Prima pagină » Sanatate » M-am vindecat de rinită alergică. Ce tratamente cu rezultate de durată există pe piață
M-am vindecat de rinită alergică. Ce tratamente cu rezultate de durată există pe piață

M-am vindecat de rinită alergică. Ce tratamente cu rezultate de durată există pe piață

19 oct. 2023, 15:52,
în Sanatate

Dacă îți dorești să poți exclama „M-am vindecat de rinită alergică!”, trebuie să te informăm că afecțiunile legate de alergeni sunt, din nefericire, dificil de eliminat definitiv. Vestea bună este că există multe opțiuni de tratament pentru cei care suferă de rinită alergică, însă care vor ajuta doar la controlarea și gestionarea simptomelor.

M-am vindecat de rinită alergică?

Dacă nu sunteți familiarizați cu rinita alergică, aceasta este una dintre cele două tipuri de rinită, adeseori numită și „febra fânului”. O persoană poate fi diagnosticată cu rinită cronică dacă simptomele persistă mai mult de câteva săptămâni. Rinita alergică se referă la simptomele care sunt cauzate de alergeni precum acarienii din praf, mucegaiul și blana animalelor de companie. Printre cele mai comune simptomele regăsim secrețiile nazale, nas înfundat sau congestie nazală, ochi roșii, apoși și/sau mâncărime, strănutul și tusea.

Atunci când alergenul intră în contact cu membrana nasului, nasul produce histamină, ceea ce duce la inflamație. Principala diferență între sinuzită și rinită este că sinuzita este cauzată de infecții, în timp ce rinita este cauzată de factori externi precum alergenii, fumul sau sensibilitățile alimentare. Rinita alergică persistentă și cronică se manifestă atunci când nu reușiți să evitați alergenii sau să găsiți un tratament potrivit pentru a o ține sub control. După cum am menționat mai sus, nu există cu adevărat un răspuns concret la întrebarea despre cum să vindecați rinita alergică permanent, dar există modalități de a ține simptomele sub control. Iată câteva metode pe care le puteți utiliza pentru a vă rezolva temporar simptomele, precum și o soluție pe termen lung.

Tratamente pentru simptomele rinitei alergice

Dacă suferiți de alergii, este posibil să fi încercat remedii naturale precum un spray nazal pentru rinita alergică, clătirea pasajelor nazale făcută dintr-o soluție salină sau medicamentele antialergice, cum ar fi antihistaminicele. Aceste opțiuni sunt bune ca soluție rapidă, însă doar pentru că aceste remedii pot amâna simptomele alergiilor nu înseamnă că reprezintă o soluție eficientă pe termen lung. Dacă vă confruntați frecvent cu alergii, ar trebui să căutați un tratament eficient pentru rinita alergică pentru a reduce cât mai mult simptomele.

Dacă remediile naturale pentru rinită alergică nu par a fi suficient de eficiente, ClariFix pentru ameliorarea rinitei este o opțiune excelentă pentru cei care pur și simplu nu pot găsi alinare prin metodele obișnuite. Dispozitivul de crioterapie ClariFix vizează nervul nazal posterior, care semnalează nasului dacă ar trebui să înceapă să secrete mucus. În timpul acestei proceduri foarte rapide, un dispozitiv este introdus ușor în nas, și eliberează gaz de azot răcit pentru a reduce activitatea nervului nazal. Acest lucru nu numai că ține simptomele alergiilor la distanță, dar rezultatele sunt și de durată!

Sinuplastia cu baloane poate ajută la reducerea simptomelor cronice ale alergiilor precum congestia, tusea cronică și durerile de cap. Deși este posibil să nu puteți elimina în totalitatea cauza alergiilor, această procedură de 20 de minute, minim invazivă și practic nedureroasă este o modalitate eficientă de a trata problemele sinusale subiacente care contribuie la simptomele alergiilor și poate oferi alinare de durată. Deși cel mai probabil că nu veți putea spune “m-am vindecat de rinită alergică definitiv”, exista numeroase opțiuni de tratament care ameliorează simptomele neplăcute, astfel încât să puteți alege ceea ce vi se potrivește cel mai bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *