Prima pagină » Actualitate » Lupta pentru suveranitate la nivel național și european în Parlamentul de la Bruxelles. Laura Gherasim: „România are Constituție!”

Lupta pentru suveranitate la nivel național și european în Parlamentul de la Bruxelles. Laura Gherasim: „România are Constituție!”

31 ian. 2023, 19:18, 1 ,
în Actualitate

Laura Gherasim, împreună cu europarlamentarul Cristian Terhes, avocatul Gheorghe Piperea, George Simion și delegația AUR, avocatul Adrian Toni Neacșu și mai mulți europarlamentari din Spania, Franța, Polonia, și Ungaria au mers la Bruxelles, unde au participat la o conferință pe tema relației dintre Constituțiile naționale și dreptul european sau legislația europeană.

„Supremația Constituțiilor Naționale în UE, în domenii în care UE nu are competențe este importantă pentru că asigură protecția drepturilor fundamentale ale cetățenilor statelor membre, principiile democrației și ale statului de drept.
România are Constituție!
Împreună cu europarlamentarul Cristian Terheș, domnul avocat Gheorghe Piperea, domnul George Simion, delegația AUR, domnul avocat Adrian Toni Neacșu, europarlamentari din Spania, Franța, Polonia, și Ungaria am subliniat necesitatea de a respecta suveranitatea și Constituțiile naționale ale țărilor membre ale Uniunii Europene”, a transmis Laura Gherasim pe o rețea de socializare.

Cristian Terhes: „Dorim în continuare să ne păstrăm suveranitatea națională”

De asemenea, europarlamentarul Cristian Terheș a transmis că este prima conferință internațională de acest tip, prin care se încearcă aplanarea conflictului între supremația Constituțiilor naționale și a suveranității.

„La alegerile europarlamentare din 2024, opțiunea va fi una simplă. Dorim în continuare să ne păstrăm suveranitatea națională și să îi facem pe cei pe care i-am ales în diverse funcții publice și responsabili de deciziile pe care le iau și care ne privesc, sau acceptăm sa se meargă mai departe în acest ritm în care se merge în prezent unde UE, prin Comisia Europeană și alte funcțiuni birocratice încearcă să acapareze tot mai multă putere de la statele și guvernele naționale pentru a le exercita în raport și uneori chiar contra intereselor cetățenilor, dar din păcate, cetățenii nu au nicio pârghie la îndemână pentru a-i trage la răspundere”, a transmis europarlamentarul Cristian Terheș.

Comentarii
  • Om fi avand Constitutie, dar avem si sclavi dornici sa pupe in fund stapanii si sa le linga talpile; si acestia prevaleaza in fara Constitutiei, din pacate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *