Prima pagină » Sanatate » Mă doare burta ca la ciclu: „Sunt însărcinată?“

Mă doare burta ca la ciclu: „Sunt însărcinată?“

18 nov. 2021, 10:13,
în Sanatate

Apariția unor dureri de burtă ca la ciclu determină multe femei să se întrebe dacă sunt însărcinate.

Apariția unui disconfort abdominal este destul de frecvent în sarcină, însă poate fi și semnul unor probleme grave de sănătate. Tocmai de aceea este foarte important să nu ignori apariția unor dureri abdominale, mai ales dacă acestea persistă și sunt de intensitate relativ mare.

În cazul în care apar dureri sau crampe abdominale însoțite de sângerare vaginală, febră, frisoane, stări de leșin, scurgere vaginală, greață sau vomă, atunci indicat ar fi să mergeți la un control la medicul ginecolog.

grafica femeie pe care o doare burta

Mă doare burta ca la ciclu: „Sunt însărcinată?“ Ce afecțiuni grave poate ascunde durerea

În cazul apariției durerilor abdominale la fel ca la ciclu ar putea fi vorba despre anumite afecțiuni destul de grave.

Astfel, o sarcină ectopică apare atunci când un ovul fertilizat se implantează în afara uterului, la una dintre cele două trompe uterine. Dacă aceasta nu este tratată, există riscul să pună în pericol viața mamei. Pe lângă durere, alte simptome pot fi apariția unei sensibilități la nivelul abdomenului sau în zona pelvină, sângerare vaginală și durere gravă când ai scaun sau strănuți.

Scurgerile sanguinolente sau sângerările vaginale urmate de durerile abdominale pot fi simptome ale unui avort spontan. Sângerarea poate fi mai mică sau mia mare, iar durerea este sub formă de crampe.

Dacă durerea abdominală este însoțită de hipertensiune arterială, iar în urină apar proteine în exces., ar putea fi vorba despre preeclampsie. În aceste cazuri pot să apară și umflarea feței, a mâinilor și a picioarelor.

Durerea abdominală însoțită de senzație de usturime la urinare, și senzație de urinare frecventă sunt simptome ale unor posibile infecții urinare.

femeie pe care o doare burta

Dureri abdominale pelvine care nu au legătură cu sarcina

Durerile abdominale pelvine pot să nu aibă nicio legătură cu sarcina. Astfel, afectarea organelor sistemului urinar și digestiv pot duce la apariția durerilor pelvine. Durerile pot fi provocate de colica apendiculară, colici renale, diverticulita, enterocolita, afecțiuni biliare sau afecțiuni gastrice.

Dacă durerile pelvine sunt însoțite de febră, consultul de urgență este recomandat.

Durerile abdominale pelvine în sarcina sunt normale, in marea majoritate a cazurilor. În aceste condiții, este important ca viitoarea mămică sa elimine toate sursele de stres pentru a putea avea o sarcină sănătoasă.

femeie pe care o doare burta

Cum se poate ameliora durerea abdominală

În cazul în care disconfortul nu este cauzat de vreo problemă serioasă, pentru a ameliora durerea abdominală se recomandă mișcări sau câteva exerciții ușoare pentru a ameliora durerea determinată de prezența gazelor.

De asemenea, trebuie modificată poziția corpului în cazul în care dacă stai întinsă să te ridici sau să faci o plimbare.

Și o baie în apă călduță pentru maximum 30 minute poate duce la ameliorarea durerilor abdominale.

În plus, pentru ameliorarea durerilor abdominale se recomandă consumul de apă, mai ales dacă ești deshidratată. Și un pahar cu lapte sau ceai cald poate fi o soluție pentru a scăpa de durerile abdominale.

femeie pe care o doare burta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
05 octombrie 2024
05 octombrie 2024