Prima pagină » Radio » Actualitate » Luminița (Lulu) Mihăescu, actrița din „Veronica”, trăiește în Canada. Are o fiică în vârstă de 30 de ani

Luminița (Lulu) Mihăescu, actrița din „Veronica”, trăiește în Canada. Are o fiică în vârstă de 30 de ani

25 mai 2023, 11:20,
în Radio

Simpatica Luminița (Lulu) Mihăescu, actrița din filmul „Veronica”, are în prezent vârsta de 55 de ani și trăiește de ceva vreme în Canada. Lansat în urmă cu mai bine de 50 de ani, filmul a cucerit inimile multor generații de copii, dar și de adulți. În 1972, când a fost lansat filmul, Lulu Mihăescu avea doar patru ani.

Toată lumea care a vizionat filmul „Veronica” a îndrăgit-o pe micuța protagonistă, care avea doar patru ani la acea vreme. Ulterior, în 1973, s-a lansat filmul „Întoarcerea lui Veronica”. Și de această dată, fetița cu talent cât carul a intrat în inimile celor care o priveau pe ecranul cinematografului.

Luminița (Lulu) Mihăescu, actrița din „Veronica”, trăiește în Canada

Alături de nume mari ai actoriei precum Margareta Pâslaru, Dem Rădulescu, Vasilica Tastaman, Angela Moldovan, George Mihăiță și Manuela Hărbor (pe atunci, având și ea tot 4 ani), Luminița (Lulu) Mihăescu a interpretat rolul unei fetițe orfane, într-un film de mare succes în acele timpuri, „Veronica”.

Câțiva ani mai târziu, actrița din Veronica a mai apărut în 3 filme, între anii 1976-1986, „Mama”, „Saltimbancii” și „Un saltimbanc la Polul Nord”, toate în regia celei care o descoperise, Elisabeta Bostan.

Lulu Mihăescu a luat apoi decizia de a se retrage din lumea cinematografică și s-a axat pe o altă pasiune a sa, muzica. Astfel, la începutul anilor 90, ea a cântat la clape în formația „Timpuri Noi”. În 1996, artista a părăsit definitiv România și s-a stabilit în Vancouver, Canada, acolo unde locuiește și astăzi.

În prezent, Luminița (Lulu) Mihăescu este profesoară de pian, fiind căsătorită tot cu un român. „Veronica” poartă acum numele de Luminița Petre și are o fiică, Ana, în vârstă de 30 de ani.

Care este povestea filmului Veronica

Acțiunea filmului care a încântat generații întregi se învârte în jurul personajului Veronica, interpretat de Lulu Mihăescu. Aceasta era o fetiță fără părinți, care locuia la casa de copii. Atunci când a împlinit cinci ani, micuța a primit în dar, de la Zâna Zânelor (Margareta Pâslaru), o trăistuță fermecată.

Dar pentru că nu ascultă sfaturile și nu este darnică cu ceilalți copii, trăistuța îi este luată și, pe toată durata filmului, acțiunea se învârte în jurul eforturilor făcute de Veronica pentru a o lua înapoi. Așa ajunge să facă cunoștință cu tot felul de personaje fantastice, să intre și să iasă din belele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *