Prima pagină » Local » Lungi amânări în cazul micuței Sofia de la Iași, copila care a murit subit. Procesul nu pare să ajungă prea curând la final – FOTO

Lungi amânări în cazul micuței Sofia de la Iași, copila care a murit subit. Procesul nu pare să ajungă prea curând la final – FOTO

21 sept. 2023, 02:00,
Cosmina Puiu, în Local

Lungi amânări în cazul micuței Sofia de la Iași, copila care a murit subit. Procesul penal al mamei, Mădălina, și al concubinului ei, Ionuț Răușanu, dezvoltator imobiliar, nu pare să ajungă prea curând la final, deoarece magistrații tot amână ziua pronunțării. În cadrul dosarului, tatăl fetiței decedate s-a constituit parte civilă, la fel ca Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași, dar și Spitalul de Urgență „Sfântul Spiridon” din Iași

Cazul micuței Sofia rămâne în istoria Iașului și misterul pare să nu mai fie elucidat. Procesul penal al mamei și al concubinului său, responsabili de moartea fetiței, pare că nu se mai apropie de final. În data de 7 septembrie 2023 urma să aibă loc următorul termen, dar a fost amânat până pe 20 septembrie 2023. Surpriză însă! Și ieri s-a amânat pentru data de 3 octombrie 2023.

Lungi amânări în cazul micuței Sofia de la Iași, copila care a murit subit

Vor mai răspunde în fața legii Ionuț Răușanu și Mădălina, adulții responsabili de moartea micuței Sofia? Acest lucru nu se poate ști cu exactitate, dar cert este că pronunțarea se tot amână și cei doi își văd liniștiți de viață, în timp ce familia tatălui încă trăiește o adevărată dramă.

„Stabileşte pronunţarea pentru data de 20.09.2023, soluţia urmând a fi pusă la dispoziţia părţilor şi procurorului prin mijlocirea grefei instanţei. Document: Încheiere de şedinţă în data de 07.09.2023”, au transmis atunci anchetatorii.

Dar ieri a fost postată o soluție care pare a fi trasă la indigo.

„Amână pronunţarea pentru data de 03.10.2023, soluţia urmând a fi pusă la dispoziţia părţilor şi procurorului prin mijlocirea grefei instanţei. Document: Încheiere – Amânare iniţială a pronunţării în data de 20.09.2023”, au adăugat ieri.

Ionuț Răușanu este dezvoltator imobiliar, a construit case în Miroslava

Reporterii BZI au aflat că Ionuț Răușanu, bărbatul care ar fi știut de chinurile fetiței, este un cunoscut dezvoltator imobiliar care a construit mai multe vile în comuna Miroslava, județul Iași, sat Horpaz. Acesta are calitatea de unic asociat și administrator al societății Rio Transro SRL, cu sediul social pe strada Bisericii din localitatea amintită. În acest moment, la adresa menționată locuiesc alte persoane.

Vă reamintim că micuța în vârstă de 2 ani a trecut prin chinuri groaznice. Potrivit unor surse, cu câteva săptămâni înainte de moarte, fetița ar fi fost băgată în mașina de spălat de propria mamă, iar femeia ar fi dat drumul aparatului electrocasnic. Povestea șocantă a ieșit la iveală după ancheta polițiștilor care ar fi descoperit și o filmare în telefonul femeii. Legat de decesul copilei, medicii legiști au stabilit cauza decesului.

În urma primelor evaluări, aceștia au hotărât că fetița a murit asfixiată, cel mai probabil prin înec. Trebuie precizat că legiștii au găsit pe trupul micuței mai multe vânătăi vechi. Sofia locuia împreună cu Mădălina, mama sa, în vârstă de 21 de ani, în satul Șorogari, comuna Aroneanu, județul Iași, deoarece părinții erau despărțiți.

După separarea de Daniel, tatăl micuței, Mădălina și-a găsit alt bărbat, acesta având doi copii. În momentul în care părinții s-au despărțit, cei doi au hotărât ca Sofia să rămână cu mama sa, deoarece tatăl a plecat din țară. Familia bărbatului știa că Mădălina nu și-ar fi dorit acest copil.

Rămâne de văzut dacă vor răspunde în fața legii cei responsabili de moartea micuței Sofia, fiindcă procesul nu pare să ajungă prea curând la final.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
01 iulie 2024
01 iulie 2024