând posibil. Medicul ascultă plângerile, efectuează o examinare și organizează un set de măsuri de diagnostic.

De cele mai multe ori, există mai multe metode de diagnostic. Printre acestea se numără testele de sânge, inclusiv biochimie, analiza urinei, frotiu din uretra, analiza secreției prostatei și ecografia ureei, prostatei și a rinichilor.

Dacă la bărbați există dureri tăietoare atunci când urinează, un test de sânge arată de obicei o creștere a volumului leucocitelor și o sedimentare accelerată a eritrocitelor. În urină, de regulă, se înregistrează un nivel crescut de globule roșii și albe din sânge. Examinările cu ultrasunete se efectuează cel mai adesea în funcție de rezultatele analizei de urină.

Dacă o persoană spune că „mă doare burta jos si urinez des” trebuie să apeleze la un doctor cât mai rapid. Patologia este capabilă să se răspândească și să capteze organele învecinate, exacerbând problema. De exemplu, dacă nu se iau măsuri, atunci durerea în canal în timpul urinării la bărbați se intensifică, iar procesul patologic pătrunde în epididim și nu numai. Patologia poate acoperi prostata, unde se formează adesea un focar inflamator cronic. Aceasta afecțiune reprezintă un factor de risc pentru cancer.

barbat care se tine de zona intima

Atunci când la un bărbat apare durere severă atunci când urinează, cauzele sunt provocate atât de procese inflamatorii, cât și de neinflamatorii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *