Prima pagină » Titlurile zilei » Lupul, paznic la oi! Un tânăr din Iași, angajat al unei firme ce distribuie „păcănele”, a înscenat un furt ca în filme ca să-și acopere dependența. Lua banii din încasări și făcea pariuri sportive piperate – EXCLUSIV
Lupul, paznic la oi! Un tânăr din Iași, angajat al unei firme ce distribuie „păcănele”, a înscenat un furt ca în filme ca să-și acopere dependența. Lua banii din încasări și făcea pariuri sportive piperate - EXCLUSIV

Lupul, paznic la oi! Un tânăr din Iași, angajat al unei firme ce distribuie „păcănele”, a înscenat un furt ca în filme ca să-și acopere dependența. Lua banii din încasări și făcea pariuri sportive piperate – EXCLUSIV

02 nov. 2023, 02:00, 2 ,
Dragos Savin în Titlurile zilei

Un tânăr din Iași a înscenat un furt pentru a justifica sumele pe care le-a luat de la firma la care a lucrat. Acesta ar fi pierdut banii firmei la pariuri sportive. Pe fir au intrat polițiștii de la Biroul de Investigații Criminale, iar individul a fost reținut

Un tânăr din Iași s-a uitat, probabil, prea mult la filme. În vara acestui an a luat din banii încasați de firma care se ocupa de câteva săli de jocuri de noroc, la care era angajat, apoi a cerut ajutorul polițiștilor, spunând că a fost furat. Oamenii legii au făcut verificări, iar în cele din urmă au stabilit că lucrurile nu stau chiar așa.

Angajatul firmei s-ar fi ocupat cu strânsul banilor din aparatele de păcănele din mai multe săli de jocuri din județul Iași. Banii pe care i-a încasat într-o zi se pare că i-ar fi jucat la pariuri sportive. Pentru că i-a pierdut și nu a avut de unde să-i pună la loc, bărbatul le-a spus șefilor săi că a fost furat, la fel și polițiștilor. Din victimă s-a transformat în făptaș, iar oamenii legii l-au băgat după gratii.

Un tânăr din Iași a fost reținut după ce a înscenat un furt

„La data de 10.08.2023, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Iași – Biroul Investigații Criminale au fost sesizați de o persoană de gen masculin cu privire la faptul că, la data de 09.08.2023, în intervalul orar 19:30-20:00, în timp ce se afla în dreptul unui imobil din mun. Iași, persoane necunoscute, profitând de starea de inconștiență în care se afla, urmare a unei crize diabetice, i-au sustras din rucsacul pe care îl avea asupra sa suma de aprox. 18.000 de lei.

În ce priveşte respectiva sumă, aceasta provenea din unele încasări efectuate în interesul unei societăți comerciale, pe care urma să le depună în patrimoniul respectivei persoane juridice. Cercetările au continuat sub supravegherea procurorului de caz, reţinându-se în esenţă că, în realitate, în perioada lunilor iulie – august 2023, persoana care a sesizat pretinsa infracţiune comisă împotriva sa și-ar fi însușit în interes propriu sume de bani obținute din profiturile și fondurile de rulaj produse de către aparatele tip slot machine, gestionate de către acesta și aflate în proprietatea societății comerciale, cauzând un prejudiciu total de aproximativ 57.000 de lei în dauna societății amintite, după care, la data de 10.08.2023, pentru a-și justifica o parte din suma totală delapidată, a sesizat organele de poliție prin plângere penală, cu privire la săvârșirea unei fapte cu caracter penal, cunoscând că aceasta este nereală.

În urma probatoriului administrat, persoana în cauză a fost reţinută pentru o perioadă de 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de delapidare în formă continuată prev. de art. 295 alin. (1) rap. la art. 308, cu aplicarea prev. art. 35 alin. 1 (15 acte materiale) Cod Penal şi inducerea în eroare a organelor judiciare, faptă prev. de art. 268 alin. (1) Cod Penal, ambele cu aplicarea prev. art. 38 alin. (1) Cod Penal. Prin ordonanţele procurorului din data de 01.11.2023, a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi s-a dispus faţă de inculpat măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, cercetările fiind continuate pentru întregirea situaţiei de fapt şi stabilirea adevărului judiciar.

Precizăm că măsurile dispuse reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, care nu înfrâng în niciun fel principiul prezumţia de nevinovăţie”, a precizat procurorul Ștefan Fânariu, purtător de cuvânt în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Dacă se va dovedi că este vinovat de comiterea infracțiunilor mai sus menționate, bărbatul riscă să stea ani grei după gratii. Cert este că polițiștii au reținut un tânăr care a înscenat un furt pentru a justifica dispariția banilor din încasări.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri
Comentarii
  • Auzi la el, comă diabetică. Păi cum l-au angajat să strângă banii dacă avea stări de inconștiență?

  • Ardev ar focul cu pacanelele voastre! Nenorociți țara asta cu săraciile astea diabolice . Dependența de câștig este o boala la fel cum este și alcoolismul. Ambele dau iluzia stării de bine .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`