Prima pagină » Sanatate » M-am vindecat de endometrioză! Află cum să scapi de boala pentru care nu există tratament medicamentos

M-am vindecat de endometrioză! Află cum să scapi de boala pentru care nu există tratament medicamentos

09 sept. 2022, 14:44,
în Sanatate

Cu siguranță îți dorești să spui: „M-am vindecat de endometrioză!”. Ei bine, pentru a scăpa de boala pentru care nu există tratament medicamentos, este necesar să urmezi câteva sfaturi simple, preluate de la specialiștii în fitoterapie și tehnici de relaxare.

Endometrioza reprezintă o afecțiune des întâlnită la femeile tinere. Aceasta este caracterizată prin creșterea în afara uterului a țesutului numit endometru, care îmbracă uterul pe interior și care este responsabil de apariția sângerării la fiecare menstruație. Boala se numără printre principalele cauze de infertilitate feminină.

Endometrioza afectează ovarele, trompele uterine, vaginul și membrana care acoperă pelvisul. În cazuri rare, țesutul endometrial se dezvoltă la nivelul pleurei (membrana care acoperă plămânii) sau al pericardului (membrana care învelește inima).

reprezentare grafică a endometriozei

Endometrioza afectează ovarele, trompele uterine, vaginul și membrana care acoperă pelvisul.

M-am vindecat de endometrioză! Află cum să scapi de boală cu remedii naturiste

Un tratament eficient, pe care ar trebui să îl încerce toate femeile care se confruntă cu endometrioză, se bazează pe remedii naturiste. Unele plante pot fi benefice în ceea ce privește sfera ginecologică și reglarea hormonilor sexuali, senzația de disconfort și fertilitatea.

De pildă, ghimbirul, feniculul și mușețelul contribuie la ameliorarea crampelor, mlădițele de zmeur, coada-șoricelului și crețișoara ajută la menținerea echilibrului zonei intime, iar propolisul mărește fertilitatea. Eficiente sunt și plantele pentru drenaj hepatic, cum sunt armurariul și anghinarea, deoarece favorizează metabolismul hormonal. În caz de dureri, se recomandă compresele cu ulei de ricin, însoțite de o sticlă cu apă fierbinte.

Foarte importantă este și prevenirea stresului, cu ajutorul suplimentelor care conțin magneziu, vitamina B și extracte din passiflora, roiniță și tei (plante care induc relaxarea).

Un rol esențial în tratarea endometriozei îl au și antioxidanții, cum sunt resveratrolul din struguri, ceaiul verde, N-acetilcisteina sau picnogenolul din scoarța de pin. Acest din urmă element ameliorează durerea, inclusiv durerea menstruală.

plante medicinale și o sticluță cu ulei

Unele plante pot fi benefice în ceea ce privește sfera ginecologică și reglarea hormonilor sexuali, senzația de disconfort și fertilitatea.

Tehnicile de relaxare, reflexologia și acupunctura pot fi de mare ajutor în endometrioză

Cele mai bune tehnici de relaxare, la ajutorul cărora poți apela, sunt yoga, tehnicile de respirație și meditația. Acestea contribuie la reducerea durerii.

De asemenea, și reflexologia poate reprezenta un ajutor nesperat în cazul persoanelor care se confruntă cu endometrioză. Această disciplină contribuie la stimularea a trei puncte de presopunctură: la nivelul osului sacral, între degetul mare şi al doilea deget de la picior şi deasupra pubisului.

femei care fac yoga

Cele mai bune tehnici de relaxare, la ajutorul cărora poți apela, sunt yoga, tehnicile de respirație și meditația.

Eficientă este și acupunctura, o metodă terapeutică originară din China, bazată pe acţiune reflexă, care constă în înţeparea pielii, în anumite puncte ale corpului, cu ace metalice fine. După patru săptămâni de tratament, majoritatea femeilor participante la un studiu au observat o reducere a durerii cu 62%.

Deloc de neglijat sunt și osteopatia, hidroterapia și activitatea fizică moderată.

ace folosite la acupunctura

Eficientă este și acupunctura, o metodă terapeutică originară din China, bazată pe acţiune reflexă, care constă în înţeparea pielii, în anumite puncte ale corpului, cu ace metalice fine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
05 octombrie 2024
05 octombrie 2024