Prima pagină » Local » Lună aglomerată la Spitalul „Sf. Maria” din Iași! În noiembrie, 108 copii au fost diagnosticați cu COVID-19! Medicii spun că numărul de cazuri s-a dublat față de luna octombrie
Lună aglomerată la Spitalul

Lună aglomerată la Spitalul „Sf. Maria” din Iași! În noiembrie, 108 copii au fost diagnosticați cu COVID-19! Medicii spun că numărul de cazuri s-a dublat față de luna octombrie

26 nov. 2020, 02:00,
Bianca Ciubotariu, în Local

În luna noiembrie, la Spitalul „Sf. Maria” din Iași, 108 copii au fost diagnosticați pozitiv la infecția cu coronavirus. Majoritatea micuților nu au suferit de forme grave ale bolii. Medicii spun că numărul de cazuri de COVID-19 este dublu în noiembrie față de luna octombrie

Zilnic, la Spitalul „Sf. Maria” din Iași ajung copii suspecți la infecția cu coronavirus. Uneori cu simptome specifice, alteori asimptomatici, părinții îi duc la medic atunci când observă schimbări în starea de sănătate a celor mici. Luna noiembrie s-a arătat extrem de încărcată și asta pentru că 108 minori au fost diagnosticați pozitiv cu COVID-19 la această unitate medicală. Unii pacienți sunt transferați pentru internare la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, iar cei care reprezintă o urgență medicală, rămân la Spitalul „Sf. Maria” din Iași până ce medicii reușesc să-i stabilizeze starea. Comparativ cu luna trecută, numărul de cazuri de COVID-19 depistate la această unitate medicală s-a dublat.

Speriați de infecția cu COVID-19, zeci de părinți plătesc testul PCR pentru cei mici

În luna noiembrie, 108 copii au fost depistați pozitiv la infecția cu COVID-19 la Spitalul „Sf. Maria” din Iași. Deși școlile s-au închis pe motiv că astfel se protejează elevii de coronavirus, statisticile arată faptul că numărul de cazuri a crescut comparativ cu luna trecută. În luna octombrie, la Spitalul „Sf. Maria” din Iași au fost depistați pozitiv la infecția cu coronavirus 66 de pacienți.

„În luna noiembrie s-a înregistrat o creștere a numărului de cazuri depistate pozitiv la infecția cu coronavirus în spital. S-au înregistrat 108 cazuri. Dintre acestea, 37 de copii s-au prezentat în ambulatoriul spitalului împreună cu părinții și au plătit pentru a face testul PCR, iar 71 au fost testați gratuit, pentru că au avut nevoie de internare. În luna octombrie s-au înregistrat 66 de cazuri de COVID-19 diagnosticate în ambulatoriul spitalului. Dintre cei 66 de pacienți depistați cu coronavirus în luna octombrie, 19 s-au prezentat cu plată, iar 47 au fost depistați pozitiv prin testarea gratuită pe care o facem tuturor pacienților care au nevoie de internare”, spune ec. Corneliu Mihai, manager la Spitalul „Sf. Maria” din Iași.

Prof. dr. Carmen Dorobăț: „Majoritatea copiilor sunt asimptomatici”

Medicii infecționiști din Iași spun că în cea mai mare parte a cazurilor, copiii nu prezintă simptome specifice ale infecției cu coronavirus. Totodată, cadrele medicale care îngrijesc pacienții cu COVID-19 au observat faptul că testul PCR se negativează mult mai repede în cazul copiilor decât la adulți. Explicația este simplă, spun specialiștii, și asta pentru că sistemul imunitar al copiilor este mult mai puternic decât cel al adulților. În acest fel, organismele tinere reușesc să elimine într-un timp mult mai scurt infecția cu coronavirus. De la declașarea pandemiei de COVID-19, la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași au fost îngrijiți copii cu vârste cuprinse între o lună și 18 ani.

„Cazurile pe care le-am spitalizat noi nu au reprezentat o problemă. Până acum am avut internați pacienți de la o lună până la 18 ani. Foarte des sunt asimptomatici. Dacă au simptome, pacienții prezintă fenomene respiratorii, fenomene digestive, scaune diareice și erupții cutanate. În general, pacienții minori se internează împreună cu părinții. Unii părinți sunt și ei infectați cu COVID-19, dar am avut cazuri în care doar copilul era infectat cu coronavirus. Când internăm copii cu vârste mici, aceștia trebuies însoțiți de un părinte, fie că sunt pozitivi sau nu la infecția cu coronavirus. Totodată, am observat faptul că minorii se negativează mai repede decât adulții”, a specificat prof dr. Carmen Dorobăț, manager la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *