Prima pagină » Actualitate » Lux prezidențial: Iohannis își amenajează mini-teren de golf exclusivist la Vila Lac 3, pe lângă cel de la Neptun

Lux prezidențial: Iohannis își amenajează mini-teren de golf exclusivist la Vila Lac 3, pe lângă cel de la Neptun

11 oct. 2024, 10:40,
Redacția BZI în Actualitate

Președintele Klaus Iohannis deține un mini-teren de golf cu trei găuri atât la reședința oficială de la Vila Lac 3, din cartierul Primăverii, cât și la reședința de vară din Neptun, conform imaginilor surprinse de G4Media.ro și confirmate de surse oficiale. Din fotografii reiese cel puțin o gaură amenajată, însă sursele confirmă că, asemenea terenului de la Neptun, și cel de la Vila Lac 3 are trei găuri.

Administrația Prezidențială nu a răspuns până la publicarea articolului la întrebarea dacă Regia Protocolului de Stat (RA-APPS) a amenajat mini-terenul de golf la cererea președintelui și când s-a întâmplat acest lucru. Klaus Iohannis a locuit inițial la Vila Lac 2, până când fostul președinte Traian Băsescu a eliberat Vila Lac 3.

În iunie 2015, Guvernul a decis ca Vila Lac 2 să nu mai fie reședință prezidențială după mutarea lui Iohannis la Vila Lac 3, urmând să fie utilizată de RA-APPS pentru activități de protocol. Cele două vile sunt învecinate, fiind separate de un mic părculeț și înconjurate de vegetație. Chiar dacă nu mai are statut de reședință oficială, Iohannis mai folosește ocazional Vila Lac 2.

Iohannis își amenajează mini-teren de golf exclusivist la Vila Lac 3, pe lângă cel de la Neptun

După încheierea mandatului, președintele Iohannis urmează să se mute într-o vilă de pe Bulevardul Aviatorilor 86, unde RA-APPS a investit 9 milioane de euro în renovări.

La Neptun, Iohannis deține de asemenea un mini-teren de golf cu trei găuri, amplasat în jurul lacului din fața Vilei Nufărul, construită în perioada comunistă pentru soții Ceaușescu și utilizată ulterior de președinți. În România există doar patru terenuri profesioniste de golf cu 18 găuri, însă terenuri cu trei găuri, precum cele de la Vila Lac 3 și Neptun, sunt destinate mai mult relaxării personale.

Iohannis a fost văzut frecvent pe terenul de golf de la Pianu de Jos, unul dintre locurile sale preferate de relaxare. Pe 18 septembrie 2021, la un eveniment din județul Alba, președintele a încurajat oamenii să practice golful, un sport care „poate fi jucat la orice vârstă” și care oferă satisfacții.

Președintele a declarat în 2015 că nu a avut „cerințe extravagante” în legătură cu reședința sa, solicitând doar reparații și zugrăvirea casei, în timp ce SPP a cerut anumite consolidări de securitate.

Vilele Lac 1, 2 și 3 au fost construite în 1962, la comanda liderului comunist Gheorghe Gheorghiu-Dej. Vila Lac 3 a fost modernizată în 2005 și echipată cu mobilier și sisteme de supraveghere, având dotări de lux, precum materiale exotice aduse din Indonezia și Brazilia și mobilier îmbrăcat în piele de Cordoba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`