Multe persoane își doresc să spună: „M-am vindecat de astm bronșic!”. Ei bine, acest lucru este posibil, dacă urmezi un tratament adecvat. Iată care este cea mai eficientă metodă terapeutică și ce trebuie să faci în timpul unei crize de astm.
Astmul bronșic reprezintă o afecțiune inflamatorie cronică a căilor respiratorii, întâlnită la aproximativ 7% din populația globului. În majoritatea cazurilor, boala debutează în copilărie, începând cu vârsta de cinci ani.
Persoanele care suferă de astm bronșic prezintă următoarele simptome: accese periodice de tuse, respirație șuierătoare, dificultăți de respirație și senzație de apăsare în piept. Pentru a scăpa de aceste manifestări, este necesar un tratament de lungă durată.
M-am vindecat de astm bronșic! Iată care este secretul
Nu sunt puțini cei care susțin că s-au vindecat de astm bronșic. Fiind o afecțiune cronică, tratamentul este unul de lungă durată și ar trebui să fie însoțit de evitarea factorilor declanșatori.
În funcție de severitatea cu care se manifestă astmul, tratamentul se va baza pe două tipuri de medicamente. Unul dintre ele este reprezentat de medicamentele de control, cele utilizate în fiecare zi, care au menirea să prevină accesele de astm. Al doilea tip cuprinde medicamente utile în cazul unei crize de astm. Acestea vor contribui la dilatarea căilor respiratorii, pentru ca persoana afectată să treacă mai ușor peste starea de sufocare și de tuse.
Cei mai eficienți în tratarea astmului bronșic sunt corticosteroizii inhalatori, medicamente care au rolul de a reprezenta un obstacol în evoluția bolii. Boala poate fi controlată și cu ajutorul inhalatoarelor, care au acțiune intra-pulmonară. De precizat este că există inhalatoare presurizate cu doză măsurată, aerosoli dozați presurizați, inhalatoare cu pudră uscată sau nebulizatoare. Cel care va modifica dozele în funcție de evoluția bolii este medicul de specialitate, care va demonstra și metoda corectă de utilizare a acestor dispozitive.
Utile în tratarea astmului sunt și remediile naturiste: siropurile și ceaiurile din plante, care amelioarează tusea și au proprietăți calmante. Acestea reduc stresul și stările de agitație, ce pot apărea în timpul unei crize de astm.
Ce trebuie să faci în cazul unei crize de astm?
În cazul în care te confrunți cu o criză de astm, simptomele menționate la începutul acestui articol se acutizează, moment în care se formează o aglomerare de mucus, care îngustează și blochează căile respiratorii. În acest fel, se ajunge la senzația de sufocare, la respirația șuierătoare și la tusea compulsivă.
O criză de astm necesită tratament imediat. De aceea, se recurge la utilizarea inhalatorului sau, dacă nu este posibil, la un consult specializat de urgență. În unele cazuri, după folosirea inhalatorului, este necesară o nouă doză la aproximativ 20 de minute de la momentul de început al crizei.
Din păcate, astmul nu este o afecțiune care se vindecă, în ciuda faptului că unele persoane susțin contrariul. Cu toate acestea, astmul poate fi ținut sub control, cu ajutorul unui tratament medicamentos și naturist adecvat.
informatii generale, titlu gresit, informatii gresite.